Vești din gastronomia locală #20

 

Sunt deja câteva zile de când restaurantele pot primi oaspeți în interior. Vom revedea în perioada următoare restaurante fără terasă care se redeschid, după o perioadă lungă de pauză. Suntem aici, ca și până acum, și rămânem aproape de comunitatea noastră. Sărbătorim, de asemenea, venirea toamnei și, implicit, noile meniuri.

 

Credit photo: Amuse Bouche – NOUA
Credit photo: Amuse Bouche – NOUA

Evenimente din gastronomie:
– Azi a început Transilvania Gastronomică la Sibiu.
– La Blid – locantă românească în acest weekend veți găsi bibilică din Ardeal cu slană de mangaliță, iar de pe 8 septembrie pășiți cu ei în săptămâna vegetariană.
– Pe 6 septembrie eggcetera și Cimbru Restaurant organizează un Italian Barbecue
– Pe 8 și 9 septembrie, Breasla Cârciumarilor Brașoveni are o nouă inițiativă demnă de urmat: un Eveniment Coolinar – Breasla iese în piață
Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie
Restaurante și bucătari:
– Meniul nou de toamnă trebuie încercat deja la MAIZE farm to table, . Urmărim atent și lansarea anunțată a meniurilor noi ce vor fi disponibile în curând: cele create de Alex Dumitru (Anika Restaurant), Catalin Bejenariu (Kane – New Romanian Cuisine) și Henrik Sebok (Hotel PRIVO)
– Dragos Radu de la Frank Dessert Bar a început oficial să livreze dulciuri irezistibile: Brookie, Olive Oil Cake, Chocolate Insert Banana Bread sunt doar începutul. Găsiți lista întreagă pe pagina Frank
J’ai Bistrot București susțin campania celor de la World Vision Romania de a strânge fonduri pentru digitalizarea educaţiei şi modernizarea şcolilor de la sate
– Urmărim cu drag niște locuri nou deschise și apreciate de bucătarii din ghidurile noastre sau deja pe radarul evaluatorilor noștri pentru când vom începe evaluările pentru ghidul viitor: Ou_bucuresti, Halamahala și ION în București, iar în Iași ne bucură lansarea ZORI Restaurant
Vinuri și crame:
– Găsiți pe Asociația Dealu Mare imagini de la prima ediție a evenimentului Evadare in Dealu Mare
Alte vești din gastronomie:
– Dacă vă plac cele scrise de Cosmin Dragomir (gastroart.ro), vestea bună este că îl veți putea și asculta la radio – așteptăm să facă public postul și emisiunea pe care o va modera
Revino Cheese & Wine vor să afle mai multe despre consumatorii de brânzeturi din România. Lăsăm un link în comentariu la chestionarul conceput de ei și vă invităm să participați

 

Credit photo: Samsara Pop-up Stories
Credit photo: Samsara Pop-up Stories

 

– Ambassade de France en Roumanie facilitează colaborarea cu studenți români sau francezi în stadii de practică. Lasăm în comentarii un link către formularul ce trebuie completat dacă aveţi o gospodărie, o fermă, o firmă în domeniul agricol sau agroalimentar, sau sunteţi un centru de cercetare și doriți să participați în program.
– Ana Consulea a participat intr-un Chef’s Talk cu Nicolas Boussin, în care a povestit despre înghețată și Zelato.
– Chef Bogdan Alexandrescu este invitat la Birt, podcastul FRAGMENTE – povesteste pe larg despre experiențele la IBRIK și la L’Atelier Relais & Chateaux
– Piersici și pere – acestea sunt protagoniste în cele mai recente rețete de la Ierburi Uitate și odată citite va fi greu să rezistați impulsului de a le și pune în practică
– O nouă serie de evenimente gastronomice tocmai a avut prima ediție – Epicurean.Enigma este un concept dezvoltat de Ciprian Bocioacă și Andrei Florin Vanau

Articole Asemanatoare

10 noiembrie 2023
Vești din gastronomia locală #133
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - #Dumicat este un nou loc care se va deschide pe 1 decembrie ...
27 iulie 2019
[Locuri noi] Coclinta Braserie, București
Când vorbim despre Coclinta Brasserie, trebuie să începem cu o definiție: coclintă, adică turtă coaptă pe sobă, din a...
13 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #104
Pe 23 aprilie are loc evenimentul Tasty Times: No Rush Brunch la Radisson Blu Hotel, Bucharest – cu feluri de mâncare...