Vești din gastronomia locală #104

Pe 23 aprilie are loc evenimentul Tasty Times: No Rush Brunch la Radisson Blu Hotel, Bucharest – cu feluri de mâncare de la Ginger Sushi Bar, Sharkia și Prime Steaks&Seafood, alături de AristoCool cocktail collection.

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Patiseria Andreea F a deschis luna aceasta pe Hatmanu Arbore nr. 3 un nou loc, Merdenele&more.

Evenimente din gastronomie:
– 21 aprilie 2023: eveniment ,,MCC vol. 4 | Primăvară-n bucate’’ sau food-wine pairing și muzică live la Restaurant Pasaj Sibiu. Din program, vinuri din soiuri de struguri care s-au adaptat foarte bine la terroirul românesc, un meniu de primăvară și muzică la vioară de F. Kreisler și C. Porumbescu, pentru un vibe ca odinioară.
– 21-22 aprilie are loc un eveniment gastronomic STReEATS la BTheHotel în Sf. Gheorghe: street food, pâine artizanală, brânzeturi artizanale locale, vinuri și bere craft locală, link în comentarii.
– 22 aprilie: Food and Wine Pairing Tasting Event – Lansare vinuri noi din gama Vizionar la Domeniul Aristiţei – Valea Calugărească, Dealu Mare, link în comentarii.

Restaurante și bucătari:
-Breakfast sau brunch la Trofic? Pe str. Mircea Vodă 52 sau Ion Brezoianu 29?
– Secțiunea de paste din meniul Ema del Mar Arad se deschide cu: Spagheti Scoglio, Penne Speck, Pappardele zucchini e gamberi.
Prato Restaurant Brașov renovează restaurantul de pe str. Michael Weiss nr. 11 și ne așteaptă la masă după 18 aprilie, în haine noi.
Valea Verde Retreat – Transylvania ne invită în fiecare duminică la brunch: cu un meniu generos cu șase feluri, pregătit cu ingrediente locale, inclusiv carne de vânat.
– În meniul de seară #goodevenings de la PAPILA a apărut și o selecție de vinuri naturale.
– Mai multe restaurante intră în vacanță în această perioadă: Soro.lume și Restaurant Grai revin pe 20 aprilie, KAIAMO pe 21 aprilie.

Vinuri și crame:
– O discuție despre vinuri cu Wines Of Romania și proprietara Crama Rasova din Dobrogea, urmăriți înregistrarea video.
– 22 aprilie: eveniment Artă & vin – degustare la Crama Domeniul Bogdan si tur de oras in Constanta cu ghid local.
– 26 aprilie: Degustare de Vinuri din Africa de Sud, un eveniment Winesday și Bacania Veche – Delicatese & Gradina.

 Chef-Necula-Mihai-Ciprian_
Chef Necula Mihai Ciprian

Producători locali:
– Pe 20 mai My Transylvania organizează Transilvanian Brunch la Bazna.
– Un interviu cu Narcis Pintea despre Atelierul de branza NarCheese, brânzeturi artizanale făcute după rețete elvețiene în satul Cornești, de lângă Cluj-Napoca.

Alte vești din gastronomie:
De Corina a povestit despre 10 locuri în București pe care să le testezi în 2023, deschise anul trecut.
– Eisberg: #simplyfresh producător local pe piaţa salatelor a primit o calificare British Retail Consortium, în urma unui proces de audit al calităţii, trasabilitătii şi siguranţei alimentului, detalii aici.
Hospitality Culture Institute dă startul la două proiecte: Food&Beverages Innovation Camp între 29-31 mai 2023 la Piatra-Neamt și F&B Business Accelerator – dedicată antreprenorilor care dezvoltă concepte inovatoare de servire a mâncării și băuturii, citiți detaliile.
– Adriana Sohodoleanu a răspuns la întrebările Lovedeco.ro și aflăm despre ,,locuri dulci unde găsești deserturi cu rețete noi, dar care îți vor aduce aminte de copilărie’’.
– Citiți Raportul anual al Asociația Berarii României – unde aflați detalii despre consumul de bere în România anul trecut.
– Pe 23 aprilie are loc evenimentul Valea Doftanei Mountain Bike: Grand Opening – plecarea si sosirea participantilor se va face de la ATRA. Scopul evenimentului este de a pune în valoare potențialul destinației turistice Valea Doftanei pentru cicloturismul montan și nu numai.

Credit foto: Chef Necula Mihai Ciprian

Articole Asemanatoare

29 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #26
Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală. - Anika Fried Chicken e destinația cea mai nouă din comunit...
5 noiembrie 2020
Vești din gastronomia locală #27
Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală. Veștile Go-Mio - Alex Petricean (D'artagnan) de la NOUA ...
12 noiembrie 2020
Vești din gastronomia locală #28
Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.   Veștile Go-Mio ale săptămânii: - Vă recomandăm...