Vești din gastronomia locală #26

Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.

Anika Fried Chicken e destinația cea mai nouă din comunitatea Gault&Millau. Alex Dumitru și Andrei Popa, de la restaurantul Anika, au lansat chiar azi conceptul acesta de „comfort food and good vibes with 100% crispy factor”

Anika_Fried_Chicken
Anika_Fried_Chicken

 

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– 31 octombrie, București: J’ai Bistrot București vă așteaptă la Brunch EGGsperience. Reload. Cu Gorgan, cu Shakshuka, Ochiuri adormite, Ouă poșate turcești și Ouă împrăștiate corect

– 31 octombrie, București: Athanor. La coupteur. pregătește un Grătar la Real Foods în Epic 72

– 31 octombrie, Iași: Restaurant Panoramic Iasi pregătește un Halloween la înălțime cu un meniu pe bază de dovleac

– 31 octombrie & 1 noiembrie, București: Expirat vă propune We Will Brunch You • Sâmbătă & Duminică la Expirat, între 12:00 și 16:00

– 1 noiembrie, București: J’ai Bistrot București face Grătar • în grădină la J’ai

– 1 noiembrie, București: Zexe Sofia nr.1 se pregătește de Zexe Sofia – Vin fiert și gogoși…pentru pofticioși!

– 7 noiembrie, Brăila: Peste si vin vă invită la The Taste – Fine dining 5th Edition

– 7 noiembrie, București: Noeme – former GUXT propune un meniu de degustare cu pairing cu bere și o sesiune online de degustare. Detalii despre cum funcționează găsiți pe pagina lor

 

Ioan_Bebeselea
Ioan_Bebeselea

 

Restaurante și bucătari:

– Lavinia Maier este de luna aceasta bucătar șef la Graf Restaurant & Pizzerie. Îi urăm succes și o urmărim cu drag

– Voi știți de terasele încălzite din București? cei de la ialoc.ro au făcut o colecție dedicată pe platforma lor și ne bucurăm să regăsim acolo și restaurante din comunitatea Gault&Millau. Revenim și cu o postare separată cu imagini de pe terase încălzite, dar vă lăsăm deja cu câteva nume: the ARTIST Restaurant, NOUA, MAIZE farm to table, Noeme – former GUXT, Le Bab Bucharest, Mesogios Seafood Primaverii și NOMAD Skybar

GastroLab Piata Victoriei a câștigat recent „Best of Awards of Excellence”, oferit de Wine Spectator

Kulinarium
Kulinarium

Vinuri și crame:

Dagon Clan Wines are o imagine și un site nou, cu tot cu magazin online, iar motto pentru final de an pare să fie #setedebine

 

Alte vești din gastronomie:

Cel mai nou episod din podcastul BIRT al celor de la FRAGMENTE e cu Alex Dumitru și e despre Ciuperci de Sezon.

– Ediția 2 din cartea Bucate de prin sate s-a lansat de curând și găsiți acolo rețete de la bucătari din toată țara – printre care și cei și cele de la SyndicatGourmet, Paninaro Bucharest, Viscri 32 – White Barn and Blue House, Bistro de l’Arte și Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti

– Cei de la Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu au pornit din nou la drum și s-ar bucura de recomandări de bucătării și personaje autentice pe care să le fotografieze.

Bucataria_HOINARA
Bucataria_HOINARA

Fotografiile sunt de la 1. Anika Fried Chicken, 2. SyndicatGourmet – o rețetă publicată în Bucate de prin sate, 3. Kulinarium și 4. Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu

 

Articole Asemanatoare

7 august 2020
Terase din comunitatea extinsă: Cluj-Napoca
Dacă vă aflați în Cluj-Napoca, terasele din comunitatea extinsă Gault&Millau sunt recomandările noastre pentru experi...
25 martie 2020
Vești din gastronomia locală #4
Berries and Spice a îmbogățit lista de idei prin care pot fi susținute restaurantele în perioada aceasta și a adunat ...
8 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #23
Echipa de la KAIAMO, condusă de Radu Ionescu, invită la unitate și responsabilitate, la #fararisipa. Le redăm în tota...