Vești din gastronomia locală #26

Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.

Anika Fried Chicken e destinația cea mai nouă din comunitatea Gault&Millau. Alex Dumitru și Andrei Popa, de la restaurantul Anika, au lansat chiar azi conceptul acesta de „comfort food and good vibes with 100% crispy factor”

Anika_Fried_Chicken
Anika_Fried_Chicken

 

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– 31 octombrie, București: J’ai Bistrot București vă așteaptă la Brunch EGGsperience. Reload. Cu Gorgan, cu Shakshuka, Ochiuri adormite, Ouă poșate turcești și Ouă împrăștiate corect

– 31 octombrie, București: Athanor. La coupteur. pregătește un Grătar la Real Foods în Epic 72

– 31 octombrie, Iași: Restaurant Panoramic Iasi pregătește un Halloween la înălțime cu un meniu pe bază de dovleac

– 31 octombrie & 1 noiembrie, București: Expirat vă propune We Will Brunch You • Sâmbătă & Duminică la Expirat, între 12:00 și 16:00

– 1 noiembrie, București: J’ai Bistrot București face Grătar • în grădină la J’ai

– 1 noiembrie, București: Zexe Sofia nr.1 se pregătește de Zexe Sofia – Vin fiert și gogoși…pentru pofticioși!

– 7 noiembrie, Brăila: Peste si vin vă invită la The Taste – Fine dining 5th Edition

– 7 noiembrie, București: Noeme – former GUXT propune un meniu de degustare cu pairing cu bere și o sesiune online de degustare. Detalii despre cum funcționează găsiți pe pagina lor

 

Ioan_Bebeselea
Ioan_Bebeselea

 

Restaurante și bucătari:

– Lavinia Maier este de luna aceasta bucătar șef la Graf Restaurant & Pizzerie. Îi urăm succes și o urmărim cu drag

– Voi știți de terasele încălzite din București? cei de la ialoc.ro au făcut o colecție dedicată pe platforma lor și ne bucurăm să regăsim acolo și restaurante din comunitatea Gault&Millau. Revenim și cu o postare separată cu imagini de pe terase încălzite, dar vă lăsăm deja cu câteva nume: the ARTIST Restaurant, NOUA, MAIZE farm to table, Noeme – former GUXT, Le Bab Bucharest, Mesogios Seafood Primaverii și NOMAD Skybar

GastroLab Piata Victoriei a câștigat recent „Best of Awards of Excellence”, oferit de Wine Spectator

Kulinarium
Kulinarium

Vinuri și crame:

Dagon Clan Wines are o imagine și un site nou, cu tot cu magazin online, iar motto pentru final de an pare să fie #setedebine

 

Alte vești din gastronomie:

Cel mai nou episod din podcastul BIRT al celor de la FRAGMENTE e cu Alex Dumitru și e despre Ciuperci de Sezon.

– Ediția 2 din cartea Bucate de prin sate s-a lansat de curând și găsiți acolo rețete de la bucătari din toată țara – printre care și cei și cele de la SyndicatGourmet, Paninaro Bucharest, Viscri 32 – White Barn and Blue House, Bistro de l’Arte și Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti

– Cei de la Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu au pornit din nou la drum și s-ar bucura de recomandări de bucătării și personaje autentice pe care să le fotografieze.

Bucataria_HOINARA
Bucataria_HOINARA

Fotografiile sunt de la 1. Anika Fried Chicken, 2. SyndicatGourmet – o rețetă publicată în Bucate de prin sate, 3. Kulinarium și 4. Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu

 

Articole Asemanatoare

21 martie 2020
Vești din gastronomia locală #3
CUIB a publicat o carte de bucate online cu Hrană Pozitivă - ei o numesc așa pentru că rețetele propun nicio risipă ș...
10 august 2020
Vești din gastronomia locală #18
S-au întors deserturile lui Chef Dragoș Radu (de la Frank Dessert Bar, între timp închis)
28 septembrie 2020
Gault&Millau și Tazz by eMAG lansează campania De Sezon, activă în aplicația de livrare de astăzi până pe 25 octombrie 2020
Sezonalitatea este unul din criteriile importante folosite de către evaluatorii noștri anonimi atunci când notează un...