Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.
– Anika Fried Chicken e destinația cea mai nouă din comunitatea Gault&Millau. Alex Dumitru și Andrei Popa, de la restaurantul Anika, au lansat chiar azi conceptul acesta de „comfort food and good vibes with 100% crispy factor”
Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)
– 31 octombrie, București: J’ai Bistrot București vă așteaptă la Brunch EGGsperience. Reload. Cu Gorgan, cu Shakshuka, Ochiuri adormite, Ouă poșate turcești și Ouă împrăștiate corect
– 31 octombrie, București: Athanor. La coupteur. pregătește un Grătar la Real Foods în Epic 72
– 31 octombrie, Iași: Restaurant Panoramic Iasi pregătește un Halloween la înălțime cu un meniu pe bază de dovleac
– 31 octombrie & 1 noiembrie, București: Expirat vă propune We Will Brunch You • Sâmbătă & Duminică la Expirat, între 12:00 și 16:00
– 1 noiembrie, București: J’ai Bistrot București face Grătar • în grădină la J’ai
– 1 noiembrie, București: Zexe Sofia nr.1 se pregătește de Zexe Sofia – Vin fiert și gogoși…pentru pofticioși!
– 7 noiembrie, Brăila: Peste si vin vă invită la The Taste – Fine dining 5th Edition
– 7 noiembrie, București: Noeme – former GUXT propune un meniu de degustare cu pairing cu bere și o sesiune online de degustare. Detalii despre cum funcționează găsiți pe pagina lor
Restaurante și bucătari:
– Lavinia Maier este de luna aceasta bucătar șef la Graf Restaurant & Pizzerie. Îi urăm succes și o urmărim cu drag
– Voi știți de terasele încălzite din București? cei de la ialoc.ro au făcut o colecție dedicată pe platforma lor și ne bucurăm să regăsim acolo și restaurante din comunitatea Gault&Millau. Revenim și cu o postare separată cu imagini de pe terase încălzite, dar vă lăsăm deja cu câteva nume: the ARTIST Restaurant, NOUA, MAIZE farm to table, Noeme – former GUXT, Le Bab Bucharest, Mesogios Seafood Primaverii și NOMAD Skybar
– GastroLab Piata Victoriei a câștigat recent „Best of Awards of Excellence”, oferit de Wine Spectator
Vinuri și crame:
– Dagon Clan Wines are o imagine și un site nou, cu tot cu magazin online, iar motto pentru final de an pare să fie #setedebine
Alte vești din gastronomie:
– Cel mai nou episod din podcastul BIRT al celor de la FRAGMENTE e cu Alex Dumitru și e despre Ciuperci de Sezon.
– Ediția 2 din cartea Bucate de prin sate s-a lansat de curând și găsiți acolo rețete de la bucătari din toată țara – printre care și cei și cele de la SyndicatGourmet, Paninaro Bucharest, Viscri 32 – White Barn and Blue House, Bistro de l’Arte și Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti
– Cei de la Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu au pornit din nou la drum și s-ar bucura de recomandări de bucătării și personaje autentice pe care să le fotografieze.
Fotografiile sunt de la 1. Anika Fried Chicken, 2. SyndicatGourmet – o rețetă publicată în Bucate de prin sate, 3. Kulinarium și 4. Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu