Vești din gastronomia locală #28

Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.

 

Veștile Go-Mio ale săptămânii:

– Vă recomandăm să citiți o perspectivă academică asupra Noii Bucătării Românești, semnată de Adriana Sohodoleanu și publicată de ISCOADA. Veți regăsi, desigur, bucătarii de la NOUA, KAIAMO, Mahala restaurant, MAIZE farm to table, Anika Restaurant, Kane – New Romanian Cuisine, Szikra, SyndicatGourmet, Bistro de l’Arte sau Fragment, precum și detalierea unor concepte ca terroir sau locavorism.

Paine si Vin_Prajiturela
Paine si Vin_Prajiturela

Introducem o rubrică nouă în seria noastră de vești, care va fi deschisă până la final de an. Încurajăm cadourile care sprijină gastronomia anul acesta mai mult ca oricând, așa că vă prezentăm:

🎀 Idei de cadouri din gastronomie:

– Am lansat împreună cu ialoc.ro cardul cadou #maideparte. Deocamdată poate fi folosit în oricare din restaurantele Anika Restaurant, MAIZE farm to table, Paninaro Bucharest, Noeme – former GUXT, La Cuptor, Rocca by The Jar, NOMAD Skybar, Restaurant DaDa, iar lista va continua să se extindă, împreună cu experiențe gastronomice speciale de Sărbători

– Dacă nu citiți deja newsletter-ul Omnivor de la Decât o Revistă, vă recomandăm să vă abonați. Iar dacă vreți să îl citiți mult timp de-acum încolo, vă invităm să oferiți cadou un abonament digital la Decât o Revistă, adesea poveștile lor sunt și din gastronomie

Revino Cheese & Wine propune pachete speciale de Sărbători

 

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– 13 & 14 noiembrie: Marin&Friends are meniu special de #gourmetdelivery

– 16 noiembrie: Asociația My Transylvania organizează conferința online Slow food + slow travel + pandemie = ?

– 1 decembrie: Are loc evenimentul Sărbătoreşte 1 decembrie la Conac, la Casa Timiș

Simbio
Simbio

 

Restaurante și bucătari:

MAIZE farm to table are meniu nou de livrare, iar cuvântul cheie este hot dog.

Szikra merge #maideparte și gătește cu pre-comandă. Campania se numește Make it happen și are deja 3 episoade: Bake it happen, Cook it happen și Shake it happen.

KAIAMO anunță un nou manifest culinar de săptămâna viitoare, iar SyndicatGourmet anunță, la rândul său, noutăți în curând

Kane – New Romanian Cuisine a anunțat lansarea proiectului „Localnicii”, care începe cu un meniu creat doar cu produse locale și continuă cu un show online și o hartă digitală a micilor afaceri locale, printre altele

Amvrosia Restaurant Grecesc oferă de curând opțiunea de livrare acasă. Detalii pe pagina lor.

– Câteva restaurante au anunțat că vor fi închise în următoarele luni. Printre ele, Voilà, Zexe, Bujole și Restaurant Pasaj Sibiu (care preiau totuși comenzi, în anumite condiții – detalii pe pagina lor). Sperăm să le revedem cât mai curând redeschise.

MACE
MACE

 

Vinuri și crame:

– Evenimentul de anul acesta al celor de la Rovinhud este online, însă rămâne la fel de interesant și are, ca de obicei, și o componentă caritabilă – ROVINHUD Wine Talk 2020

Alte vești din gastronomie:

– O enciclopedie a sarmalelor, acesta este cel mai nou proiect al lui Cosmin Dragomir. Fiecare din voi îl poate susține – aflați cum pe pagina expresiv denumită Sarmale

My Transylvania a trecut printr-un proces de rebranding și, odată cu un logo nou, vrea ca sensul de „My” din nume să devină al fiecăruia din cei care se implică sau susțin proiectul, deci se pun bazele unui sentiment și mai puternic de comunitate.

– Chef Cezar Munteanu povestește despre Chef Atelier – restaurantul său deschis anul acesta – într-un interviu de la CoverStories

Crazy
Crazy

Fotografiile sunt de la 1. Pâine și Vin și PrăjiturEla, 2. Simbio, 3. MACE by Joseph Hadad și 4. Crazy

Articole Asemanatoare

22 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #25
Săptămâna aceasta avem noi vești din gastronomia locală.   - Samsara Foodhouse a venit la București, iar în ...
25 septembrie 2020
Interviurile #ovoce: the ARTIST, Mihaela și Paul Oppenkamp
Deschidem seria #ovocegomio cu Paul și Mihaela Oppenkamp – am stat de vorbă despre experiența lor din ultimele luni ș...
16 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #15
Nu ne stă în fire să vă invităm la birt, pentru că aici e despre bucătari, restaurante, vinuri și crame care se dedic...