[Locuri noi] Coclinta Braserie, București

Editare ulterioară: Acest restaurant a fost recent selectat în comunitatea extinsă Gault&Millau.

 

Când vorbim despre Coclinta Brasserie, trebuie să începem cu o definiție: coclintă, adică turtă coaptă pe sobă, din aluat nedospit. Și, respectiv, piesa de rezistență a restaurantului deschis pe Calea Victoriei la nr. 153 de Sorin Petru Cucu, proprietarul și bucătarul-șef al Mahala restaurant. La fel ca deja cunoscuta soră mai mare, Coclinta propune o actualizare a gustului tradițional românesc – sub formă de plăcintă frământată cu mâinile și cu umpluturi pe toate gusturile. Brânzeturi maturate, pastramă de vită, porc Mangalița ori pulpă de rață din garniță, pește și legume, precum și versiuni dulci cum e „Coclinta cu amor”, cu fructe de sezon și caimac. Selecția de ginuri tonice este la fel de variată, iar opțiunile non-alcoolice includ și compotul zilei.

 

Categoria [Locuri noi] include semnalările noastre de restaurante recent lansate, fără ca acestea să fi fost în prealabil evaluate. Pentru restaurante evaluate, incluse în ghidul Gault&Millau, precum și pentru recenziile acestora, împreună cu notele și bonetele aferente, vă rugăm să consultați categoria „Restaurante”.

 

Credit photo: Coclinta Brasserie
Credit photo: Coclinta Brasserie

Articole Asemanatoare

10 iunie 2020
Gault&Millau România lansează proiectul #maideparte
go-mio.ro se transformă în destinația digitală în gastronomie, reunind experiențe culinare deosebite oferite de bucăt...
17 iunie 2020
Gustul – Numitor comun. (Partea a II-a)
Alăturări potrivite de vinuri de la Crama Oprișor și feluri de mâncare
24 septembrie 2020
Vești din gastronomia locală #22
Anika Restaurant este deja în a doua săptămână a meniului de toamnă, iar the ARTIST Restaurant a adăugat Rusia, Guate...