Vești din gastronomia locală #133

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– #Dumicat este un nou loc care se va deschide pe 1 decembrie în București, ce promite mâncare cinstită, pe str. George Vraca.

Evenimente din gastronomie:
– 22 noiembrie 2023, Horeca Insight Magazine: are loc la Fratelli Gala Horeca Awards, ediția 16.
Eveniment From Forest to Plate sau o cină cu un meniu inspirat de ciupercile pădurilor, pe 1 decembrie la Société Gourmet- Event House.

Restaurante și bucătari:
KAIAMO a fost gazda unui cine 4-hands, Chef Enrico Derflingher – Chef Radu CM Ionescu, eveniment care a dat startul evenimentelor din cadrul Săptămânii bucătăriei italiene care este celebrată în întreaga lume.
– Chef Daniel Pălici și echipa Restaurant Grai urmează sa își caute o locație potrivită pentru dezvoltarea lor, până atunci îi puteți contacta pentru evenimente și cine private.
Balls. se va muta într-un loc nou, de pe bd. Elisabeta merge pe bd. Dacia 114.
– Din 11 noiembrie restaurantul Rotonda din cadrul Casa Timiș din Bucov pregătește un nou concept asiatic-fusion.
– Din secțiunea de antreuri din noul meniu Samsara Cluj: Crispy tofu cu gutui și cimbru.
– Restaurant Szikra din Sfântu Gheorghe va înceta activitatea sub acest nume.

Vinuri și crame:
– Un nou membru s-a alăturat familiei de crame din cadrul Asociația Dealu Mare, Domeniul Strehan.
– Crama de spumante Carastelec Sparkling Winery din Sălaj a câștigat medalii de aur pentru spumantele Carassia magnum, la o competiție mondială de spumante și șampanii la Londra, urmăriți detalii pe paginile lor de socializare.
– Crama Liliac din Batoș, județul Mureș, a finalizat anul acesta o investiție pentru extinderea spațiului de producție, citiți noutățile cramei.

Noeme, Chef Carmen Diaconu

Producători locali:
– Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului „Salinate de Turda” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), acesta fiind cel de-al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Prima ediție a evenimentului caritabil Social Food – Kitchen Battle în România a fost sold-out pentru cele 3 zile. Bucătarii care au urcat pe scenă, alături de echipele lor: Oana Irina Coanta – Alex Petricean, Marian Zăncianu – Mihai Toader, Alexandru Dumitru – Radu Ionescu. Fondurile strânse de echipa lui Adrian Hadean merg către 100.000 de mese calde pentru oamenii mai puțin norocoși.

Alte vești din gastronomie:
– Cartea ,,Ce e nou în Noua Bucătărie Românească’’ de Adriana Sohodoleanu Chimișliu va fi disponibilă în librării în decembrie.
– Economie Rurală: Interviu cu chef Mădălina Roman despre noul său proiect, Gourmet Bikers.
– #carteapestilor și alte ponturi, un articol de Cosmin Dragomir scris în revista Tomis.
– Retete cu Laura Laurentiu ne invită pe canalul WhatsApp, o alternativă la comunicarea pe rețelele de socializare.
– Seria Fine Living Wall-Street.ro prezintă povestea Grupului Le Manoir.
Newsletterul #UmamiMoments continuă recomandările și poveștile pe platforma Substack, nu uitați să vă abonați.

Credit foto: Noeme, Chef Carmen Diaconu

Articole Asemanatoare

19 iunie 2019
Ghidul de restaurante Gault&Millau 2019 – Metodologia de evaluare
Metodologia de evaluare se bazeaza pe mai mutle criterii pentru a reflecta conceptul de experiență completă
15 octombrie 2020
Interviurile #ovoce: NOUA, Alex Petricean
Seria “O voce” este modalitatea noastră de a oferi bucătarilor din România oportunitatea de a-și comunica experiența ...
24 aprilie 2018
Gault&Millau anunță finalizarea evaluărilor pentru primul ghid din România
Ghidul Gault&Millau a selectat 90 de restaurante și 51 de localuri POP din România în prima ediție