Evenimente din gastronomie:
– 29 septembrie – 1 octombrie: Slow Coffee Festival 2023 – Brew to Change, la Galeriile Senat – Combinatul Fondului Plastic.
– 30 septembrie – „Le Petit Marché des produits français” la AM. Social Space, pe str. Constantin Bosianu 21.
– 30 septembrie: Fine dining and wine tasting la ATRA Doftana, alături de Petro Vaselo Winery.
– 30 septembrie – 1 octombrie – un eveniment care serbează dovleacul, Pumpkin Fair la Maison 13, lângă Parcul Grădina Icoanei.
– 5 octombrie, Bistro Romulus: Zacuște balcanice, pâini, vinuri și povești, un eveniment și cu ajvar (dulce, picant, cu ardei verde) – Serbia, pindjur – Macedonia de Nord, lutenitsa – Bulgaria. Evenimentul face parte din seria degustărilor conceptuale inițiate de Cosmin Dragomir.
– 6 octombrie Lux Garden Hotel & Resort, Azuga, Romania: călătorie gastronomică ce explorează diferite regiuni ale României și ale Italiei – 4 hands dinner cu Chef Claudio Melis și Chef Marco Favino. Se folosesc produse din zona montană a României puse în valoare prin tehnici de gătit italiane.
– În perioada 25-29 octombrie se desfășoară Indagra Food Romexpo.
Restaurante și bucătari:
– Bacania Veche aniversează 13 ani iar fratele său Bacania Veche – Delicatese & Gradina are, din luna octombrie, schimbări in meniul fix.
– Beans&Dots anunță Seasonal Kitchen by Alex Petricean la MARe/Muzeul de Artă Recentă începând cu data de 29 septembrie, ce are la bază conceptul triplului ingredient (maxim 3 ingrediente în farfurie).
– NOUA s-a întors din vacanță și propune un meniu nou de toamnă.
– Restaurantul Gramont, din cadrul Suter Palace, lansează două concepte: un meniu Executive Lunch, cu trei feluri de mâncare și seri muzicale sub umbrela Joi de Vivre.
– Toamna e sezonul carnei de rață la Hotel PRIVO Târgu Mureș. Ați încercat Privo – Mango Demiglace Duck Breast?
– POINT are meniu nou din luna septembrie, să le faceți o vizită, pe Eremia Grigorescu 10.
– eggcetera Cluj-Napoca: Turkish Eggs or Pork Benediction?
Vinuri și crame:
– 14 octombrie eveniment Bike and Wine – O Poveste cu Fetească la Licorna Winehouse în Dealu Mare.
– În perioada 10-12 noiembrie se desfășoară Rovinhud Wine Show 2023 la Timișoara. Proiectul susținut și desfășurat de către voluntari, direcționează întregul profit pentru terapiile copiilor cu dizabilităti.

Producători locali:
– Dacă vreți să fiți la curent cu produsele locale și ofertele food hub-ului Roade si Merinde din Iași, vă puteți abona la newsletterul lor.
Alte vești din gastronomie:
– De Corina a lansat un podcast video despre gastronomie, Vorbe în bucate – primul episode îi are ca invitați pe Adrian Hadean și Cosmin Dragomir.
– Pe 2 octombrie are loc lansarea volumului „Zămuri – supe, zupe și năcreli. Rețete ardelenești din bătrâni”, de Mircea Groza, în prezența autorului, la librăria Modul Cărturești.
– Aflați mai multe detalii despre cea mai mare fermă piscicolă și fabrică de procesare din țară, inclusiv un proiect pilot de creștere a creveților din România.
– Povestea Bere Augusta, produs în Sibiu, la poalele Munților Făgăraș.
– Un articol cu multe argumente pe tema: De ce te-ai duce la un atelier de gătit.
Credit foto: La Cuptor Sibiu