Vești din gastronomia locală #128

Evenimente din gastronomie:
– 29 septembrie – 1 octombrie: Slow Coffee Festival 2023 – Brew to Change, la Galeriile Senat – Combinatul Fondului Plastic.
– 30 septembrie – „Le Petit Marché des produits français” la AM. Social Space, pe str. Constantin Bosianu 21.
– 30 septembrie: Fine dining and wine tasting la ATRA Doftana, alături de Petro Vaselo Winery.
– 30 septembrie – 1 octombrie – un eveniment care serbează dovleacul, Pumpkin Fair la Maison 13, lângă Parcul Grădina Icoanei.
– 5 octombrie, Bistro Romulus: Zacuște balcanice, pâini, vinuri și povești, un eveniment și cu ajvar (dulce, picant, cu ardei verde) – Serbia, pindjur – Macedonia de Nord, lutenitsa – Bulgaria. Evenimentul face parte din seria degustărilor conceptuale inițiate de Cosmin Dragomir.
– 6 octombrie Lux Garden Hotel & Resort, Azuga, Romania: călătorie gastronomică ce explorează diferite regiuni ale României și ale Italiei – 4 hands dinner cu Chef Claudio Melis și Chef Marco Favino. Se folosesc produse din zona montană a României puse în valoare prin tehnici de gătit italiane.
– În perioada 25-29 octombrie se desfășoară Indagra Food Romexpo.

Restaurante și bucătari:
Bacania Veche aniversează 13 ani iar fratele său Bacania Veche – Delicatese & Gradina are, din luna octombrie, schimbări in meniul fix.
– Beans&Dots anunță Seasonal Kitchen by Alex Petricean la MARe/Muzeul de Artă Recentă începând cu data de 29 septembrie, ce are la bază conceptul triplului ingredient (maxim 3 ingrediente în farfurie).
NOUA s-a întors din vacanță și propune un meniu nou de toamnă.
– Restaurantul Gramont, din cadrul Suter Palace, lansează două concepte: un meniu Executive Lunch, cu trei feluri de mâncare și seri muzicale sub umbrela Joi de Vivre.
– Toamna e sezonul carnei de rață la Hotel PRIVO Târgu Mureș. Ați încercat Privo – Mango Demiglace Duck Breast?
POINT are meniu nou din luna septembrie, să le faceți o vizită, pe Eremia Grigorescu 10.
eggcetera Cluj-Napoca: Turkish Eggs or Pork Benediction?

Vinuri și crame:
– 14 octombrie eveniment Bike and Wine – O Poveste cu Fetească la Licorna Winehouse în Dealu Mare.
– În perioada 10-12 noiembrie se desfășoară Rovinhud Wine Show 2023 la Timișoara. Proiectul susținut și desfășurat de către voluntari, direcționează întregul profit pentru terapiile copiilor cu dizabilităti.

Credit foto: La Cuptor Sibiu

Producători locali:
– Dacă vreți să fiți la curent cu produsele locale și ofertele food hub-ului Roade si Merinde din Iași, vă puteți abona la newsletterul lor.

Alte vești din gastronomie:
De Corina a lansat un podcast video despre gastronomie, Vorbe în bucate – primul episode îi are ca invitați pe Adrian Hadean și Cosmin Dragomir.
– Pe 2 octombrie are loc lansarea volumului „Zămuri – supe, zupe și năcreli. Rețete ardelenești din bătrâni”, de Mircea Groza, în prezența autorului, la librăria Modul Cărturești.
Aflați mai multe detalii despre cea mai mare fermă piscicolă și fabrică de procesare din țară, inclusiv un proiect pilot de creștere a creveților din România.
– Povestea Bere Augusta, produs în Sibiu, la poalele Munților Făgăraș.
– Un articol cu multe argumente pe tema: De ce te-ai duce la un atelier de gătit.

Credit foto: La Cuptor Sibiu

Articole Asemanatoare

21 august 2019
[Locuri noi] SushiRoom, București
Cu un concept de market restaurant, sushi take away și băcănie japoneză, SushiRoom s-a redeschis în incinta Pieței Do...
8 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #23
Echipa de la KAIAMO, condusă de Radu Ionescu, invită la unitate și responsabilitate, la #fararisipa. Le redăm în tota...
18 martie 2020
Vești din gastronomia locală #1
Cosmin Dragomir de la gastroart.ro a început o listă de restaurante de vizitat imediat după ce se termină perioada de...