Vești din gastronomia locală #23

Echipa de la KAIAMO, condusă de Radu Ionescu, invită la unitate și responsabilitate, la #fararisipa. Le redăm în totalitate comunicatul [link aici] și ne alăturăm mesajului transmis de ei: sprijiniți restaurantele preferate – apreciați și recompensați efortul prin care trec pentru a vă oferi feluri de mâncare cu gust memorabil, gătite cu responsabilitate și grijă față de echipa lor, de producătorii locali cu care lucrează și mai ales față de siguranța voastră.

 

KAIAMO are un meniu special de livrare și pick-up – găsiți pe pagina lor detalii. Celelalte restaurante din comunitatea Gault&Millau comunică , la rândul lor, tot ce pot oferi special zilele acestea și modurile în care le puteți sprijini.

Mergem cu toții #maideparte.

beautyfood_meniu
beautyfood_meniu

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie):

– Mamaia, 10 octombrie: Mustărie la Apus de Soare, unde gazdă și bucătar e Adrian Hădean

– Arad, 11 octombrie: Seară etnică la 4 mâini – un meniu degustativ de influență maghiară și română – gătesc Marin&Friends împreună cu Restaurant Miska

– București, 8 și 15 octombrie: cei de la Balls. și Le Bab Bucharest gătesc împreună

– București, 11 octombrie: Sunteți așteptați la Must, Vin, Pastramă și Mici la J’ai Bistrot București

– București, 14 octombrie: Trends by HRB organizează TOP CULINARY TRENDS – Hyper-Local Gastronomy

– București, 15 octombrie: Sardin vă invită la Degustare meniu sezonal de toamna by Chef Dan Prodan – urmăriți pagina lor ca să vedeți deja o parte din felurile de mâncare ce vor fi prezentate

– București, 15 octombrie: „un meniu variat, bogat și gustos, ce cuprinde legume de sezon, coapte și fripte cum știm noi mai bine, cărnuri faine fripte pe loc și bunătăți de uns pe pâinea de casă, făcută tot atunci” asta este ce veți găsi la un eveniment cu mâncare și povești – La Povești cu #TeamHădean

athanor_meniu
athanor_meniu

Restaurante și bucătari:

Samsara Foodhouse, Athanor. La coupteur., Amvrosia Restaurant Grecesc, Linea / Closer To The Moon, Schwarz Bistro și Pâine și Vin au pregătit meniuri noi de toamnă

La Finca Alioli au participat în concursul internațional de paella ținut la Valencia, iar apoi au povestit despre experiențele de neuitat de la Mauro Colagreco, Restaurant Mirazur

– Restaurant Caruso s-a redeschis – însă într-o nouă localitate – la Vișeu de Sus

casa_timis_meniu
casa_timis_meniu

Vinuri și crame:

– Ghidul Wine Trails Europe de la Lonely Planet pune cramele Avincis, Stirbey, și Crama Bauer pe lista de vizitat

 

Alte vești din gastronomie:

– The World’s 50 Best Restaurants a vorbit recent despre Anika Restaurant și M.A.T Restaurant

Ambassade de France en Roumanie şi Institutul Francez din România lansează un concurs de proiecte destinat organizaţiilor societăţii civile care acţionează pentru promovarea tranziţiei climatice şi a oraşelor durabile. ONG-urile selecționate vor putea astfel beneficia de o subvenție de până la 5,000 de euro. Dacă și voi cunoașteți astfel de ONG-uri, nu ezitați să le dați tag! [link]

– Wild Carpathia vă invită să redescoperiți România, iar gastronomia e prezentă în materialele video de pe pagina lor

– @Melinda Teohari de la Paninaro Bucharest povestește despre cum își ține clienții aproape în vremuri grele.

CoverStories prezintă trei experiențe culinare de neratat din București, la PAPILA, Noeme – former GUXT și Le Bab Bucharest.

– Republica a publicat un interviu cu Alex Petricean de la NOUA.

– Unul din cei invitați recent la Birtul virtual ținut de Mihai Toader și Simion Bogdan-Mihai a fost @Radu Rughiniș de la Pasterra / La Bottega Del Tartufo și a vorbit, desigur, despre trufe.

Bacania Veche este și magazin online – găsiți butonul de comandă sus, pa pagina lor web.

– Vă recomandăm studiul „Brânza – Obiceiuri de consum”, lansat de Revino Cheese & Wine.

 

Fotografiile sunt de la Sardin, Athanor. La coupteur., Beautyfood (de la evenimentul recent cu Razvan Mangu, Raul Vidican și Rosu Andrei Ionut) și de la Casa Timiș (de la evenimentul recent Ziua Națională a Gastronomiei şi Vinurilor din România, imagine preluata de pe pagina lui @laurentiuachim.avram).

Articole Asemanatoare

18 noiembrie 2018
Gault&Millau va lansa ghidul de vinuri românești 2019
Prima ediție a ghidului de vinuri include 152 vinuri românești de la 63 crame locale
10 iunie 2020
Gault&Millau România lansează proiectul #maideparte
go-mio.ro se transformă în destinația digitală în gastronomie, reunind experiențe culinare deosebite oferite de bucăt...
16 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #7
Radu CM Ionescu revine în bucătăria KAIAMO după o lună de pauză și se alătură celor care gătesc pentru cei care sunt ...