Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Al Pastor by MAT se pregătește de lansare, un proiect al echipei Chef Alexandru Iacob și Chef Cristi Dăscăleanu, de la M.A.T Restaurant.
Evenimente din gastronomie:
– Între 22-23 aprilie are loc pe bd. Kiseleff Bucharest Street Food Festival, zeci de food trucks se reunesc să prepare mâncăruri din toate colțurile lumii.
– 17-18 iunie 2023: Sabor – Latino Food Festival aduce aromele, culorile și atmosfera din Spania, Portugalia & America Latină la Verde Stop Arena, pe Barbu Văcărescu 162-164.
Restaurante și bucătari:
– La ZORI Restaurant Iași găsiți doua meniuri de tasting semnate de Chef Marian Zancianu, gătite cu ingrediente de #sezon.
– S-a redeschis Roca Brună din Arad, cu un meniu nou semnat de Chef Victor Dobrescu.
– La Biutiful Downtown o masă poată să înceapă cu humus, tacos sau Piperchi cu branza de oaie.
– La Ancora Restaurant nu dai greș cu o porție de Creveți gătiți în stil mediteranean.
– Mai multe aniversări au loc în această perioadă: Pain Plaisir serbează 10 ani cu un nou produs, Sfogliattela, Samsara Cluj-Napoca împlinește tot 10 ani și petrece cu muzică live și gustări iar Pâine și Vin aniversează cei 6 ani – cu un pahar, o degustare și un târg cu mici producători.
Vinuri și crame:
– Caii de la Letea au lansat gama de vinuri Inimă de stajar confirmând, astfel, suportul acordat în ultimii ani pentru rugbyul românesc, aici detalii.
– Villa Vinèa recomandă pairing de vinuri pentru felurile de mâncare de la masa de Paște, mai multe detalii.
– Pe 20 mai are loc evenimentul – Înfloritul Viței de Vie la Gramofon Wine în Dealu Mare.
– O analiză în Trends by HRB: Consumul de vin, între disponibilitate financiară și educarea obiceiurilor de consum.
Producători locali:
– Grădina Verde Sibiu îmbie cu o mulțime de soiuri de microplante de ridiche roșie, linte, năut, mazăre, broccoli, mangold, sfeclă roșie, muștar, amaranth etc., le puteți găsi și prin Sibiu Food Hub.
– Aflați Povestea Răstăuțe Maramureșene, un atelier de paste artizanale din Baia Mare.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Un startup-ul din Bulgaria s-a extins și la noi în țară, Pollenity Romania, și colaborează deja cu 6 apicultori din Moara Vlăsiei, Răcari, Hoghilag, satul Romanu, Dănești, Caraș Severin – dezvoltă un nou standard în antreprenoriat și tehnologie, contribuind la atingerea obiectivelor UE la nivel de sustenabilitate, aflați mai multe detalii.
– O aplicație de livrări a lansat Fondul de Impact, un proiect prin care o mică parte din încasările sale din fiecare comandă va fi alocată susținerii proiectelor de impact și sustenabilitate.
Alte vești din gastronomie:
– 5 locuri cu mâncare, care ne plac, citiți în B365.ro: PAPILA, Voilà, Soro.lume, Bucataria.localfood, Shandra’ma, citiți detaliile.
– Povestea Amis de la Fête Fromagerie care a adus peste 100 de tipuri de brânzeturi artizanale în doar 26 mp, în Piaţa Amzei.
– Amuse Bouche a încheiat un parteneriat cu L’Atelier Relais & Chateaux – Hotel Epoque, link în comentarii cu detaliile.
– PATER va deschide o nouă distilerie în satul Glimbocelu din Argeş, proiectată pentru a fi vizitată, link în comentarii.
Credit foto: DeSoi București