Vești din gastronomia locală #103

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Al Pastor by MAT se pregătește de lansare, un proiect al echipei Chef Alexandru Iacob și Chef Cristi Dăscăleanu, de la M.A.T Restaurant.

Evenimente din gastronomie:
– Între 22-23 aprilie are loc pe bd. Kiseleff Bucharest Street Food Festival, zeci de food trucks se reunesc să prepare mâncăruri din toate colțurile lumii.
– 17-18 iunie 2023: Sabor – Latino Food Festival aduce aromele, culorile și atmosfera din Spania, Portugalia & America Latină la Verde Stop Arena, pe Barbu Văcărescu 162-164.

Restaurante și bucătari:
– La ZORI Restaurant Iași găsiți doua meniuri de tasting semnate de Chef Marian Zancianu, gătite cu ingrediente de #sezon.
– S-a redeschis Roca Brună din Arad, cu un meniu nou semnat de Chef Victor Dobrescu.
– La Biutiful Downtown o masă poată să înceapă cu humus, tacos sau Piperchi cu branza de oaie.
– La Ancora Restaurant nu dai greș cu o porție de Creveți gătiți în stil mediteranean.
– Mai multe aniversări au loc în această perioadă: Pain Plaisir serbează 10 ani cu un nou produs, Sfogliattela, Samsara Cluj-Napoca împlinește tot 10 ani și petrece cu muzică live și gustări iar Pâine și Vin aniversează cei 6 ani – cu un pahar, o degustare și un târg cu mici producători.

Vinuri și crame:
Caii de la Letea au lansat gama de vinuri Inimă de stajar confirmând, astfel, suportul acordat în ultimii ani pentru rugbyul românesc, aici detalii.
Villa Vinèa recomandă pairing de vinuri pentru felurile de mâncare de la masa de Paște, mai multe detalii.
– Pe 20 mai are loc evenimentul – Înfloritul Viței de Vie la Gramofon Wine în Dealu Mare.
– O analiză în Trends by HRB: Consumul de vin, între disponibilitate financiară și educarea obiceiurilor de consum.

Producători locali:
Grădina Verde Sibiu îmbie cu o mulțime de soiuri de microplante de ridiche roșie, linte, năut, mazăre, broccoli, mangold, sfeclă roșie, muștar, amaranth etc., le puteți găsi și prin Sibiu Food Hub.
– Aflați Povestea Răstăuțe Maramureșene, un atelier de paste artizanale din Baia Mare.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Un startup-ul din Bulgaria s-a extins și la noi în țară, Pollenity Romania, și colaborează deja cu 6 apicultori din Moara Vlăsiei, Răcari, Hoghilag, satul Romanu, Dănești, Caraș Severin – dezvoltă un nou standard în antreprenoriat și tehnologie, contribuind la atingerea obiectivelor UE la nivel de sustenabilitate, aflați mai multe detalii.
– O aplicație de livrări a lansat Fondul de Impact, un proiect prin care o mică parte din încasările sale din fiecare comandă va fi alocată susținerii proiectelor de impact și sustenabilitate.

Alte vești din gastronomie:
– 5 locuri cu mâncare, care ne plac, citiți în B365.ro: PAPILA, Voilà, Soro.lume, Bucataria.localfood, Shandra’ma, citiți detaliile.
Povestea Amis de la Fête Fromagerie care a adus peste 100 de tipuri de brânzeturi artizanale în doar 26 mp, în Piaţa Amzei.
– Amuse Bouche a încheiat un parteneriat cu L’Atelier Relais & Chateaux – Hotel Epoque, link în comentarii cu detaliile.
PATER va deschide o nouă distilerie în satul Glimbocelu din Argeş, proiectată pentru a fi vizitată, link în comentarii.

Credit foto: DeSoi București

Articole Asemanatoare

23 decembrie 2022
Vești din gastronomia locală #88
Sărbători liniștite alături de cei dragi! Evenimente din gastronomie: - 23 decembrie Plai Sibiu ne invită la ulti...
21 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #118
Evenimente din gastronomie: - 21 iulie: eveniment Jazzy Friday Nights la Hotel PRIVO Târgu Mureș, à la carte menu &a...
23 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #78
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Atelierul de Tarte a deschis o nouă locație, pe str. Benjami...