Vești din gastronomia locală #88

Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Evenimente din gastronomie:
– 23 decembrie Plai Sibiu ne invită la ultimul tasting dinner al anului.
– 25 decembrie – The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection organizează ,,Grandeur Sundays – Christmas Brunch’’.
– Pentru seara de revelion L’Atelier Relais & Chateaux a pregătit 9-course tasting menu și La Samuelle are meniu dedicat.

 

Restaurante și bucătari:
Samsara Cluj-Napoca organizează Cină de Crăciun dar și de Revelion, detalii la ei pe pagini.
– La Aniroc Signature Hotel din Arad puteți testa în premieră câteva dintre felurile din noul meniu al anului 2023.
– Dacă sunteți în căutare de cadouri, Balls. a pregătit vouchere cadou cu 3 valori diferite, detalii la ei pe pagini.
– Penne Alla Donata, Tagliatelle Al Ragu’ sau Rigatoni Carbonara la GRANO?
Pickles intră în vacanța între 24 decembrie – 6 ianuarie iar Ivan Pescar & Scrumbia Bar între 24 decembrie – 3 ianuarie.

 

Vinuri și crame:
Interviu cu Cristian Tudor, oenologul Domeniul Aristiţei, cramă din Valea Călugărească.
– Cum alegem vinuri potrivite pe care să le oferim cadou și 22 de exemple vinuri.
– Cel mai recent vin lansat de Gramofon Wine este Sonorum by Sergiu Nedelea – Fetească Neagră 2020.

restaurant Plai
restaurant Plai

Producători locali:
Laptaria cu caimac a pregătit un pachet de sărbători cu trei borcănele de unturi în ediție exclusivă și limitată: unt cu ceapă și chimen, unt cu mere și scorțișoară, cremă de unt cu ciocolată, detalii pe paginile lor.
– 28 decembrie – Centrul Gastronomic Turda pregătește un eveniment cu o mezzosoprană și un bucătar ,,Delicii lirice cu Lavinia și Marta’’.
– Despre povestea Viscri 32 – White Barn and Blue House citiți în articolul Lovedeco.ro.

Alte vești din gastronomie:
– Un interviu cu Adrian Hadean despre Crăciunul copilăriei sale, despre meniuri, planificare în bucătărie, risipă alimentară etc..
Negroni Aperitivo Bar Romania – Italian daily bar va fi inaugurat anul viitor în clădirea Tandem, link în comentarii.
– Ultimele episode ale podcasului Cronicari Digitali sezonul 6 – Amintiri gustoase îi are ca invitați pe Ioana Pătrășcoiu – Asociația My Transylvania și Daniel Mischie CEO City Grill.
– Detalii despre Newsleter-ul Meal planning de care te poți ține de la Georgiana Ilie într-un interviu video.
– Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, aici mai multe informații.

Credit foto: Plai Sibiu, Chef Petra Hianu – 1 decembrie (Fasole cu cârnați afumați și murături)

Articole Asemanatoare

25 septembrie 2020
Interviurile #ovoce: the ARTIST, Mihaela și Paul Oppenkamp
Deschidem seria #ovocegomio cu Paul și Mihaela Oppenkamp – am stat de vorbă despre experiența lor din ultimele luni ș...
15 februarie 2019
[Locuri noi] Yasou Romania, București
Yasou Romania este unul dintre primele restaurante deschise în Agora Floreasca, un food hall inaugurat recent în piaț...
30 noiembrie 2018
Cele mai bune vinuri românești pentru 2019
Gault&Millau a lansat prima ediție a ghidului dedicată vinurilor românești și aduce astfel în România expertiza inter...