Vești din gastronomia locală #78

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Atelierul de Tarte a deschis o nouă locație, pe str. Benjamin Franklin 9, lângă Ateneu.

 

Evenimente din gastronomie:
– Pe 24 septembrie Samsara Cluj Napoca ne invită la o seară cu muzică de harpă, un companion perfect pentru felurile din noul lor meniu sezonier proaspăt lansat.
– 24 septembrie: la Ou_bucuresti de pe Berthelot 86 are loc evenimentul ,,Ouă, Brânză și Prosecco | vol. 1’’.
– 24-25 septembrie Chef Mihai Toader este invitatul următorului Brunch la Muzeu MARe/Muzeul de Artă Recentă by Amuse Bouche.
– 25 septembrie Crowne Plaza Bucharest organizează Fête de la Gastronomie Brunch – în meniu găsiți Terină de Foie Gras cu brioșă de casă și dulceață de ceapă, Supa Bouillabaisse, Crème Brûlée.
– 27 septembrie – are loc Conferința Națională a Industriei Ospitalității HORA la Hotel Caro București.
Eveniment 4 hands dinner de Ziua naţională a gastronomiei şi vinului românesc, pe 2 octombrie – Cina cu 7 feluri de mâncare și asociere de vinuri la Valea Verde Retreat – Transylvania în Mureș.
– Între 7-9 octombrie se desfășoară prima ediție a festivalului de gastronomie Taste of Transylvania în Harghita, Satul de vacanță și muzeul etnografic Boroș.

 

Restaurante și bucătari:
– Un ecler, dar altfel: ficat de pui, smochine și sfeclă roșie, semnătura the ARTIST Restaurant, de neratat la cină.
– Până pe 3 octombrie găsiți la Cafe Wien din Sibiu un meniu dedicat #oktoberfest.
– O zi perfectă poate începe cu un mic dejun la Hambar Brasserie: Ouă Benedict cu trufe negre proaspete din Transilvania.
– S-a redeschis Cișmigiu – Bistro La Etaj, bd. Regina Elisabeta 38.

 

Vinuri și crame:
– 24 septembrie – Sâmbăta sticlelor deschise în Dealu Mare continuă și luna aceasta, un eveniment Asociația Dealu Mare. Cramele participante la această ediție: Apogeum, Budureasca, Domeniul Aristiţei, Licorna Winehouse, Viile Metamorfosis, detalii.
– 24 septembrie – Degustare de Vinuri Dobrogene – Caii de la Letea în Constanța, la ArtAntik Gallery.
– 21-29 noiembrie are loc Școala Vinului, Bacău – curs intensiv de introducere în enogastronomie pentru amatori. Evenimentul este organizat în colaborare cu FNDA – Federatia Nationala a Degustatorilor Autorizati, Vin La Cultura și Vinul.ro.

Producători locali:
Un Eco Brunch are loc în Ținutul Zimbrului – Agapia, județul Neamț, pe 1 octombrie. Nu vor lipsi borșul de hribi, proțapul de oaie și sucurile naturale.
– Producătorii locali din Sibiu sunt implicați într-un nou program unde li se oferă susținere.
– 25 septembrie – Prânzișorul Boieresc la Terra Carpatica – Conacul Grigorescu cu Brunch cu produse regionale, Degustare de vin de la Crama SERVE din Ceptura, mic târg și degustare de produse de la Slow Food Community – Buzău Land.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Un interviu cu un nou Ambasador al Sustenabilității desemnat de Ambasada Sustenabilității în România – Grégoire Vigroux, francezul care s-a mutat la București și a fondat 21 de start-up-uri sustenabile, printre care, anul trecut bonapp.eco, o aplicație mobilă care ajută la stoparea risipei alimentare.

 

Alte vești din gastronomie:
– Citiți în Dupa Afaceri Premium ZF povestea fraţilor din Buzău, Adrian şi Gabi Alexe, despre pasiunea pentru gastronomie și proiectul lor gastronomic Bucataria.localfood.
– Un nou curs Fundatia Calea Victoriei – Introducere în istoria gustului, lector Adriana Sohodoleanu, începe pe 12 octombrie.
– Un articol Restograf cu Cele mai bune restaurante din Timișoara, printre locurile menționate și Vinto – Gastro Wine Bar, La Calul Alb, DantinoRistorante (fosta Casa Antinori), Little Hanoi Restaurant, descoperiți întreaga listă.
– Pe 1 octombrie se desfășoară Zi Festivă la Vila Golescu din Câmpulung Muscel unde are loc și un Concurs culinar cu rețete ale Mariei Cantili Golescu, eveniment Pro Patrimonio.

Credit foto: Pastry Chef Olguța Oana Iliescu – Pastry Workshop, Lyra – blat pufos cu miere, mousse cu miere, jeleu din catină și caise, ganache de iaurt.

 

 

Articole Asemanatoare

9 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #116
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Acadeea, deserturi gourmet cu ingrediente premium, se deschi...
16 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #7
Radu CM Ionescu revine în bucătăria KAIAMO după o lună de pauză și se alătură celor care gătesc pentru cei care sunt ...
10 august 2020
Vești din gastronomia locală #18
S-au întors deserturile lui Chef Dragoș Radu (de la Frank Dessert Bar, între timp închis)