Vești din gastronomia locală #101

Începând cu 31 martie 2023, timp de 3 zile, echipa La Hambar restaurant din Singureni va fi gazda unor evenimente 4-hands, alături de Chef Alexandru Dumitru și Chef Quique Dacosta, care vor crea împreună un tasting menu pentru a celebra alăturarea terroir-ului românesc și spaniol.

 

Evenimente din gastronomie:
– 25-26 martie: eveniment Outdoor Exotic Brunch la CoOperativa alături de IndiVan Food Truck și Arepas Colombianas Bucharest sau brunch & late breakfast cu influențe indiene și columbiene, pe str. Icoanei 86.
– 26 martie – Tasty Times: No Rush Brunch la Radisson Blu Hotel, Bucharest.
Paninaro Bucharest – organizează pe 1 aprilie eveniment ,,Micul Parizer’’ alături de Chef Andrei Chelaru. Primul dish din meniu: Burger cu parizer pane, cașcaval afumat, castraveți cu mărar și borș și iaurt de Ibănești cu ulei de trufe.
– 16 aprilie eveniment – An Egg-cellent Easter Brunch at The Marmorosch la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
– 27 mai – Vineyard Dinner la Dagon Wines cu food &wine pairing, tasting de ulei măsline și turul cramei, link în comentarii.

 

Restaurante și bucătari:
– Chef Laurențiu Hairadin a pregătit meniu nou la RUAL primul AproBistro București, iar Damien Brunet l-a lansat de curând pe cel de la La Cuptor Sibiu.
Zexe Braserie este alături și de cei care țin post, întrebați-i de Prăjitură de post, Negresă cu cocos sau Biscuiți cu nimic.
– Când vrei să iei un mic dejun sau un brunch în Cluj-Napoca, e un must să ajungi la eggcetera.
Ai Sushi Bar merită (re)vizitat – terasa e deschisă.
– Torturile de la Cofetaria Zmeur – deserturi artizanale le puteți găsi în meniul de la MiT – Burgărie și altele.
– Luna aceasta Amis de la Fête Fromagerie serbează un an de când au deschis fromagerie în Piața Amzei, pe Mendeleev 2.
– Ați încercat brunchurile de la E3 by Entourage?
– Când ajungeți în Deva, treceți pe listă și gastropub BoRD13.
– Descoperiți în meniul Castelnor Pălținiș felurile de mâncare cu ingrediente locale precum Cocoloș ciobănesc din Mărginimea Sibiului sau Balmoș ardelenesc.

 

Vinuri și crame:
Lovin’ Winebar & Bistro a pregătit o degustare cu vinuri din anii 2000, pe 31 martie.
Crama SERVE din Ceptura propune diverse pachete de degustare la cramă, și pentru cei la început de drum, și pentru cunoscători – precum Verticală Cuvée Charlotte 5 ani, detalii aici.
– Crama Villa Vinèa, din Târgu-Mureș a anunțat lansarea a trei verticale de vinuri în sticle magnum (1.5 litri), din gama Selection – Rubin, Diamant și Argilla.
– Un concurs de vinuri în Podgoria Miniş-Măderat.
– O analiză Trends by HRB: Consumul de vin, între disponibilitate financiară și educarea obiceiurilor de consum.

Producători locali:
– O discuție cu Gabriel și Mihai Corbu despre ce înseamnă Grădina Corbilor unde plantele ,,cresc cu carte’’, citiți articolul aici.
Banca de Seminte Casa Semintelor organizează pe 25 martie în București un eveniment cu tema De la Sămânță, în farfurie – schimb de semințe, informații despre tehnici de cultivare etc.
– Magazinul ZADA brânză cinstită din Rădăuți s-a mutat la o nouă adresă, pe str. Putnei nr. 1 (zona Orso Bruno 1).

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– A apărut o nouă fundație care își propune să crească nivelul sustenabilității în rândul românilor și își dorește ca expresii precum „ca la țară” – pentru mâncarea de la producătorii locali sau „de pomană” pentru mâncarea primită în dar, să dobândească valențe noi, detalii aici.

Alte vești din gastronomie:
– Interviu cu Viktorio Salic, co-fondator Le Bab Bucharest despre ialoc.ro business, articolul.
– Cosmin Dragomir ne invită la o licitație caritabilă – un exemplar unic al cărții sale Curatorul de zacuscă, cu două picturi speciale & la citit – povestea Hanul Berarilor Casa Soare (fostul Restaurant Bucur).
– Consolidarea și menţinerea businessului, principalele direcţii pe care și le propune în 2023 La Finca Alioli, citiți articolul.
– Pastry Chef Ioana Romanescu – de la Cupcake Philosophy devine primul Brand Ambassador român al unui brand de produse lactate destinate profesioniștilor, detalii aici.

Credit foto: Stylephography – Das Fort Boutique Râșnov, Chef Hyun Desimpelaere

Articole Asemanatoare

6 aprilie 2019
[Locuri noi] Maison des Chefs, București
În Agora, noul food hall din zona Floreasca, s-a deschis de curând Maison des Chefs, primul restaurant concept MEGA I...
23 august 2019
[Locuri noi] Athanor. La coupteur., Gurbănești
Situat în Gurbănești, Călărași, Athanor. La coupteur. este o nouă destinație pentru evadări din aglomerația orașului,...
5 ianuarie 2019
[Locuri noi] Mamizza – Mother of Pizza, București
Ingrediente majoritar italienești, de la cooperative agricole și furnizori locali din zona Campania, Napoli. Un blat ...