Începând cu 31 martie 2023, timp de 3 zile, echipa La Hambar restaurant din Singureni va fi gazda unor evenimente 4-hands, alături de Chef Alexandru Dumitru și Chef Quique Dacosta, care vor crea împreună un tasting menu pentru a celebra alăturarea terroir-ului românesc și spaniol.
Evenimente din gastronomie:
– 25-26 martie: eveniment Outdoor Exotic Brunch la CoOperativa alături de IndiVan Food Truck și Arepas Colombianas Bucharest sau brunch & late breakfast cu influențe indiene și columbiene, pe str. Icoanei 86.
– 26 martie – Tasty Times: No Rush Brunch la Radisson Blu Hotel, Bucharest.
– Paninaro Bucharest – organizează pe 1 aprilie eveniment ,,Micul Parizer’’ alături de Chef Andrei Chelaru. Primul dish din meniu: Burger cu parizer pane, cașcaval afumat, castraveți cu mărar și borș și iaurt de Ibănești cu ulei de trufe.
– 16 aprilie eveniment – An Egg-cellent Easter Brunch at The Marmorosch la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
– 27 mai – Vineyard Dinner la Dagon Wines cu food &wine pairing, tasting de ulei măsline și turul cramei, link în comentarii.
Restaurante și bucătari:
– Chef Laurențiu Hairadin a pregătit meniu nou la RUAL primul AproBistro București, iar Damien Brunet l-a lansat de curând pe cel de la La Cuptor Sibiu.
– Zexe Braserie este alături și de cei care țin post, întrebați-i de Prăjitură de post, Negresă cu cocos sau Biscuiți cu nimic.
– Când vrei să iei un mic dejun sau un brunch în Cluj-Napoca, e un must să ajungi la eggcetera.
– Ai Sushi Bar merită (re)vizitat – terasa e deschisă.
– Torturile de la Cofetaria Zmeur – deserturi artizanale le puteți găsi în meniul de la MiT – Burgărie și altele.
– Luna aceasta Amis de la Fête Fromagerie serbează un an de când au deschis fromagerie în Piața Amzei, pe Mendeleev 2.
– Ați încercat brunchurile de la E3 by Entourage?
– Când ajungeți în Deva, treceți pe listă și gastropub BoRD13.
– Descoperiți în meniul Castelnor Pălținiș felurile de mâncare cu ingrediente locale precum Cocoloș ciobănesc din Mărginimea Sibiului sau Balmoș ardelenesc.
Vinuri și crame:
– Lovin’ Winebar & Bistro a pregătit o degustare cu vinuri din anii 2000, pe 31 martie.
– Crama SERVE din Ceptura propune diverse pachete de degustare la cramă, și pentru cei la început de drum, și pentru cunoscători – precum Verticală Cuvée Charlotte 5 ani, detalii aici.
– Crama Villa Vinèa, din Târgu-Mureș a anunțat lansarea a trei verticale de vinuri în sticle magnum (1.5 litri), din gama Selection – Rubin, Diamant și Argilla.
– Un concurs de vinuri în Podgoria Miniş-Măderat.
– O analiză Trends by HRB: Consumul de vin, între disponibilitate financiară și educarea obiceiurilor de consum.
Producători locali:
– O discuție cu Gabriel și Mihai Corbu despre ce înseamnă Grădina Corbilor unde plantele ,,cresc cu carte’’, citiți articolul aici.
– Banca de Seminte Casa Semintelor organizează pe 25 martie în București un eveniment cu tema De la Sămânță, în farfurie – schimb de semințe, informații despre tehnici de cultivare etc.
– Magazinul ZADA brânză cinstită din Rădăuți s-a mutat la o nouă adresă, pe str. Putnei nr. 1 (zona Orso Bruno 1).
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– A apărut o nouă fundație care își propune să crească nivelul sustenabilității în rândul românilor și își dorește ca expresii precum „ca la țară” – pentru mâncarea de la producătorii locali sau „de pomană” pentru mâncarea primită în dar, să dobândească valențe noi, detalii aici.
Alte vești din gastronomie:
– Interviu cu Viktorio Salic, co-fondator Le Bab Bucharest despre ialoc.ro business, articolul.
– Cosmin Dragomir ne invită la o licitație caritabilă – un exemplar unic al cărții sale Curatorul de zacuscă, cu două picturi speciale & la citit – povestea Hanul Berarilor Casa Soare (fostul Restaurant Bucur).
– Consolidarea și menţinerea businessului, principalele direcţii pe care și le propune în 2023 La Finca Alioli, citiți articolul.
– Pastry Chef Ioana Romanescu – de la Cupcake Philosophy devine primul Brand Ambassador român al unui brand de produse lactate destinate profesioniștilor, detalii aici.
Credit foto: Stylephography – Das Fort Boutique Râșnov, Chef Hyun Desimpelaere