Vești din gastronomia locală #91

Pe 13 ianuarie 2023 are loc evenimentul Vineri 13 la Lovin’ Winebar & Bistro, alături de Cheese Up. Știm deja că va fi cu supă cremă de brânză, grilled cheese sandvici, desert de dulce amintire a Crăciunului.

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– S-a deschis o nouă brutărie artizanală în București, Pâinea lui Dumnezeu, pe șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești 50.
Amvrosia Predeal s-a deschis luna trecută lângă pârtia Clăbucet.

 

Evenimente din gastronomie:
– 22 ianuarie, Singureni Manor, Equestrian Retreat: 4 hands Brunch cu Alin Berba & Sorin Miftode.
– 26 ianuarie: la Espace Minoux are loc Gourmandot – The shrimps opera.

 

Restaurante și bucătari:
– Echipa NOUA revine pe 25 ianuarie din vacanță cu meniu nou.
Casa del Pan ne surprinde cu noutăți la început de an: Alivancă cu zmeură în aluat foitaj.
– Ați încercat Joseph Style Polenta la CAJU by Joseph Hadad?
Pasta Del Popolo ne invită la tiramisul lor într-o variantă cu fistic.
– Red Tuna Steak sau Filet Mignon la Benjamin Steakhouse Sibiu?
– Pastele sunt o formă de artă, încercați pastele la Locanda Del Corso Timișoara.
Plai restaurant Sibiu este în vacanță până pe 24 ianuarie.

L’Atelier Relais & Chateaux

Vinuri și crame:
Crama SERVE din Ceptura a lansat, în ediție limitată, un vin alb fresh, Cuvée Pacs 2022.
– Vinurile Avatar Dagon Wines sunt produse din rodul viilor tinere și aduc un omagiu ,,fiintelor care convietuiesc în Valea Nucetului’’.
– 19 ianuarie: Degustare vinuri Caii de la Letea și Domeniile Prince Matei alături de somelierul Vasile Ghimpu la Pizza Marina Buzău.

 

Producători locali:
– Explorarea gastronomiei satelor din jurul Iașului, alături de Dana Burlacu Visternicu – un interviu Iașul nostru despre Aroma Rețetelor Locale – O Carte Magică 3D, detalii aici.
Atelierul de branza NarCheese din Cluj-Napoca vine în București pe 14 ianuarie, detalii la ei pe pagină.

 

Alte vești din gastronomie:
– Interviu Curatorialist: Portret de Chef – Ileana Braniste.
– Povestea Jamonería by Alioli, cel mai nou membru al familiei Alioli, în Dupa Afaceri Premium ZF.
– S-a deschis un nou pub în Brașov unde e promovată și muzică locală, Tamplarie, detalii articol Zile si Nopti.
Articol ,,5 afaceri care ne ajută să avem mese bune acasă’’, de la zacuscă la pâine sau chiar sosuri artizanale.

Credit foto: L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Bogdan Alexandrescu.

Articole Asemanatoare

27 ianuarie 2023
Vești din gastronomia locală #93
Pe 28 ianuarie 2023 are loc ,,Hop up. A Ramen story.’’: la Pasterra București vor găti Radu Dumitrescu și Andrei Isac...
27 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #119
Evenimente din gastronomie: - L'Atelier Relais & Chateaux organizează pe 27 iulie o cină dedicată noului lor men...
25 august 2017
Gault & Millau – o poveste de peste 50 ani
Povestea Gault & Millau ne trimite cu peste 50 de ani în urmă, când Henri Gault și Christian Millau publică o colecți...