Pe 13 ianuarie 2023 are loc evenimentul Vineri 13 la Lovin’ Winebar & Bistro, alături de Cheese Up. Știm deja că va fi cu supă cremă de brânză, grilled cheese sandvici, desert de dulce amintire a Crăciunului.
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– S-a deschis o nouă brutărie artizanală în București, Pâinea lui Dumnezeu, pe șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești 50.
– Amvrosia Predeal s-a deschis luna trecută lângă pârtia Clăbucet.
Evenimente din gastronomie:
– 22 ianuarie, Singureni Manor, Equestrian Retreat: 4 hands Brunch cu Alin Berba & Sorin Miftode.
– 26 ianuarie: la Espace Minoux are loc Gourmandot – The shrimps opera.
Restaurante și bucătari:
– Echipa NOUA revine pe 25 ianuarie din vacanță cu meniu nou.
– Casa del Pan ne surprinde cu noutăți la început de an: Alivancă cu zmeură în aluat foitaj.
– Ați încercat Joseph Style Polenta la CAJU by Joseph Hadad?
– Pasta Del Popolo ne invită la tiramisul lor într-o variantă cu fistic.
– Red Tuna Steak sau Filet Mignon la Benjamin Steakhouse Sibiu?
– Pastele sunt o formă de artă, încercați pastele la Locanda Del Corso Timișoara.
– Plai restaurant Sibiu este în vacanță până pe 24 ianuarie.
Vinuri și crame:
– Crama SERVE din Ceptura a lansat, în ediție limitată, un vin alb fresh, Cuvée Pacs 2022.
– Vinurile Avatar Dagon Wines sunt produse din rodul viilor tinere și aduc un omagiu ,,fiintelor care convietuiesc în Valea Nucetului’’.
– 19 ianuarie: Degustare vinuri Caii de la Letea și Domeniile Prince Matei alături de somelierul Vasile Ghimpu la Pizza Marina Buzău.
Producători locali:
– Explorarea gastronomiei satelor din jurul Iașului, alături de Dana Burlacu Visternicu – un interviu Iașul nostru despre Aroma Rețetelor Locale – O Carte Magică 3D, detalii aici.
– Atelierul de branza NarCheese din Cluj-Napoca vine în București pe 14 ianuarie, detalii la ei pe pagină.
Alte vești din gastronomie:
– Interviu Curatorialist: Portret de Chef – Ileana Braniste.
– Povestea Jamonería by Alioli, cel mai nou membru al familiei Alioli, în Dupa Afaceri Premium ZF.
– S-a deschis un nou pub în Brașov unde e promovată și muzică locală, Tamplarie, detalii articol Zile si Nopti.
– Articol ,,5 afaceri care ne ajută să avem mese bune acasă’’, de la zacuscă la pâine sau chiar sosuri artizanale.
Credit foto: L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Bogdan Alexandrescu.