Vești din gastronomia locală #118

Evenimente din gastronomie:
– 21 iulie: eveniment Jazzy Friday Nights la Hotel PRIVO Târgu Mureș, à la carte menu & selecție de vinuri, în acompaniament de jazz live.
– Între 21-23 iulie are loc în Parcul Titan Asia Food Fest, ediția a treia.
– 26-27 Iulie Restaurant Nativ Cluj-Napoca: eveniment ,,De la fermă și vie, direct în farfurie – delicatese pur românești’’, un meniu cu 5 feluri gătite cu brânzeturi locale și pairing de vinuri.
– Pe 28-29 iulie are loc la RUAL primul AproBistro un festival al tomatelor #desezon – Tomatino, cu un meniu a la carte dedicat acestora, pregătit de 3 Chefs.
– Urmăriți brunch-urile verii de la Casa Timiș: pe 30 iulie – Sea’s Finest Brunch și 6 august – Mexican Vibes, pregătite de Chef Nico Lontras.

 

Restaurante și bucătari:
Le Bab Bucharest vine cu noutăți: brunchul este disponibil și la locația Le Bab Downtown, în fiecare zi între 11 am – 4 pm.
– ,,Lunch Sarnies’’ este cel mai nou proiect al Grain Trip, o colaborare cu #UmamiBrunch: începând cu ora 11:00 puteți testa 3 variante, focaccia cu maia a casei – cu pui, salată cu ou, tempeh.
– Orecchiette alla Sorrentina or Melanzane alla Parmigiana în grădina verde Unico Vero?
– Sushi-ul e mai bun atunci când îl împarți cu prietenii la Tiki Bistro Iași.
– Ați încercat Rulourile cu Haloumi de la Four Seasons Bucharest?
– Din cel mai nou meniu Noeme: Ravioli umpluți cu cremă de tofu afumat, miso alb și petale de trandafiri macerate în sake, sos de brânză de caju cu flori de liliac macerate în gin.
Tipografia Brașov înseamnă ,,fine coffee, tea, distilled beverages, wine, unpasteurized beer & gourmet’’ și muzică live.
– Deliciul verii La Samuelle: Rulou de dovlecel umplut cu feta.

Vinuri și crame:
– Un articol în Revista Tomis despre ,,Vinurile Dobrogei, dar care Dobroge?’’ semnat de Cosmin Dragomir.
– Descoperă noua gamă #Davino Vast, varianta de vin alb înseamnă o alăturare dintre Sauvignon Blanc cu Fetească Albă și Riesling Italian.
– Se împlinește un an de când Valentina Ciubotaru, Sergiu Nedelea și Vlad Burian au deschis UVA Wine Shop & Bar, aflați detalii aici.

La Cuptor

Producători locali:
Deltaica ne-a dezvăluit care este produsul lor numărul unu în vânzări: “Salata traditionala cu icre de crap”, produs STG – Specialitate Traditionala Garantată.
VALEPUTNA: împletită în nuiele și cetină de brad, cobza de păstrăv afumat este un reprezentant de seamă al gastronomiei bucovinene, l-ați încercat?

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Despre economia socială la emisiunea Forum economic #TVR Timișoara, cu Mihaela Vețan – președinte CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare, având ca exemplu de discuție Asociația Curtea Culorilor – brânzeturile artizanale, detalii aici.

Alte vești din gastronomie:
Zece sfaturi despre cum să alegi uleiul de măsline, de la Cătălin Adam, antreprenorul care a creat Eliada – brand românesc de ulei de măsline din Grecia, link în comentarii.
– Un studiu ,,Românii și alimentația în 2023’’ al asociației CIPRA.

Credit foto: La Cuptor Sibiu, Chef Damien Brunet

Articole Asemanatoare

7 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #103
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Al Pastor by MAT se pregătește de lansare, un proiect al ech...
17 septembrie 2019
Restaurant Preview: Kane | Interviu cu Catalin Bejenariu
Cătălin Bejenariu ne povestește despre experiența sa și restaurantul său, Kane
8 octombrie 2020
Revino: Brânza, Obiceiuri de consum
Revino Cheese and Wine și-a propus un proiect ambițios – acela de a face mai cunoscute diverse tipuri de brânză reali...