Restaurant Preview: Kane | Interviu cu Catalin Bejenariu

 

Kane se redeschide oficial pe 18 septembrie, în noua sa casă, cu un meniu actualizat. Vă invităm să citiți un articol despre Cătălin Bejenariu, bucătarul-șef al restaurantului, un tânăr de 25 de ani cu simțul realității, ambițios și pasionat, care s-a format în Marea Britanie și care vrea să aplice acum la Kane un meniu sezonier și local, cu tehnici moderne.

Cătălin Bejenariu
Cătălin Bejenariu

 

Cătălin Bejenariu despre experiența de până acum:

Mi-am început experiența în industria culinară în orașul natal – Timișoara, dar pot să spun că m-am format propriu-zis ca bucătar în restaurantele în care am lucrat în Marea Britanie. Astfel, în Orangery Restaurant (Staffordshire), am intrat în contact pentru prima oară cu tehnicile moderne de preparare adecvate unei bucătării profesioniste, precum sous-vide, afumare, maturare, infuzii și geluri.

A urmat Hipping Hall, care mi-a schimbat percepția asupra mâncării, asupra folosirii ingredientelor locale și sezoniere și care a contribuit astfel în mod definitoriu la conturarea viziunii mele. Am recoltat ingrediente din mediul lor natural, am învățat cum să le recunosc și să le folosesc pentru a utiliza anumite proprietăți nutritive.

Tot aici am învățat să prepar propriile oțeturi și am re-descoperit tehnici de conservare în ceară de albine, sare și tehnicile adecvate de procesare pentru fiecare ingredient. O parte importantă a educației mele în acest restaurant a fost legată de felul în care trebuie echilibrate aromele dintr-o farfurie și efectul vizual al unui plating “curat”.

Am rămas din aceste experiențe și cu o preocupare pentru transpunerea în realitate a felului în care „văd” ingredientele – cum pot schimba starea unui ingredient oarecum banal de la lichid la solid, de la gel la chips, de la pudră la sirop prin diverse tehnici.

Mentori mi-au fost câțiva bucătari tot din Marea Britanie – am avut privilegiul să lucrez cu Adam Handling și cu Tom Brown (Cornerstone by Tom Brown).

Filosofia culinară de la Kane

La Kane mi-am propus un meniu de fine dining care va reprezenta Noua Bucătărie Românească. Vreau să lucrez doar cu ingrediente locale, sezoniere, iar farfuriile vor reprezenta aplicarea unor tehnici moderne de gătit și a unui plating pe măsură.

 

Articole Asemanatoare

28 septembrie 2020
Gault&Millau și Tazz by eMAG lansează campania De Sezon, activă în aplicația de livrare de astăzi până pe 25 octombrie 2020
Sezonalitatea este unul din criteriile importante folosite de către evaluatorii noștri anonimi atunci când notează un...
15 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #24
Începem săptămâna cu vești bune. Carisma lui Radu Dumitrescu a ieșit demult din bucătăria Voilà și s-a perindat liber...
7 august 2020
Terase din comunitatea extinsă: Cluj-Napoca
Dacă vă aflați în Cluj-Napoca, terasele din comunitatea extinsă Gault&Millau sunt recomandările noastre pentru experi...