Vești din gastronomia locală #99

Asociația My Transylvania a anunțat data evenimentului Transilvania Gastronomica – food culture festival de anul acesta, 2-4 septembrie 2023, neapărat de prins în agendă.

Evenimente din gastronomie:
– Descoperiți evenimentele cu experiențe gastronomice incluse, pentru perioada de Paște în locuri precum Valea Verde Retreat – Transylvania din Cund, Mureș sau Casa Timiș din Chițorani, Prahova.
– Pe 18 martie – Marin&Friends Arad propune o seară de gastronomie și muzică de jazz instrumental live.

 

Restaurante și bucătari:
– La Pilvax Brașov găsiți și chifteluțe vegane de linte, dar și coaste de porc (afumate in-house, cu lemn din pomi fructiferi, coajă de nuci sau miez de caisă) cu salată cremoasă de cartofi.
– Urmăriți pagina Chef Horia Simon care a început o serie de postări cu subiectul educație gastronomică: despre originea alimentelor, sezonalitate, aditivi alimentari etc.
– Chiar dacă mergeți pentru dish-urile cu carne JW Steakhouse Bucharest, nu ratați nici ,,double baked potato’’ signature dish.
– Dacă nu vă hotărâți ce să alegeți la Popina Constanța puteți încerca Stifado, o tocăniță de inspirație grecească, gătită lent cu rapane, midii în cochilie, calamar și vinete în sos roșu condimentat.
Toulouse Cafe-Brasserie aduce bucătăria internațională ,,with a twist’’ chiar în Piața Unirii din Cluj Napoca.
Trofic București – e o alegere inspirată de breakfast & brunch, veți regăsi acolo și pâine cu maia și Focaccia.
– Pe lângă prăjituri, patiserie și pâine cu maia, în vitrina Ohlala Patisserie au apărut și borcane cu caramel sărat.

 

Vinuri și crame:
– 11 martie – eveniment Blending Party la Crama SERVE din Ceptura.
– 16 martie – Blind Date #3 cu 8 sticle de vin în zona Floreasca, un eveniment semnătura Lovin’ Winebar & Bistro.
– 16 martie – Cina de 100 puncte Parker – Ediția 1: Bordeaux la wine bar VINO de pe Str. Mihai Eminescu 71.
– 8 aprilie – Prima Degustare 2023 – Crama Ferdi alături de echipa #CarpatBike.
– Corcova Roy & Damboviceanu Winery organizează un festival al vinului, al alergării, al biciclitului și totodată al tradițiilor locale, între 27-30 iulie.

Producători locali:
– România a câştigat recunoaşterea europeană Indicaţie Geografică Protejată (IGP) pentru produsul ,,Plăcinta Dobrogeană”, detalii aici.
– Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează un nou târg de primăvară în curtea instituției de pe bd. Carol I, până pe 12 martie, detalii pe pagina ministerului.
– Despre lactatele premium în ambalaj de sticlă şi cu gust „ca pe vremuri“ citiți într-un articol După Afaceri Premium ZF.

Alte vești din gastronomie:
– Interviu cu Petra Hianu de la restaurant Plai din Sibiu – articolul și video Ora de Sibiu.
Citiți povestea Miez Brutărie Artizanală în CURATORIALIST.ro, o discuție cu Andreea Carețu fondatoarea brutăriri.
– Zile si Nopti ne recomandă 5 locuri nou deschise în București.

Credit foto: L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Vlad Pădurescu – Pâté en Croûte de rață și țelină marinată

Articole Asemanatoare

8 septembrie 2018
[Locuri noi] Corto Maltese, București
Editare ulterioară 2: Acest Restaurant a fost între timp închis. Editare ulterioară 1: Acest restaurant a fost eva...
10 iunie 2020
Revino lansează harta producătorilor locali de brânzeturi
Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, nume precum parmigiano, brie, feta sau manchego făc...
30 noiembrie 2022
Vești din gastronomia locală #85
1 decembrie vine cu meniuri speciale de Ziua Națională. Continuăm lista începută edițiile anterioare și adăugăm: - B...