Vești din gastronomia locală #99

Asociația My Transylvania a anunțat data evenimentului Transilvania Gastronomica – food culture festival de anul acesta, 2-4 septembrie 2023, neapărat de prins în agendă.

Evenimente din gastronomie:
– Descoperiți evenimentele cu experiențe gastronomice incluse, pentru perioada de Paște în locuri precum Valea Verde Retreat – Transylvania din Cund, Mureș sau Casa Timiș din Chițorani, Prahova.
– Pe 18 martie – Marin&Friends Arad propune o seară de gastronomie și muzică de jazz instrumental live.

 

Restaurante și bucătari:
– La Pilvax Brașov găsiți și chifteluțe vegane de linte, dar și coaste de porc (afumate in-house, cu lemn din pomi fructiferi, coajă de nuci sau miez de caisă) cu salată cremoasă de cartofi.
– Urmăriți pagina Chef Horia Simon care a început o serie de postări cu subiectul educație gastronomică: despre originea alimentelor, sezonalitate, aditivi alimentari etc.
– Chiar dacă mergeți pentru dish-urile cu carne JW Steakhouse Bucharest, nu ratați nici ,,double baked potato’’ signature dish.
– Dacă nu vă hotărâți ce să alegeți la Popina Constanța puteți încerca Stifado, o tocăniță de inspirație grecească, gătită lent cu rapane, midii în cochilie, calamar și vinete în sos roșu condimentat.
Toulouse Cafe-Brasserie aduce bucătăria internațională ,,with a twist’’ chiar în Piața Unirii din Cluj Napoca.
Trofic București – e o alegere inspirată de breakfast & brunch, veți regăsi acolo și pâine cu maia și Focaccia.
– Pe lângă prăjituri, patiserie și pâine cu maia, în vitrina Ohlala Patisserie au apărut și borcane cu caramel sărat.

 

Vinuri și crame:
– 11 martie – eveniment Blending Party la Crama SERVE din Ceptura.
– 16 martie – Blind Date #3 cu 8 sticle de vin în zona Floreasca, un eveniment semnătura Lovin’ Winebar & Bistro.
– 16 martie – Cina de 100 puncte Parker – Ediția 1: Bordeaux la wine bar VINO de pe Str. Mihai Eminescu 71.
– 8 aprilie – Prima Degustare 2023 – Crama Ferdi alături de echipa #CarpatBike.
– Corcova Roy & Damboviceanu Winery organizează un festival al vinului, al alergării, al biciclitului și totodată al tradițiilor locale, între 27-30 iulie.

Producători locali:
– România a câştigat recunoaşterea europeană Indicaţie Geografică Protejată (IGP) pentru produsul ,,Plăcinta Dobrogeană”, detalii aici.
– Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează un nou târg de primăvară în curtea instituției de pe bd. Carol I, până pe 12 martie, detalii pe pagina ministerului.
– Despre lactatele premium în ambalaj de sticlă şi cu gust „ca pe vremuri“ citiți într-un articol După Afaceri Premium ZF.

Alte vești din gastronomie:
– Interviu cu Petra Hianu de la restaurant Plai din Sibiu – articolul și video Ora de Sibiu.
Citiți povestea Miez Brutărie Artizanală în CURATORIALIST.ro, o discuție cu Andreea Carețu fondatoarea brutăriri.
– Zile si Nopti ne recomandă 5 locuri nou deschise în București.

Credit foto: L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Vlad Pădurescu – Pâté en Croûte de rață și țelină marinată

Articole Asemanatoare

30 decembrie 2022
Vești din gastronomia locală #89
Să aveți un An Nou cu multă inspirație, cu descoperiri și cu bucurii gastronomice! Evenimente din gastronomie: - ...
16 aprilie 2020
Vești din gastronomia locală #7
Radu CM Ionescu revine în bucătăria KAIAMO după o lună de pauză și se alătură celor care gătesc pentru cei care sunt ...
21 august 2019
[Locuri noi] SushiRoom, București
Cu un concept de market restaurant, sushi take away și băcănie japoneză, SushiRoom s-a redeschis în incinta Pieței Do...