Vești din gastronomia locală #85

1 decembrie vine cu meniuri speciale de Ziua Națională. Continuăm lista începută edițiile anterioare și adăugăm:
Bacania Veche & Băcănia Veche – Delicatese & Grădină au în meniu Sarmale, Tuzlama regală, Salată de boeuf.
Voilà – eveniment ,,1 decembrie barosan gourmet’’.
Lovin’ Winebar & Bistro – un eveniment ,,fain dining”
Fork Ana Tower – meniu dedicat Zilei Naționale creat de Chef Alexandru Antal.
– Meniul de la Atelierul de Tarte include și varză călită ca la Moldova, tochitură moldovenească și gogoși pufoase cu dulceață.
– La Pickles veți descoperi Fasolea cu ciolan.
– Până pe 4 decembrie Balls. are meniu dedicat cu ardei umpluți, limbă de vită, verificați detaliile pe paginile lor.
Bucătăria.localfood – descoperiți meniul întreg, printre dish-uri se află și Borş cu perişoare din carne de rață, Pastă de jumări cu boia afumatā, salată de ceapă de apă de Buzău cu oțet de zmeură.

 

Evenimente din gastronomie:
– 11 decembrie la Viscri 32 – White Barn and Blue House are loc evenimentul 2 Women Chefs (Oana Coantă și Mara-Elena Oană) ajuns la nr. #10: Brunch de iarnă cu Chef Mihai Toader și Brutăria Simplu.
– 21 decembrie Restaurant Pasaj Sibiu – ne invită la a doua ediție a seriei de evenimente gastronomice MCC vol.2 | Răsfăț cu bule și țambal.

 

Restaurante și bucătari:
– Urmăriți-l pe Chef Mihai Toader în social media, a reluat proiectul FRAGMENTE: călătorește prin țară în căutare de rețete, ingrediente și tehnici de gătit – se întâlnește cu micii producători locali și oamenii din sate și gătesc împreună.
– Se spune că mulți oaspeți obișnuiesc să comande acest aperitiv la restaurant Pilvax Brașov pentru două persoane, să îl împartă, apoi revin și comandă măduva ca fel principal, fără să mai dorească să împartă cu altcineva.
– Să încercați neapărat lamb pita de la Mâncurry Timișoara, pe Splaiul Peneș Curcanul 4-5.
Amis de la Fête Fromagerie a parcat rulota în piața Constituției București, până pe 26 decembrie, și ne invită la raclette la Târgul de Crăciun.
– La Energiea se lasă cu pește (printre care și zargan, lufar, calcan) dar și alte produse pescărești zilele următoare, de la Limanu, pe Brezoianu, de pe 30 noiembrie până duminică, pe seară.
Shift Pub a trecut la programul de iarnă, mai scurt, și are noutăți în meniu.
– Noul meniu de deserturi de la Ancora Restaurant este creat de Cristina Mehedințeanu și Grigore Nicolae, artizanii de la Cofetaria Zmeur – deserturi artizanale.

The ARTIST Restaurant

Vinuri și crame:
– Transylvania Wine School – TrawiS organizează în perioada următoare mai multe sesiuni ale Cursului de apreciere a vinurilor în București și Cluj, aici detalii program și înscriere.
– Wine bar Corks Cozy Bar pregătește petrecere de Revelion cu o tombolă cu vin și alte surprize, ,,Vin la Revelion’’.

 

Producători locali:
La PAS Timișoara explorează complexitatea relației dintre cultură și hrană și ne povestește într-un articol despre proiectele pe care le-au desfășurat anul acesta, în cadrul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, urmărind promovarea unei culturi a sustenabilității, a unor principii echitabile și a unor valori umaniste în viața cotidiană și în proiecte socio-culturale, concentrându-se pe regiunea din vestul țării, detalii aici.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
bonapp.eco, aplicația care combate risipa alimentară, organizează o campanie de Crăciun pentru a oferi mese calde unor persoane de medii defavorizate, citiți despre proiectul lor.

 

Alte vești din gastronomie:
– Gala Horeca Insight Magazine și-a desemnat câștigătorii.
– Până pe 5 decembrie continuă ,,Săptămâna brandurilor românești’’ cu promoții dedicate acestora.
– Concursul ,,Ora de bun gust’‘. Premiile Gustul Ales 2022, ROaliment are loc pe 7 decembrie 2022.
– Cea de-a șasea ediție a evenimentului Alimentație Rațională pentru Sănătate, organizat de Arta Gustului și Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj, va avea loc joi, 8 decembrie 2022.
– Un nou articol despre ginurile artizanale românești și potențialul lor.

Credit foto: the ARTIST Restaurant, Chef Paul Oppenkamp – BBQ Trout, Potato, Pickles, Dill.

Articole Asemanatoare

23 decembrie 2022
Vești din gastronomia locală #88
Sărbători liniștite alături de cei dragi! Evenimente din gastronomie: - 23 decembrie Plai Sibiu ne invită la ulti...
8 decembrie 2022
Vești din gastronomia locală #86
La mulți ani, Bistro de l'Arte Brașov – mulțumim Oana Coantă pentru curaj și creativitate! Locuri nou deschise sau...
16 decembrie 2019
[Locuri noi] Blid – locantă românească, București
Blid - locantă românească este "locul unde teoria adunată în sutele de articole de istorie a gastronomiei publicate p...