Vești din gastronomia locală #94

Lansarea unei cărți despre gastronomia autohtonă este, de fiecare dată, prilej de bucurie pentru noi. Salutăm Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile, volumul 1: Leurda (Allium ursinum), semnată de Simona Großmann, Mona Petre și Anca Corduban și vă încurajăm să faceți precomenzi, detalii pe site-ul Editura Aska.

 

Evenimente din gastronomie:
– 5 februarie 2023: Lovin’ Winebar & Bistro organizează un brunch nepalez, în Floreasca.
– 8 februarie, Restaurant Pasaj Sibiu: evenimentul Mâncare cu cântec a ajuns la vol. 3 – Terroir german și transilvănean. Pe lângă discuții despre soiuri de struguri, asocieri culinare și multe altele, o să vă bucurați și de un mic concert cu muzică de Bach interpretată la violoncel.
– 9 februarie: Four Hands Dinner la Fork Ana Tower – Essential Hungarian Gastronomy alături de Chef Alexandru Antal, Fork Ana Tower București și Chef Andras Wolf, New York Café și Salon Restaurant – Anantara New York Palace – Budapest. 7-course tasting menu, opțional, și wine pairing.
– 14 februarie – eveniment ‘’Valentine’s Day Dinner with live music’’ la Szikra Sf. Gheorghe.

 

Restaurante și bucătari:
– După experiența recentă ,,o lună în Paris’’, Marius Tudosiei ne propune la Bacania Veche – Delicatese & Gradina: Supă de ceapă și Café Gourmand (o selectie de dulciuri în variantă mini – Ciocolată de casă, Negresă cu vișine și mascarpone, Lapte de pasăre, Clătită cu dulceață), asteptăm cu interes următoarele dish-uri și proiecte.
– Începând cu această lună, M60 invită Pickles și Balls. în sufrageria lor în fiecare joi seară, prima întâlnire are loc pe 9 februarie.
Restaurant Pasaj Sibiu are meniu nou de anul acesta, și cu Supă de gulaș și Rasol de miel slow-cooked.
Ivan Pescar & Scrumbia Bar a aniversat recent 5 ani iar Casa del Pan 2 ani.
ZORI Restaurant din Iași are meniuri noi, și a la carte și meniu de degustare.

 

Vinuri și crame:
– Somelier Popa Andrei povestește despre echipa României care s-a clasat pe locul 5 la Concursul Mondial de Degustare, detalii articol.
– 15 februarie Sparkling Wines – Traditional Method la Băcănia Veche – Delicatese & Grădină, alături de Winesday.

restaurant Zori Iași

Producători locali:
– Dacă vreți să știți cum se face brânza din lapte de capră la Ferma Hărman din județul Brașov, urmăriți un material video de la fața locului.
– Descoperiți mai multe informații despre Ferma Baciu din Călărași, cu bovine rasele Montbéliarde și Aubrac, aici.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Respectul față de natură este o parte importantă din filosofia Domeniile Averești: au instalat un nou sistem fotovoltaic constituit din 700 panouri.

 

Alte vești din gastronomie:
Calatorii si Farfurii are noutăți, a pregătit un Newsletter, aici vă puteți abona, asteptăm cu interes primele recomandări și tipsuri.
– Despre panini în București puteți afla citind un articol Dupa Afaceri Premium ZF.
– Gruia Cosmin povestește despre Șase locuri din țară care au devenit celebre datorită unui fel de mâncare pe care-l servesc.
– Nicoleta Rădăcină, fostă jurnalistă Decât o Revistă, menține interesul pentru gastronomie: lucrează acum într-o bucătărie de restaurant din București și a lansat blogul #fomietzsche, vă încurajăm să citiți poveștile ei din bucătărie.

Credit foto: restaurant Zori Iași, Chef Marian Zancianu

Articole Asemanatoare

24 martie 2020
Gault&Millau deschide cel mai mare restaurant online din România
Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic-dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături ...
28 septembrie 2023
Vești din gastronomia locală #128
Evenimente din gastronomie: - 29 septembrie – 1 octombrie: Slow Coffee Festival 2023 - Brew to Change, la Galeriile ...
18 august 2022
Vești din gastronomia locală #73
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Animaletto Pizza Bar a deschis de curând restaurant Animalet...