Vești din gastronomia locală #71

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
La Champagnerie s-a deschis de curând în Arad, cu un meniu tapas și peste 150 de etichete de vin.

 

Evenimente din gastronomie:
– 6 august: eveniment food wine pairing la Aniroc Signature Hotel Arad cu 3 feluri de mâncare pregătite de Raul Vidican, acompaniate de vinurile cramei Maxi Marc.
– 13 august: eveniment Rooftop in the Mountains ATRA Doftana, cu prânz gourmet inclus.
– 13 august: Summer Wine Night cu Ada Milea, Bobo & Cristi la APOGEUM.
– Între 10-11 septembrie are loc Bucharest Street Food Festival – Autumn Edition pe bd. Kiseleff.
Amuse Bouche organizează o nouă vacanță gastronomică, între 16-20 noiembrie, la Madrid.

 

 Restaurante și bucătari:
– Dacă ajungeți în Brașov, treceți pragul Pilvax (și) pentru ,,cea mai romantică iubire de vară’’, cum spun ei: povestea dintre roșii (din propria grădină, coapte numai bine) și brânză cremoasă & condimente.
PAPILA s-a întors din vacanță cu multă energie și ne invită la brunchuri între orele 11:00-17:30 și un meniu nou la Ramen Sundays.
– Luna august vine la Bucataria.localfood cu un meniu creat în jurul piersicii de Medgidia iar primul dish sună așa: Piersici pe grătar, caș de vacă, piept de rață afumat, ,,tăiței” de dovlecei, dressing de portocale și cimbru verde.
– La J’ai Bistrot București puteți mânca până mai târziu în grădina lor, s-a prelungit programul bucătăriei, ultima comandă va fi la ora 22:00.
GastroLab Piata Victoriei are meniu nou începând de luna aceasta.
– Salată de cartofi dulci gătiți sous-vide și rumeniți la cuptor, completați de spanac, linte, rodie, semințe de dovleac, ceapă roșie murată și dressing curry – în meniul Casa Boema Cluj.
– Mai bine de 10 tipuri dish-uri cu paste (proaspete sau uscate) pot fi savurate pe terasa la Piazzetta Bacau.

 

Vinuri și crame:
– 23 – 25 septembrie VIN(o)laMTR 2022 | Festivalul de vinuri Bucuresti – in curtea Muzeul Național al Țăranului Român de pe bd. Kiseleff.
The Wine Guy organizează degustări pentru amatorii de vin din Timișoara, verificați evenimentele de luna aceasta.
– Câteva opinii subiective în urma participării la Forumul de enoturism din România (organizat la sfârșitul lunii trecute în București) împărtășește Cezar Ioan în Vinul.ro.

Kane - New Romanian Cuisine
Kane – New Romanian Cuisine

Producători locali:
– Brânza de burduf din lapte oaie și vacă de la Ferma Cățean Brașov a primit o stea Great Taste Awards.
– „From farm to fork” – legume “Din Grădină” de la producătorii din Băleni, Dâmbovița – obținute din semințe ale unor soiuri cu tradiție în România și crescute fără pesticide și erbicide au apărut în oferta Freshful by eMAG, detalii aici.
– Răzvan Idicel este invitat la podcastul Andreea Rosca The Vast&theCurious, ascultați aici.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Dacă sunteți în Iași, CUIB colectează în această perioadă borcane goale (indiferent de mărime și de etichetă – trec prin proces de sterilizare) pe care le vor folosi pentru livrarea mâncării #faraplastic

 

Alte vești din gastronomie:
– Un interviu Trends by HRB cu Cristina Dumitrașcu despre experiența de lucru la Maize, Noeme și Forager, despre farm-to-table și foraging.
– HotNews.ro povestește în Weekend trending în București despre 15 grădini de vară din oraș.
PlatFerma recomandă Cele mai bune 9 cărți cadou pentru gurmanzi, dintre care 5 sunt cu autori români.
– Între 26-27 septembrie Chef David Vidal va susține cursul (pentru profesioniști & amatori) The Art of Plating la Horeca Culinary School.

Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine

Articole Asemanatoare

12 august 2021
Gault&Millau lansează Barometrul Restaurantelor Gault&Millau din România – ediția III
Gault&Millau – primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a III-...
17 august 2020
Gault&Millau lansează Barometrul Restaurantelor din România – ediția I
Indexul de încredere al restaurantelor este la 37 / 100 puncte, însă reziliența și adaptabilitatea restaurantelor sun...
8 octombrie 2020
KAIAMO invită la unitate și responsabilitate prin campania #fararisipa
Echipa restaurantului KAIAMO, condusă de Chef Radu Ionescu, a transmis un apel la unitate și responsabilitate, pe car...