Vești din gastronomia locală #71

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
La Champagnerie s-a deschis de curând în Arad, cu un meniu tapas și peste 150 de etichete de vin.

 

Evenimente din gastronomie:
– 6 august: eveniment food wine pairing la Aniroc Signature Hotel Arad cu 3 feluri de mâncare pregătite de Raul Vidican, acompaniate de vinurile cramei Maxi Marc.
– 13 august: eveniment Rooftop in the Mountains ATRA Doftana, cu prânz gourmet inclus.
– 13 august: Summer Wine Night cu Ada Milea, Bobo & Cristi la APOGEUM.
– Între 10-11 septembrie are loc Bucharest Street Food Festival – Autumn Edition pe bd. Kiseleff.
Amuse Bouche organizează o nouă vacanță gastronomică, între 16-20 noiembrie, la Madrid.

 

 Restaurante și bucătari:
– Dacă ajungeți în Brașov, treceți pragul Pilvax (și) pentru ,,cea mai romantică iubire de vară’’, cum spun ei: povestea dintre roșii (din propria grădină, coapte numai bine) și brânză cremoasă & condimente.
PAPILA s-a întors din vacanță cu multă energie și ne invită la brunchuri între orele 11:00-17:30 și un meniu nou la Ramen Sundays.
– Luna august vine la Bucataria.localfood cu un meniu creat în jurul piersicii de Medgidia iar primul dish sună așa: Piersici pe grătar, caș de vacă, piept de rață afumat, ,,tăiței” de dovlecei, dressing de portocale și cimbru verde.
– La J’ai Bistrot București puteți mânca până mai târziu în grădina lor, s-a prelungit programul bucătăriei, ultima comandă va fi la ora 22:00.
GastroLab Piata Victoriei are meniu nou începând de luna aceasta.
– Salată de cartofi dulci gătiți sous-vide și rumeniți la cuptor, completați de spanac, linte, rodie, semințe de dovleac, ceapă roșie murată și dressing curry – în meniul Casa Boema Cluj.
– Mai bine de 10 tipuri dish-uri cu paste (proaspete sau uscate) pot fi savurate pe terasa la Piazzetta Bacau.

 

Vinuri și crame:
– 23 – 25 septembrie VIN(o)laMTR 2022 | Festivalul de vinuri Bucuresti – in curtea Muzeul Național al Țăranului Român de pe bd. Kiseleff.
The Wine Guy organizează degustări pentru amatorii de vin din Timișoara, verificați evenimentele de luna aceasta.
– Câteva opinii subiective în urma participării la Forumul de enoturism din România (organizat la sfârșitul lunii trecute în București) împărtășește Cezar Ioan în Vinul.ro.

Kane - New Romanian Cuisine
Kane – New Romanian Cuisine

Producători locali:
– Brânza de burduf din lapte oaie și vacă de la Ferma Cățean Brașov a primit o stea Great Taste Awards.
– „From farm to fork” – legume “Din Grădină” de la producătorii din Băleni, Dâmbovița – obținute din semințe ale unor soiuri cu tradiție în România și crescute fără pesticide și erbicide au apărut în oferta Freshful by eMAG, detalii aici.
– Răzvan Idicel este invitat la podcastul Andreea Rosca The Vast&theCurious, ascultați aici.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Dacă sunteți în Iași, CUIB colectează în această perioadă borcane goale (indiferent de mărime și de etichetă – trec prin proces de sterilizare) pe care le vor folosi pentru livrarea mâncării #faraplastic

 

Alte vești din gastronomie:
– Un interviu Trends by HRB cu Cristina Dumitrașcu despre experiența de lucru la Maize, Noeme și Forager, despre farm-to-table și foraging.
– HotNews.ro povestește în Weekend trending în București despre 15 grădini de vară din oraș.
PlatFerma recomandă Cele mai bune 9 cărți cadou pentru gurmanzi, dintre care 5 sunt cu autori români.
– Între 26-27 septembrie Chef David Vidal va susține cursul (pentru profesioniști & amatori) The Art of Plating la Horeca Culinary School.

Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine

Articole Asemanatoare

17 septembrie 2020
Vești din gastronomia locală #21
Începem ediția cu Baracca și KAIAMO. Baracca este din nou deschis începând de săptămâna aceasta, după 6 luni de pauză
13 octombrie 2018
[Locuri noi] Casa M60, București
Casa M60, de pe strada Domnita Ruxandra 7, are un aer familiar, comun celorlalte proiecte surori, M60 și Spatiul M60
27 noiembrie 2020
Idei de cadouri pentru pasionații de gastronomie #1
Introducem o rubrică nouă în seria noastră de vești, care va fi deschisă până la final de an. Încurajăm cadourile car...