Vești din gastronomia locală #132

𝐋𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞:
– Echipa M.A.T Restaurant (Alexandru Iacob and Cristi Dăscăleanu) aduce tacosul tip al Pastor în noul lor loc din București, Al Pastor by Mat, pe Calea Griviței 46.
– Better Bread este o nouă brutărie în Floreasca, cu ofertă exclusiv gluten-free.

𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– 4-6 noiembrie are loc FoodService & Hospitality Expom Horeca Insight Magazine – pe lângă expozanti, urmăriți și cursurile, demonstrațiile etc. desfășurate cu această ocazie.
– 9 noiembrie: Romanian Food & Agribusiness Conference 2023 (eveniment hibrid).
– 12 noiembrie la Voilà are loc un eveniment cu meniu exclusiv pe bază de pește: ,,Crap de Dunăre în 6 feluri’’.

𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐢:
– Anul acesta, restaurantul the ARTIST Restaurant împlinește 11 ani de existență iar Chef Paul Oppenkamp povestește despre ingredientele succesului pe termen lung.
Soro.lume – Chef Mihai Toader ne invită pe str. Fluierului 33 cu program nou, începând cu această săptămână, de miercuri până sâmbătă, nu uitați de rezervare.
NOUA lucrează la o ,,cameră secretă’’ în restaurantul lor – pe care ne-o va dezvălui pe 19 februarie 2024, când se vor împlini 147 de ani de la nașterea lui Constatin Brâncuși, artist ce inspiră și designul pentru noul loc.
– La Miez Brutărie Artizanală a apărut în vitrină Prăjitura cu prune, una dintre cele mai așteptate toamna #desezon, nu o ratați.
Ohlala Patisserie pregătește un meniu de brunch, asteptăm detaliile.
Samsara Cluj a început luna noiembrie cu un nou meniu vegetarian/ vegan, unde își fac simțită prezența și ingredientele de sezon.
Max – The Original Sibiu acompaniază felurile de mâncare & vinurile sale și cu muzică live, urmăriți canalele lor de comunicare.
– Luna aceasta se va serba la nivel internațional Săptămâna bucătăriei italiene, urmăriți evenimentele dedicate.

𝐕𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐞:
– Crama Avincis a lansat vinul Alutus Primus – Cuvée Valerius. Noul soi de viță de vie Alutus (numele latin al râului Olt) s-a născut din încrucișarea dintre Băbească Neagră, un soi vechi românesc și georgianul Saperavi, prin eforturile cercetătorilor din Drăgășani și se cultivă exclusiv pe domeniul Vila Dobrușa – Avincis, în Podgoria Drăgășani.
– 4-5 noiembrie are loc festivalul Wine Tonic Festival de Vin şi Alte Tonice la Hotel Ramada Plaza Craiova.
– O zi perfectă de toamnă poate însemna și o vizită la cramă cu o degustare de vinuri Domeniile Franco-Române DFR, în Săhăteni, jud. Buzău.

KAIAMO, Chef Radu Ionescu

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢:
– Despre Festivalul La PAS, un eveniment al artizanilor și micilor producători din Timișoara, un material video de la eveniment.
Citiți articolul ,,Zacusca: A culinary treasure of Romania’’ și veți afla câteva cifre în jurul subiectului și exemple de producători, printre care și De Neagra, konservaria.ro, Pivnita Bunicii / Taste Transylvania etc., un material scris de Oana Vasiliu.
– „Cel mai iute” ardei iute din lumea fost creat la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Legumicola Buzau, urmează o perioadă de omologare și testare, citiți detaliile aici.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞:
– În finala unei competiții culinare internaționale desfășurate la Varșovia, Alin Vădean a obținut locul trei.
– Urmăriți cele mai recente episode ale podcastul Anatomia Gustului – Amuse Bouche, printre invitați și Alexandru Iacob, Alex Petricean, Adriana Sohodoleanu, Vlad Pădurescu etc. detalii pe canalul YouTube, Asociația Gastronom.
Amintiri Gustoase a dat startul unei noi competiții pentru amatorii de #bucătăreală, ,,Neaoș, de la fiecare”(dedicată rețetelor din bucătăriile regionale & micro-regionale), aflați detaliile despre participare, premii etc.
– Pe 6 decembrie are loc Food Content Creators Conference Awards 2023, la hotel JW Marriott Bucharest Grand Hotel, urmăriți detaliile pentru înscrieri.
– A fost inaugurată prima fermă de pui de carne bio din țară.
– Luna trecută a avut loc cea mai importantă investiţie externă în agrobusinessul din România din ultimul an.

Credit foto: KAIAMO, Chef Radu Ionescu

Articole Asemanatoare

24 februarie 2023
Vești din gastronomia locală #97
Pe 28 februarie 2023 are loc o cină în tandem cu ingrediente românești din zona Sibiului versus unele coreene, evenim...
25 septembrie 2020
Interviurile #ovoce: the ARTIST, Mihaela și Paul Oppenkamp
Deschidem seria #ovocegomio cu Paul și Mihaela Oppenkamp – am stat de vorbă despre experiența lor din ultimele luni ș...
10 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #14
Într-o lume fără limitări, posibil să nu vedem așa creativitate și curaj din partea celor din restaurante și crame