Într-o lume fără limitări, posibil să nu vedem așa creativitate și curaj din partea celor din restaurante și crame, și nici așa curiozitate din partea publicului larg. Suntem alături de toți iubitorii de gastronomie și salutăm noile inițiative.
Evenimente din gastronomie:
– Pe 5 și 8 iulie, Restaurant Pasaj Sibiu și Hochmeister au pregătit evenimente împreună, iar conceptul lor de „Împarte” sperăm că va continua
– Tot un eveniment împreună s-a întâmplat și ieri, de data asta la Cluj: Silviu Chelaru (Manger) și Roland Suciu (Baracca) au gătit împreună. Vestea și mai bună? O vor face si astăzi, și mâine.
– Azi și în weekend, Alex Petricean și Petra Hianu sunt la Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti și gătesc împreună cu Adrian Boscu, la un eveniment organizat de Amuse Bouche
– Azi, la Arad, are loc primul eveniment dintr-o serie de degustări de vin – gazda este Marin&Friends, iar prima cramă este Crama Andronic
– Vine Ziua Națională a Franței, iar COOKatar goes for the extraordinaire (Voilà) nu va lăsa neobservat acet eveniment – a drecretat 14 iulie zi de Fraternite Gourmet
– Pe 25 iulie se întâmplă ceva extraordinar aproape de Cluj, la Colina Farms – Fermă organică de legume. Gătesc împreună Chef Horia Simon și Andrei Chelaru – rezervați cât mai curând un loc la Samsara Pop-Up Stories
– Pe 1 august, atenția se mută aproape de București: Oana Coantă vine la Athanor. La coupteur. și e primul invitat al seriei Dictatura Culinară care începe cu episodul Roșiile
– Găsiți detalii despre toate evenimentele de mai sus și altele selectate de noi în Calendarul de gastronomie
Restaurante:
– Pe litoral au apărut o serie de destinații culinare noi:
1. Alexandru Dumitru și Andrei Popa au deschis un pop-up Anika Restaurant la Mare, în colaborare cu Hacienda De Mare din Olimp, cu un meniu a la carte, ingrediente locale și inspirație din zona Deltei și a Mării Negre. Restaurantul din București rămâne deschis în tot acest timp – terasa lor și noul meniu sunt împreună o destinație obligatorie a acestei veri.
2. În Mamaia, meniul celor de la Restaurant Apus de Soare este semnat de Adrian Hadean și este, la rândul său, o destinație obligatorie de vacanță
– Salvo Lo Castro semnează noul meniu la Sky Restaurant din Timișoara
– Vești bune și în București: Uptown Restaurant au redeschis terasa, Kane – New Romanian Cuisine are acum un meniu de mic dejun, Amvrosia Restaurant Grecesc au inclus vinuri românești în meniul lor, Ana Consulea a deschis Zelato, iar GRANO are acum o terasă încăpătoare
– Ilie Bolojan anunță o investiție în gastronomie la Oradea: Colegiului Economic „Partenie Cosma” va găzdui cursurile Oradea Hospitality Management Academy (OHMA), dezvoltate sub licența Şcolii Hoteliere din Lausanne. Abia așteptăm să avem și mai multe restaurante din Oradea în ghid
– În continuare, restaurantele și barurile oferă take-away sau livrare acasă. Lista celor din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu aici
– Feluri de mâncare ademenitoare de la restaurantele din comunitatea noastră sunt publicate aici
– Terasele de care vă este sau vi se va face dor sunt aici
– Restaurantele din comunitatea noastră apar menționate aici:
1. Urban.ro scrie despre cum s-au adaptat restaurantele acestor vremuri și aleg ca exemple pe Anika Restaurant, M.A.T Restaurant, Kane – New Romanian Cuisine, KAIAMO și L’Atelier Relais & Chateaux:
2. Decât o Revistă scrie despre CUIB din Iași și promovarea consumului sustenabil
Vinuri:
– Crama Oprișor, Crama SERVE din Ceptura și Vinarte Romania au propria lor formă de „împreună” – un magazin online
– Vinul.ro au lansat abonamente lunare de 3 sau 6 vinuri
– Alina Iancu se ocupă de un proiect promițător și mult așteptat: puteți comanda de la Revino Cheese & Wine pachete de brânzeturi locale și vinuri de aici