Vești din gastronomia locală #97

Pe 28 februarie 2023 are loc o cină în tandem cu ingrediente românești din zona Sibiului versus unele coreene, eveniment Restaurant Pasaj Sibiu + BASAK Restaurant.

 

Evenimente din gastronomie:
– 23-26 februarie 2023 Energiea organizează o nouă ediție ,,De la Limanu pe Brezoianu’’ cu pește local – biban, chefal, lufar, pălămidă, calcan etc.
– 24 februarie – Gasiți Ramenul de la #Sanki la Smokăreală, pe Mendeleev 33, un nou pop-up event.
– 25-26 februarie are loc TârgușOUr de Mărțișor în curtea de la Ou_bucuresti, un mic târg cu creatori români dar și cu mâncare.
– Pe 3 martie are loc Ziua Brutăriei Deschise la Pain Plaisir – unde puteți afla informații despre procesul de fabricare a pâinii artizanale.
– 5 martie eveniment Duck Fest la J’ai Bistrot București. Printre feluri: Sorbitură de rață cu găluște, Rață cu gutui la cuptor, Salată cu rață crocantă & legume de la Gradina Corbilor.
– Pe 11 martie are loc Masterclass-ul Amintiri Gustoase „Identitate culturală prin gastronomie” organizat de Cronicari Digitali. Printre invitați se numără și Adrian Hadean, Radu Paraschivescu, Simion Bogdan-Mihai, Mihai Toader, Chef Liviu Lambrino, Ciprian Muntele, Cosmin Dragomir, Adriana Sohodoleanu.

 

Restaurante și bucătari:
Relais & Chateaux Le Bistrot Francais are un nou meniu gastronomic, începând cu 4 martie.
– Noutăți în meniul Fork Ana Tower, ,,Foie gras, apple & polenta’’.
– Când ai mâncat ultima dată o coclintă? Dar una de la Coclinta Brasserie?
– Multe farfurii te pot lua prin surprindere la 25th) downtown flavours din Cluj-Napoca, de la un dish cu T-Bone, la unul cu caracatiță sau cu ton.
– Ce alegi la rawdia: supă raw de castravete cu mentă sau supă cremă de legume cu fulgi de chilli?
– Din meniurile zilei de la Bibliotheque Pitești nu lipsesc deserturi precum eclere, tarte, gogoși sau brioșe.
– De pus pe listă: Pasta Del Popolo – Tortellini umpluți cu prosciutto și ricotta, acompaniați de sos alb & porcini.
– În vitrina Miez Brutărie Artizanală stau de ceva vreme și torturile Mus Mus Cakes.

Vinuri și crame:
Lovin’ Winebar & Bistro a anunțat calendarul evenimentelor pentru luna martie și propune variante de abonamente, detalii pe paginile lor.
– La Hotel PRIVO Tg. Mureș are loc evenimentul ,,Wine Pairing with Tenuta Romana & Luca Maroni’’ pe 3 martie, cu un meniu gastronomic.
– Ați încercat Blanc de Noir de la Winery Lacerta?
– Jurnaliștii de la emisiunea „Cult” difuzată pe Euronews Romania au vizitat Pivnițele Rhein Azuga 1892 ca să descopere procesul de producție a celui mai vechi vin spumant din țară, RHEIN EXTRA, detalii în video.
– ,,Degustare de pălinci’’ – 8 martie, pe str. Zăvoi nr. 1, Timișoara, la Rovinhud.

Producători locali:
– Povestea Frootya, nectarul din cătină bio de pe Valea Mureșului, citiți aici.
– Slow Food Buzău are câteva variante de lădițe ,,Buzăul Artizanal” produse artizanale din Ținutul Buzăului, detalii aici cu propunerile lor.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– La PAS Timișoara caută 20 de ambasadori ai dezvoltării durabile – profesori din
Timișoara care să participle la proiecte cu teme precum: Consum responsabil (agricultura durabilă, reciclarea uleiului alimentar uzat etc.), reducerea risipei alimentare, alimentație sănătoasă, grădini urbane, detalii aici.

 

Alte vești din gastronomie:
– Ghidul Banatului recomandă restaurante din Timișoara 2023, printre acestea și Little Hanoi Restaurant, Merlot Restaurant sau La Calul Alb, descoperiți restul recomandărilor în articol.
– Société Gourmet – Event House organizează diverse ateliere de gătit pentru copii dar și adulți în luna martie.
– Muzeul Ţăranului Român organizează Târgul Mărțișorului între 25 februarie – 1 martie, și gastronomia e parte din program.

Credit foto: Relais & Chateaux Le Bistrot Francais, Chef Patricio Massimino.

Articole Asemanatoare

19 mai 2023
Vești din gastronomia locală #109
Evenimente din gastronomie: - 20 mai: Radu Dumitrescu gătește alături de Florin Scripcă la aniversarea de un an Brut...
7 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #103
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Al Pastor by MAT se pregătește de lansare, un proiect al ech...
30 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #17
Andrei Chelaru vine în curând la București - va fi Head Chef la un restaurant deschis împreună cu echipa Samsara Food...