Vești din gastronomia locală #119

Evenimente din gastronomie:
L’Atelier Relais & Chateaux organizează pe 27 iulie o cină dedicată noului lor meniu de vară.
– 29 iulie: la Privé ArtWine & Fromage are loc evenimentul Cină cu tradiție Scythia Minor – 7 etichete de Aligoté și Saramură de pește dobrogeană.
– 3 august: ,,unPHOgettable Soup & Eclectic Cocktails’’ un eveniment care continuă experiența de la Electric Castle, organizat de CoOperativa și PhoBar în București.

Restaurante și bucătari:
– Descoperiți All Green summer menu de la La Hambar Restaurant  – Singureni creat de Chef Alexandru Dumitru.
– Așa cum ne-a obișnuit, Bistro de l’Arte Brașov propune mâncare cu ingrediente de sezon provenite de la mici producători, printre acestea și Caș de capră de la Pui de drag – lactate de capră prăjit, cu ardei copt în sos de Ulei presat la rece, cu usturoi verde și salată de La Borcan. Descoperiți toate dish-urile din cele două meniuri ale bistroului.
Samsara Cluj-Napoca oferă un giveaway inedit: felul de mâncare preferat, timp de o lună, căutați detaliile pe paginile lor de socializare.
Athanor. La coupteur. dă startul evenimentelor de weekend cu un nou meniu de degustare, în locația lor din Prelungirea Mostiștei 27, Gurbănești. Printre felurile de mâncare și supa rece din roșii, căpșuni și petale de trandafiri; rulouri de dovlecel cu ricotta, oregano și 3 brânzeturi; melanzane alla due formaggi, detalii.
Roca Brună Arad are meniu nou de vară plecând de la produse proaspete de sezon, locale.

Vinuri și crame:
– 5 august: Crama Ferdi organizează un eveniment în vie – o degustare de vinuri & alături de diverse mâncăruri făcute pe grătar.
– 6 august: Degustare de vinuri și picnic nocturn în zona Apold, în colaborare cu Winekooltour, Colinele Transilvaniei.
– Pe 19 august are loc Agurida Party ediția a doua la Gramofon Wine, din Mocești – Dealu Mare. Pe lângă vinurile cramei, nu vor lipsi nici mâncărurile, printre ele și ciorba acrită cu aguridă.

L’Atelier Relais & Chateaux

Producători locali:
– 19-20 august: Festivalul Transilvania Multiculturală 2023 organizat de Primăria Comunei Biertan Sibiu, ce include și târg de producători locali și concursuri gastronomice cu degustare pentru public (mâncare gătită la ceaun și dulciuri de casă specifice zonei), link în comentarii.
Nod Verde, food hub-ul din nordul Transilvaniei, a deschis și magazin fizic (cu produse locale de la mici producători din Cluj și împrejurimi), pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 74, Cluj-Napoca.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Cât timp petreceți la o degustare ,,Taste of Transilvania’’ (este recomandată rezervarea cu 48 de ore în avans) la Pivnita Bunicii în Saschiz, vă puteți încărca mașina electrică gratuit la stațiile din curtea lor. Un mod activ de a susține mediul înconjurător și încurajarea folosirii surselor alternative de energie, pentru reducerea emisiilor de carbon.
– Găsiți aici înregistrarea ,,Green Start-Up Sustainability Forum & Awards’’ – Green Start-Up, cu discuții în jurul subiectului, inclusiv risipa alimentară.
Peste 900 de elevi vor studia Gastronomie Sustenabilă – un proiect care se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic și urmărește dezvoltarea și implementarea în școli a unei noi discipline de studiu privind reducerea risipei alimentare, prin gătit și consum responsabil.

Alte vești din gastronomie:
5 grădini de vară unde să te răcorești în București, un articol Zile si Nopti.
Un interviu cu Andreea Barroca, proprietar Vié Bucharest, gastro wine bar & shop din București.
O analiză HORA despre ce implică creșterea TVA-ului de la 9 la 19%, pentru industria restaurantelor.
– Jidvei organizează Jidvei WeinRun în Cetatea de Baltă, Alba, un concurs de alergare cu rute gândite printre vii.
– Vineri, 4 august, la Crama Marcea din Ștefănești din județul Argeș are loc un concert cu trupele Toulouse Lautrec și Rockabella.

Credit foto: L’Atelier Relais & Chateaux, Chef Vlad Pădurescu

Articole Asemanatoare

5 ianuarie 2023
Vești din gastronomia locală #90
La mulți ani! Să aveți un 2023 cu experiențe gastronomice memorabile! Evenimente din gastronomie: - 5-8 Ianuarie ...
10 martie 2020
Parteneriat Gault&Millau și ialoc.ro pentru organizarea zilelor Go-Mio [eveniment amânat]
Ghidul gastronomic Gault&Millau organizează, pentru prima dată în România, Zilele Go-Mio
23 octombrie 2020
Interviurile #cutoțiifoodies | Cristina Mazilu, Mazilique
Seria #cutotiifoodies / “Cu toții foodies” reprezintă asumarea ambiției noastre îndrăznețe: să fim cu toții foodies. ...