La mulți ani! Să aveți un 2023 cu experiențe gastronomice memorabile!
Evenimente din gastronomie:
– 5-8 Ianuarie 2023, între orele 12:00-21:00, de la Limanu pe Brezoianu, găsiți la Energiea un meniu pe bază de pește local, și cu calcan, lufar, chefal, biban etc.
– 8 ianuarie, orele 13:00-16:00 – Grandeur Sundays la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
– 15-19 martie 2023: Amuse Bouche organizează o vacanță gastronomică în Barcelona.
Restaurante și bucătari:
– Echipa KAIAMO revine din vacanță pe 18 ianuarie, până atunci, puteți citi un interviu cu Head Chef Radu Ionescu în Revista Biz, aici.
– Pickles ne așteaptă în weekend și cu Gazpacho cu ardei verde, castravete, jalapeno, scoici și alge & Tartar de doradă cu salsa de habanero (apio, măr verde, fenicul, șalotă și pătrunjel), alge deshidratate și o foaie de orez prăjită cu furikake.
– Pentru primele zile din an Four Seasons Bucharest recomandă dorada la grătar.
– Pentru desert încercați Apple millefeuille – cremă de mascarpone cu piure de măr și scorțișoară la Restaurant Toujours din Iași.
– Vinto – Gastro Wine Bar Timișoara ne propune să încercăm pulpă de iepure cu sos de cidru și muștar Dijon, cartofi cu broccoli și pancetta.
Vinuri și crame:
– The Wine Guy Timișoara organizează pe 7 ianuarie eveniment – Wine a Bit… Vinyl, Food & Mystery Wines unde se vor degusta 8 vinuri.
– 26 ianuarie: la Lovin’ Winebar & Bistro are loc o degustare a vinurilor Velvet Winery din gama Wine Deco și Triptic.
– Cu ce se poate face pairing: sarmale cu vinuri românești din Transilvania, Moldova, Dobrogea etc.
Producători locali:
– Un interviu video cu reprezentanții Artesana la Verde’n’Ghete.
– Lactate de Ibănești se extinde la nivel național și se pregătește să intre și pe piața internațională, detalii aici.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Povestea OTOTO, magazinele sustenabile, cu experiență de cumpărături dar și cu atmosferă relaxantă de cafenea.
Alte vești din gastronomie:
– Cosmin Dragomir ne povestește despre restaurante din București cu mâncare din Țara Soarelui Răsare și de prin vecini.
– Peste 70 locuri noi deschise în 2022 în București citiți pe blog Idei roșcate.
– Distileria Măgura Zamfirei din judeţul Teleorman a lansat propriul brand de rom.
Credit foto: La Hambar Restaurant, Chef Alexandru Dumitru – Cremeux de ciocolată și hribi de pădure.