Vești din gastronomia locală #90

La mulți ani! Să aveți un 2023 cu experiențe gastronomice memorabile!

Evenimente din gastronomie:
– 5-8 Ianuarie 2023, între orele 12:00-21:00, de la Limanu pe Brezoianu, găsiți la Energiea un meniu pe bază de pește local, și cu calcan, lufar, chefal, biban etc.
– 8 ianuarie, orele 13:00-16:00 – Grandeur Sundays la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
– 15-19 martie 2023: Amuse Bouche organizează o vacanță gastronomică în Barcelona.

 

Restaurante și bucătari:
– Echipa KAIAMO revine din vacanță pe 18 ianuarie, până atunci, puteți citi un interviu cu Head Chef Radu Ionescu în Revista Biz, aici.
Pickles ne așteaptă în weekend și cu Gazpacho cu ardei verde, castravete, jalapeno, scoici și alge & Tartar de doradă cu salsa de habanero (apio, măr verde, fenicul, șalotă și pătrunjel), alge deshidratate și o foaie de orez prăjită cu furikake.
– Pentru primele zile din an Four Seasons Bucharest recomandă dorada la grătar.
– Pentru desert încercați Apple millefeuille – cremă de mascarpone cu piure de măr și scorțișoară la Restaurant Toujours din Iași.
Vinto – Gastro Wine Bar Timișoara ne propune să încercăm pulpă de iepure cu sos de cidru și muștar Dijon, cartofi cu broccoli și pancetta.

 

Vinuri și crame:
The Wine Guy Timișoara organizează pe 7 ianuarie eveniment – Wine a Bit… Vinyl, Food & Mystery Wines unde se vor degusta 8 vinuri.
– 26 ianuarie: la Lovin’ Winebar & Bistro are loc o degustare a vinurilor Velvet Winery din gama Wine Deco și Triptic.
– Cu ce se poate face pairing: sarmale cu vinuri românești din Transilvania, Moldova, Dobrogea etc.

Restaurant La Hambar

Producători locali:
– Un interviu video cu reprezentanții Artesana la Verde’n’Ghete.
Lactate de Ibănești se extinde la nivel național și se pregătește să intre și pe piața internațională, detalii aici.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
Povestea OTOTO, magazinele sustenabile, cu experiență de cumpărături dar și cu atmosferă relaxantă de cafenea.

 

Alte vești din gastronomie:
Cosmin Dragomir ne povestește despre restaurante din București cu mâncare din Țara Soarelui Răsare și de prin vecini.
Peste 70 locuri noi deschise în 2022 în București citiți pe blog Idei roșcate.
Distileria Măgura Zamfirei din judeţul Teleorman a lansat propriul brand de rom.

 

Credit foto: La Hambar Restaurant, Chef Alexandru Dumitru – Cremeux de ciocolată și hribi de pădure.

Articole Asemanatoare

29 octombrie 2020
Interviurile #cutoțiifoodies | Corina Dima, De Corina
Astăzi stăm de vorbă cu o persoană pasionată de gastronomie, care este foarte activă în acest domeniu: Corina Dima (D...
9 iunie 2020
Vești din gastronomia locală #12
FRAGMENTE au lansat un episod nou, unde documentează excursia lor de cercetare gastronomică pe Drumul Râmnicului și c...
16 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #15
Nu ne stă în fire să vă invităm la birt, pentru că aici e despre bucătari, restaurante, vinuri și crame care se dedic...