Pe 30 iunie 2023: Restaurant Pasaj Sibiu organizează evenimentul Cină italiană | Pasaj x Cămara Europei.
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Săptămâna aceasta s-a deschis un nou restaurant italian în Târgu Mureș, Trattoria Toscana.
Evenimente din gastronomie:
– 1 iulie: LE BABILA 2.0, un nou eveniment în colaborare, PAPILA și Le Bab Bucharest, de data aceasta va fi o cină în sufrageria #Papila, link în comentarii.
– 2 iulie Champagne Brunch s-a întors la Relais & Chateaux Le Bistrot Francais.
– 5 și 6 iulie: la Restaurant Nativ Cluj Napoca are loc ,,De la fermă și vie, direct în farfurie – delicatese pur românești’’, experiență prezentată de Chef Ionuț Crișan, Botond Feher (bucătarul șef Nativ) și somelier Adrian Bălțat.
– 7 iulie Restaurant Casa Bunicii Timișoara – ,,Tradiție și inovație sub cerul înstelat: Lansarea meniului de grătare pe cărbuni’’, un meniu conceput de Raul Vidican.
Restaurante și bucătari:
– Restaurant Grai are un nou meniu tasting semnat de Chef Daniel Pălici, începând de luna aceasta.
– În noul meniu Moft Resita găsiți și Tajine marocan cu carne de miel și Tiramisu cu zmeură.
– DeSoi are de luna aceasta și meniu de prânz între 12:00 și 21:00, iar serile de joi rămân așa cum le știți, dedicate întâlnirilor cu iubitorii de tartar.
– Dacă v-a fost dor de Anemona de la Pain Plaisir, să știți că s-a reîntors în meniurile lor.
– Și M60 are un meniu nou, creat împreună cu Alexandra Blaș (de la Pickles).
– Echipa KAIAMO este în vacanța de vară, revine pe 4 iulie.

Vinuri și crame:
– 30 iunie, 1 iulie: Domeniul Aristiţei la #WineTalks cu Cornel Henika, la JUNO Wine Garden.
– 7 iulie: WineDrops Bucharest dă startul evenimentului ,,Tasting European wines’’ cu o Cava Blanc de Blancs, restul detaliilor.
Producători locali:
– Sibiu Food Hub ne așteaptă cu produse #desezon de la mici producători din împrejurimi, cireșe de la Slimnic.
– Trufele negre liofilizate de la Tanola sunt disponibile și la Nord Natural Hub.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Urmăriți paginile social media bonapp.eco (și) pentru sfaturi de păstrare și depozitare a mâncării, ce susțin demersurile lor anti-risipă alimentară.
Alte vești din gastronomie:
– Aflați povestea Pâinea lui Dumnezeu, o brutărie artizanală din strada Gheorghe Ionescu Siseşti, la numărul 50, detalii aici.
– Despre mitul gătitului cu apă din Dunăre, citiți în Revista Tomis, un material de Cosmin Dragomir.
– Bucharest Craft Beer Festival 2023 va avea loc în perioada 15-17 septembrie în București, urmează să se anunțe mai multe detalii.
– Câștigătorul finalei locale a Diageo World Class 2023 este Claudiu Văcăruș, Beverage Manager Trickshot Promenada & AveForchetta, și va reprezenta România la competiția care va avea loc în São Paulo, alături de alți 50 câștigători din alte țări.
– Un interviu cu Ion Biriș, acționar HERS și Președinte HORA: 2023 este un an de consolidare și dezvoltare post-pandemie.
Credit foto: #DeSoi Mușchiulețul de porc condimentat, cu piure de morcovi, sos de hribi și reducție de vin roșu.