Vești din gastronomia locală #115

Pe 30 iunie 2023: Restaurant Pasaj Sibiu organizează evenimentul Cină italiană | Pasaj x Cămara Europei.

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Săptămâna aceasta s-a deschis un nou restaurant italian în Târgu Mureș, Trattoria Toscana.

Evenimente din gastronomie:
– 1 iulie: LE BABILA 2.0, un nou eveniment în colaborare, PAPILA și Le Bab Bucharest, de data aceasta va fi o cină în sufrageria #Papila, link în comentarii.
– 2 iulie Champagne Brunch s-a întors la Relais & Chateaux Le Bistrot Francais.
– 5 și 6 iulie: la Restaurant Nativ Cluj Napoca are loc ,,De la fermă și vie, direct în farfurie – delicatese pur românești’’, experiență prezentată de Chef Ionuț Crișan, Botond Feher (bucătarul șef Nativ) și somelier Adrian Bălțat.
– 7 iulie Restaurant Casa Bunicii Timișoara – ,,Tradiție și inovație sub cerul înstelat: Lansarea meniului de grătare pe cărbuni’’, un meniu conceput de Raul Vidican.

Restaurante și bucătari:
Restaurant Grai are un nou meniu tasting semnat de Chef Daniel Pălici, începând de luna aceasta.
– În noul meniu Moft Resita găsiți și Tajine marocan cu carne de miel și Tiramisu cu zmeură.
DeSoi are de luna aceasta și meniu de prânz între 12:00 și 21:00, iar serile de joi rămân așa cum le știți, dedicate întâlnirilor cu iubitorii de tartar.
– Dacă v-a fost dor de Anemona de la Pain Plaisir, să știți că s-a reîntors în meniurile lor.
– Și M60 are un meniu nou, creat împreună cu Alexandra Blaș (de la Pickles).
– Echipa KAIAMO este în vacanța de vară, revine pe 4 iulie.

DeSoi

Vinuri și crame:
– 30 iunie, 1 iulie: Domeniul Aristiţei la #WineTalks cu Cornel Henika, la JUNO Wine Garden.
– 7 iulie: WineDrops Bucharest dă startul evenimentului ,,Tasting European wines’’ cu o Cava Blanc de Blancs, restul detaliilor.

Producători locali:
Sibiu Food Hub ne așteaptă cu produse #desezon de la mici producători din împrejurimi, cireșe de la Slimnic.
– Trufele negre liofilizate de la Tanola sunt disponibile și la Nord Natural Hub.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Urmăriți paginile social media bonapp.eco (și) pentru sfaturi de păstrare și depozitare a mâncării, ce susțin demersurile lor anti-risipă alimentară.

Alte vești din gastronomie:
– Aflați povestea Pâinea lui Dumnezeu, o brutărie artizanală din strada Gheorghe Ionescu Siseşti, la numărul 50, detalii aici.
Despre mitul gătitului cu apă din Dunăre, citiți în Revista Tomis, un material de Cosmin Dragomir.
Bucharest Craft Beer Festival 2023 va avea loc în perioada 15-17 septembrie în București, urmează să se anunțe mai multe detalii.
– Câștigătorul finalei locale a Diageo World Class 2023 este Claudiu Văcăruș, Beverage Manager Trickshot Promenada & AveForchetta, și va reprezenta România la competiția care va avea loc în São Paulo, alături de alți 50 câștigători din alte țări.
Un interviu cu Ion Biriș, acționar HERS și Președinte HORA: 2023 este un an de consolidare și dezvoltare post-pandemie.

Credit foto: #DeSoi Mușchiulețul de porc condimentat, cu piure de morcovi, sos de hribi și reducție de vin roșu.

Articole Asemanatoare

17 august 2020
Gault&Millau lansează Barometrul Restaurantelor din România – ediția I
Indexul de încredere al restaurantelor este la 37 / 100 puncte, însă reziliența și adaptabilitatea restaurantelor sun...
15 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #24
Începem săptămâna cu vești bune. Carisma lui Radu Dumitrescu a ieșit demult din bucătăria Voilà și s-a perindat liber...
20 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #105
Cartea ,,Zămuri - supe, zupe și năcreli’’ scrisă de Mircea Groza se pregătește să iasă din tipar. Este prima carte a ...