Vești din gastronomia locală #113

Evenimente din gastronomie:
– 17 iunie: eveniment Voilà cherhana – cu ciorbă, saramură, plachie, pește prăjit cu mămăligă – link în comentarii.
– 20 iunie Samsara food din Cluj-Napoca propune o călătorie sonoră și gastronomică, cu pairing de pian live.
– 20 iunie Horeca Insight Magazine organizează conferința: Horeca Next Level – Dessert & Pastry Trends la hotel Caro.
– 25 iunie – Brunch Fork Ana Tower, 4-course tasting menu.

Restaurante și bucătari:
Cimbru Author Cuisine a pregătit carte blanche tasting menu (cu opțiuni: vegetarian sau carne), cu pairing de cocktails.
M.A.T Restaurant are noutăți: este deschis și în ziua de marți, între orele 12:00-21:00, în completarea zilelor de miercuri-duminică.
– Ați testat meniul de vară pe terasa CRAFT Craiova?
– Creme-Bruleé, Halvah Parfait or Mille-Feuille la CAJU by Joseph Hadad?

Vinuri și crame:
– Legio Roze Fetească Neagră, Naiada roze Syrah, Art Folclor roze sunt vinuri apărute în protofoliul Domeniile Ostrov în 2023, citiți mai multe detalii despre cramă.
-Corks Cozy Bar organizează joi, 22 iunie, al doilea eveniment Summer Tasting Season, cu vinurile Thesaurus Wines.
Povestea Vinului la Mediaș se desfășoară între 1-3 septembrie – cu participarea a peste 25 de crame cu 140 de vinuri disponibile la degustare, concerte live, masterclass-uri.

Producători locali:
Revino Cheese & Wine organizează primul lor Curs de inițiere în lumea brânzeturilor, susținut de Alina Iancu, pornind de la șapte sortimente de brânzeturi de la producători locali.
Nasul Roșu oferă produse de sezon: cireșe, căpșuni, castraveți, descoperiți restul produselor la ei pe site.

Zexe Braserie

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Valorificarea deșeurilor alimentare organice de către autoritățile publice, producători și procesatori sau industria horeca este una dintre temele proiectului ,,Challenge Labs’’ un program care identifică și găsește posibile soluții, ce are loc 26 iunie – 6 iulie, online. Înscrierile sunt deschise. Programul e dezvoltat de EIT Food și Impact Hub Bucharest și susținut de Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti.
– 26 iunie, eveniment online: Social Gastronomy In Practice – Emergency Response alături de Adi Hădean – Black Sea FooDignity Association și Ebru Baybara Demir Sayfası – Soil to Plate Agricultural Development Cooperative.

Alte vești din gastronomie:
– Pastry Chef Ana Consulea face parte din familia de ambasadori Ajungem MARI, o asociație care are grijă de copiii instituționalizați și susține educația lor pe termen lung și le va prezenta copiilor lumea cofetarilor.
– Citiți despre povestea brunch-urilor care au loc la Singureni Manor, Equestrian Retreat.
– Un interviu cu Andreea Barocca, proprietara Vié Bucharest gastro wine bar&shop din zona Nerva Traian.
– O istorie a cafelei consemnată de Cosmin Dragomir în Mindcraft Stories, Ospitalitate balcanică la ceașcă, inclusiv pe teritoriul țătii noastre.
– 18 iunie are loc un eveniment: Jazz, Brunch & Prosecco la Carolia Social House.

Credit foto: Zexe Braserie, Pastry Chef Ana Consulea – Cocozette.

Articole Asemanatoare

5 august 2022
Vești din gastronomia locală #71
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - La Champagnerie s-a deschis de curând în Arad, cu un meniu t...
3 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #75
Duminică, 2 octombrie, este Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România. Inițiatorii proiectului, Chef Nic...
28 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #106
Evenimente din gastronomie: - Festival de street food Festival du Bonheur: în weekendul 27 aprilie - 1 mai la comple...