Vești din gastronomia locală #107

KAIAMO pleacă la Cluj și va face pairing cu filme, la TIFF 9-18 iunie 2023.

Evenimente din gastronomie:
– 6 mai, Doftana: ,,Fine Dining & Wine Tasting | Vise și vinuri de aur’’ – eveniment la ATRA
– În 13-14 mai: Bucharest Street Food The Carnival, pe Bd. Kiseleff, iar între 19-21 mai festivalul se mută în Timișoara, Centrul Pietonal.
– 18-21 mai: VINO Sibiu (în Parcul Tineretului) este primul street food festival din acest an care are loc în Sibiu.

Restaurante și bucătari:
– Meniul Soro.lume e pe bază de ingrediente de sezon, iar Chef Mihai Toader ne invită la #scrumbie, la ,,captura zilei’’!
Kanpai ne propun ,,un Ramen Bar ca la Paris, Tokyo este pe George Călinescu 49’’.
– În meniul Paninaro Bucharest a apărut de curând un sendviș cu burtă de vită în panko, mousse de vinete, gogoșari murați în sos de muștar și harissa
– În meniul Casa Sattler din Pitești este și: Butterfish cu piure de păstârnac și sos lemon butter.

Vinuri și crame:
– 22-25 iunie eveniment Winesday Wine Explorer: Dealu Mare – timp de 4 zile vei putea vizita și degusta vinuri de la 8 crame.
Lovin’ Winebar & Bistro ne anunță că redeschid oficial terasa pe 5 mai.
Crama Apogeum a dezoltat noi pachete de degustare și propune și variante de cazare la cramă.

Restaurant Grai
Restaurant Grai

Producători locali:
– 6 mai – Vecinatatea Femeilor din Saschiz a anunțat Sărbătoarea Rabarbărului – editia a X-a.
ZADA brânză cinstită aniversează 30 de ani de când s-a născut brandul ZADA.
Atelierul de branza NarCheese vine cu vești bune: a început producția primului lot din acest an al brânzei tip Raclette, urmând ca la sfârșitul lunii iulie să ne bucurăm de produsul ajuns la maturare.
Laptaria cu caimac lansează în scurt timp ,, molcuțul’’ Lăptăriei: ,,Molcuț e și molicel, dar nu e musai moale – moale, ci mai degrabă între, cât să se topească-n gură. ’’
– 8 mai Farm to Fork – De la concept la soluții aplicabile – Workshop organizat de Impact Hub Bucharest- care reprezintă EIT Food în România, un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar.
– Zilele Horticulturii Bucureștene: între 4–7 mai 2023 în Campusul Agronomie-Herăstrău, detalii despre program, ateliere etc. aici.
– În curând, și flori comestibile de garofițe la Gradina Verde Sibiu.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– bonapp.eco start-upul românesc care comercializează la preț redus alimente care se apropie de data de expirare, prezent în București și Cluj-Napoca, are planuri să se extindă și în alte orașe, printre care Iași, Timișoara și Brașov, detalii.

Alte vești din gastronomie:
– Va recomandăm paginile de socializare ale lui Cosmin Dragomir, care este într-o explorare gastronomică pe teren în Balcani.
– Un interviu CURATORIALIST.ro din seria Portrete de chef – Sorin Stoica – Solstițiu Dinners.
„I love sushi” – o nouă expoziție temporară, organizată împreună cu Ambasada Japoniei din 28 aprilie, la Muzeul Național de Istorie a României, link în comentarii.
– În Zile si Nopti un articol cu recomandări de Gruia Dragomir: 6 locuri din ţară unde poți bea un ceai bun.
– Pe 27 mai are loc eveniment Tomorrow’s Hospitality Leaders – Akademix.

Credit foto: Restaurant Grai, Chef Daniel Pălici – Drop the beet

Articole Asemanatoare

17 iunie 2023
Vești din gastronomia locală #113
Evenimente din gastronomie: - 17 iunie: eveniment Voilà cherhana - cu ciorbă, saramură, plachie, pește prăjit cu măm...
3 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #75
Duminică, 2 octombrie, este Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România. Inițiatorii proiectului, Chef Nic...
15 mai 2018
Gault&Millau anunţă premiile pentru 2018
Alexandru Petricean este bucătarul-şef al anului în România