KAIAMO pleacă la Cluj și va face pairing cu filme, la TIFF 9-18 iunie 2023.
Evenimente din gastronomie:
– 6 mai, Doftana: ,,Fine Dining & Wine Tasting | Vise și vinuri de aur’’ – eveniment la ATRA
– În 13-14 mai: Bucharest Street Food The Carnival, pe Bd. Kiseleff, iar între 19-21 mai festivalul se mută în Timișoara, Centrul Pietonal.
– 18-21 mai: VINO Sibiu (în Parcul Tineretului) este primul street food festival din acest an care are loc în Sibiu.
Restaurante și bucătari:
– Meniul Soro.lume e pe bază de ingrediente de sezon, iar Chef Mihai Toader ne invită la #scrumbie, la ,,captura zilei’’!
– Kanpai ne propun ,,un Ramen Bar ca la Paris, Tokyo este pe George Călinescu 49’’.
– În meniul Paninaro Bucharest a apărut de curând un sendviș cu burtă de vită în panko, mousse de vinete, gogoșari murați în sos de muștar și harissa
– În meniul Casa Sattler din Pitești este și: Butterfish cu piure de păstârnac și sos lemon butter.
Vinuri și crame:
– 22-25 iunie eveniment Winesday Wine Explorer: Dealu Mare – timp de 4 zile vei putea vizita și degusta vinuri de la 8 crame.
– Lovin’ Winebar & Bistro ne anunță că redeschid oficial terasa pe 5 mai.
– Crama Apogeum a dezoltat noi pachete de degustare și propune și variante de cazare la cramă.
Producători locali:
– 6 mai – Vecinatatea Femeilor din Saschiz a anunțat Sărbătoarea Rabarbărului – editia a X-a.
– ZADA brânză cinstită aniversează 30 de ani de când s-a născut brandul ZADA.
– Atelierul de branza NarCheese vine cu vești bune: a început producția primului lot din acest an al brânzei tip Raclette, urmând ca la sfârșitul lunii iulie să ne bucurăm de produsul ajuns la maturare.
– Laptaria cu caimac lansează în scurt timp ,, molcuțul’’ Lăptăriei: ,,Molcuț e și molicel, dar nu e musai moale – moale, ci mai degrabă între, cât să se topească-n gură. ’’
– 8 mai Farm to Fork – De la concept la soluții aplicabile – Workshop organizat de Impact Hub Bucharest- care reprezintă EIT Food în România, un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar.
– Zilele Horticulturii Bucureștene: între 4–7 mai 2023 în Campusul Agronomie-Herăstrău, detalii despre program, ateliere etc. aici.
– În curând, și flori comestibile de garofițe la Gradina Verde Sibiu.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– bonapp.eco start-upul românesc care comercializează la preț redus alimente care se apropie de data de expirare, prezent în București și Cluj-Napoca, are planuri să se extindă și în alte orașe, printre care Iași, Timișoara și Brașov, detalii.
Alte vești din gastronomie:
– Va recomandăm paginile de socializare ale lui Cosmin Dragomir, care este într-o explorare gastronomică pe teren în Balcani.
– Un interviu CURATORIALIST.ro din seria Portrete de chef – Sorin Stoica – Solstițiu Dinners.
– „I love sushi” – o nouă expoziție temporară, organizată împreună cu Ambasada Japoniei din 28 aprilie, la Muzeul Național de Istorie a României, link în comentarii.
– În Zile si Nopti un articol cu recomandări de Gruia Dragomir: 6 locuri din ţară unde poți bea un ceai bun.
– Pe 27 mai are loc eveniment Tomorrow’s Hospitality Leaders – Akademix.
Credit foto: Restaurant Grai, Chef Daniel Pălici – Drop the beet