Vești din gastronomia locală #96

Revino Cheese & Wine a anunțat evenimentele de anul acesta: Salon de vinuri și turism viticol, între 6-8 mai 2023, și Salonul gastronomic Revino Gourmet Show care se va desfășura între 21-23 octombrie 2023 la Hotel Novotel.

 

Evenimente din gastronomie:
– Pe 19 februarie începând cu ora 12:00, Lovin’ Winebar & Bistro pregătește un nou eveniment, Brunch #5.
– 2 martie – DWMT in Residence la Noua B.A.R. – 1st session: Dan Byron, sau muzică live și gastronomie.
Amuse Bouche organizează un weekend gastronomic la Bethlen Estates Transylvania, în perioda 12-14 mai, detalii curând.
– 12-14 mai: are loc BurgerFest.

 

Restaurante și bucătari:
– O rețetă video explicată pas cu pas de Adrian Hadean – Noodles cu tofu.
Toscana Constanta pe bd. Mircea cel Bătrân este o alegere potrivită pentru momentul în care vreți să testați bucătăria italiană la malul mării.
– La Zexe Zahana rasolul de berbecuț se coace îndelung cu mirodenii proaspete și este completat cu un sos brun.
Linea / Closer To The Moon propun cine cu gust și view spectaculos totodată.
– Nu rata variantele de Antipasto creative de la Restaurant Capricciosa.
Tuk Tuk au in meniu supe potrivite pentru vremea de acum: Tom Yum și Tom Kha.
– Sloganul celor de la E3 by Entourage îndeamnă la Taste – Talk – Drink, în Calea Floreasca 111-113, și nu îi contraizicem.

 

Vinuri și crame:
– Vineri, 24 februarie, la Mosto Natural WineBar & Bistró are loc o degustare de 7 vinuri ale cramei Agape artă&natură – ce este condusă chiar de creatorul acestora, Adalbert Marton.
– 25 martie – Eveniment artă și vin – Degustare la crama Budureasca și atelier de cupajare.
– Domeniile Averești au venit cu o noutate: Busuioacă de Bohotin vinificată în alb (sec) – descoperiți mai multe detalii despre acesta dar și alte vinuri ale cramei într-un webinar pe 2 martie.
– Crama Davino din cadrul Asociația Dealu Mare a lansat o nouă ediție Purpura Valahica, un vin-semnătură al cramei.

Chef Horia Simon

Producători locali:
– Procesatorul de peşte din Tulcea Deltaica povestește despre ultimele investiții în extinderea producției dar și alte detalii, aflați din Ziarul Financiar – Agropower, aici.
Artisan Food Market, ajuns la ediția a treia, se desfășoară între 25-26 martie la Restaurant Hanu’ lui Manuc din București.
Ulei Simis este un mic producător de semințe și ulei de dovleac presat la rece din Bistrița.
– Pe 8 aprilie are loc o lansare de produse proprii și degustare de brânzeturi maturate la Ferma Dacilor – Gura Vadului, Giurgiu.
Slow Food Buzău pregătește lansarea unui proiect amplu: ,,Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub Buzău”, amplasată pe drumul spre Vulcanii Noroioși. Un weekend pe lună, din aprilie până în octombrie, turiștii și buzoienii se vor putea întâlni cu micii producători artizanali, fermieri și meșteșugari, urmărim cu interes când apar mai multe detalii.

Alte vești din gastronomie:
Hospitality Culture Institute – F&B Business Accelerator caută startup-uri de tehnologie cu aplicabilitate în HoReCa, retail sau industrii conexe, pe care să le accelereze, mai multe detalii aici.
– Nu ratați un nou episod fresh din seria video: Poftim Stiință | Episodul 7 – Tocănițele.
Cosmin Dragomir a scris despre Efectul biftecului tartar asupra scriitorilor în comunism.
– Adriana Sohodoleanu povestește pe Biscuit.ro despre degustarea meniului de la noul restaurant Rotonda, cu semnătura Chef Nico Lontras, de la Casa Timiș – Turism de weekend, lângă casă, în Toscana noastră.
– Pe 17 februarie se lansează oficial Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii: pe lângă efervescența de spectacole, concrete, lansări, expoziții, evenimente etc. în jurul artelor, urmăriți și restul activităților din zona Comunitate și Idei. Programul lansării oficiale.

Credit foto: Chef Horia Simon – Ravioli umpluți cu raci, bisque și salvie.

Articole Asemanatoare

18 martie 2020
Vești din gastronomia locală #1
Cosmin Dragomir de la gastroart.ro a început o listă de restaurante de vizitat imediat după ce se termină perioada de...
5 noiembrie 2020
Gault&Millau și Tazz by eMAG lansează campania Gusturi și feluri exclusive în Tazz, activă în aplicația de livrare în toată luna noiembrie 2020
Bucătarii din comunitatea Gault&Millau sunt creativi, curajoși și au o viziunea clară, ușor de citit din meniurile pe...
30 iunie 2023
Vești din gastronomia locală #115
Pe 30 iunie 2023: Restaurant Pasaj Sibiu organizează evenimentul Cină italiană | Pasaj x Cămara Europei. Locuri no...