Chef Cezar Munteanu are o propunere specială pentru 14 februarie: o cină pentru patru persoane la Chef Atelier, detalii pe Instagram.
Evenimente din gastronomie:
– L’Atelier Relais & Chateaux pregătește un tasting menu dedicat pentru zilele de 14 și 24 februarie.
– 14 și 15 februarie în Sibiu la Plai – 5 course menu cu semnătura Chef Petra Hianu: Cină fină de Valentine’s – „Cu drag, al tău Plai”.
– V’day party și la restaurant KAIAMO cu un 7-course tasting menu.
– Pe 14 februarie Ou_bucuresti și Sanki.ramenbar se mută pentru o zi în Constanța, la Barissimo Cocktail Bar.
– 14 februarie – eveniment Valentine’s Day by CHIOS Social Lounge Cluj-Napoca, în acorduri de harpă.
– 26 februarie – Umami Brunch organizează o ediție dedicată Turciei.
Restaurante și bucătari:
– Începând cu luna aceasta echipa NOUA și-a schimbat politica de rezervări și percepe un avans, detalii pe paginile lor.
– În meniul săptămânal Cimbru Author Cuisine Cluj-Napoca găsiți și Tocană de iepure dar și un Risotto vegetarian.
– Vinto – Gastro Wine Bar Timișoara a lansat al șaptelea meniu de vinuri: noi provocări și inspirație pentru însoțit felurile de mâncare.
– În atenția iubitorilor de tartar: în fiecare joi la DeSoi, vă așteaptă trei feluri de tartar.
– Ați încercat Tagliata de miel românesc alături de broccoletti și sos cremos de iaurt de la PizzaMania – Bucuresti?
– Pentru 14 februarie 18 Lounge pregătește un desert special.
Vinuri și crame:
– Ziarul Financiar – 15 minute cu un antreprenor: interviu cu proprietara cramei Aurelia Visinescu Wines, detalii aici.
– 10 februarie – Wine & Dine – Crama La Salina la Wine Mood.
– 12 februarie – eveniment Valentine’S Day Wine & Dine Tasting la Domeniul Aristiţei – Valea Călugărească în Dealu Mare.
– 18 februarie Ora de Vin organizează în Iași Red Wine Lovers, aici detaliile evenimentului.
Producători locali:
– Evenimentul ,,Degustare a cârnaților’’ organizat de redacția Banater Zeitung va avea loc la Timișoara, miercuri, 15 februarie, articol.
– Urmăriți pagina SlanăFest și evenimentele care se desfășoară luna aceasta în Șamșud (Sălaj), Brașov, Sfântu Gheorghe, Borsec, Cluj.
– Producătorul de legume certificate ecologic La Borcan din județul Brașov aniversează 10 ani.
– My Transylvania și Țara Colibelor a anunțat data evenimentului Burduf Challenge 2023: 8 iulie 2023, alergare montană și brunch în grădină cu specialități locale.
– ,,Festivalul Clătitelor’’ ajuns la ediția 17 va avea loc în perioada 11-12 februarie 2023 la Prejmer Brașov, după o pauză de doi ani.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Interviu cu fondatoarea magazinului anti-risipă construit cu ajutorul comunității, Magazin Zero Waste București.
Alte vești din gastronomie:
– Blogul De Corina aniversează 5 ani cu premii din gastronomia locală (carte, curs, cutie gourmet Revino Cheese & Wine, cină la PAPILA), detalii în social media.
– Inițiativa HonorVoice susținută de Forbes Romania îi provocă pe antreprenori să își amintească de primul an de activitate, răspunde întrebărilor Radu Ionescu – Head Chef și proprietar restaurant Kaiamo.
– Un interviu cu Chef Marco Favino despre responsabilitate în gastronomie, bucătăria italiană și românească.
– Pe 21-22 februarie Szili Lorincz (One Soul) și Alex Petricean (Noua) vor îndruma două grupuri de studenți American Hotel Academy & TASTE Culinary Business Academy Brașov în prepararea unui tasting menu cu 5 dish-uri.
Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine, Chef Cătălin Bejenariu