Vești din gastronomia locală #93

Pe 28 ianuarie 2023 are loc ,,Hop up. A Ramen story.’’: la Pasterra București vor găti Radu Dumitrescu și Andrei Isac, aici mai multe detalii eveniment.

 

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– În Piața Sfântul Ștefan București găsiți un nou loc, DeSoi – băcănie cu o selecție de produse de la mici producători & vinuri, dar și loc de luat masa.
Le Bab Bucharest a deschis un nou Le Bab Fried Chicken pe Calea Moșilor 135.
– Pe 25 ianuarie 2023 s-a deschis 𝙻𝙰 𝙷𝙰𝙼𝙱𝙰𝚁 𝚁𝙴𝚂𝚃𝙰𝚄𝚁𝙰𝙽𝚃 la Singureni, lângă București. Bucătăria este condusă de Executive Chef Alexandru Dumitru, alături de echipa Maitre de Maison Octavian Gruianu și Sous Chef Floris Agafiței.

 

Evenimente din gastronomie:
– 14 februarie: cină Valentine’s Day – That’s Amore pregătită de Chef Nico Lontras la Casa Timiș. Main course: Medalion de mușchi de vită, piure de țelină cu vanilie și sos de Fetească neagră & ciocolată neagră.
– 24 februarie: Cină de Dragobete ce include un meniu cu 5 feluri de mâncare, la Valea Verde Retreat – Transylvania.

 

Restaurante și bucătari:
Bistro de l’Arte Brașov se concentrează pe meniul de prânz și cină, mic-dejunul sau brunch-urile se vor întâmpla doar ocazional la ei, urmăriți paginile lor pentru astfel de evenimente speciale
– Eclerul cu lămâie și bezea este nou în vitrina Iris Délice din Cluj-Napoca.
– Dacă ajungeți în Oradea faceți o oprire la Piaţa9 și nu ratați zona de carne (pentru acasă sau gătită acolo), opriți-vă și la zona de brutărie sau la cea de patiserie-cofetărie artizanală, iar dacă sunteți pe fugă, raftul de ready meal va fi o soluție elegantă și cu gust.
– Un șnițel vienez la Cafe Wien Sibiu ne duce cu gândul la călătorii.
Paninaro Bucharest pregătesc mereu dish-uri noi, iar feluri cum sunt cremă de telemea cu ardei copți în sos de muștar sau prajitură cu brânză de capră, ulei de masline și cimbru trebuie încercate oricum.
– De 20 ani Taj Indian Restaurant aduce arome indiene în București.
Eat it casual gourmet kitchen Oradea este rezultatul unei combinatii dintre pasiunea pentru bucătarie și oenologie.
– În fiecare weekend, în vitrina Atelierul de Tarte descoperiți o tartă surpriză.

 

Vinuri și crame:
– Pe lânga vinurile sale cu personalitate Podgoriile Dextra ne invită și la turism viticol în Bihor la pensiunea lor de pe domeniu.
– Crama de Spumante Carastelec Sparkling Winery din Sălaj a primit vizita Clubului Somelierilor din Ungaria.
– 27 ianuarie: INdiVINO Pipera – somelierul Eduard Jakab prezintă vinurile Corcova Roy & Damboviceanu Winery.
– 27 ianuarie: La Spritz dă startul degustărilor bilunare cu vinuri din Republica Moldova și începe cu Fautor Winery.
– 28-29 ianuarie: Prima ediție a Vinilarium de ianuarie la Private Wine București.
– 1 februarie – Wine tasting Caii de la Letea, vol. II la UVA Wine Shop & Bar.
– RO-Wine revine la Cluj, în weekendul 4-5 martie 2023, RO Wine – International Wine Festival of Romania.

Manger, Cluj-Napoca

Producători locali:
– La ediția din acest an a Târgului Internațional „Săptămâna Verde”, organizat la Berlin în perioada 20-29 ianuarie 2023, sunt prezente și produse recunoscute pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene precum Mirdatod Ibăneşti cu brandul „Lactate de Ibănești” sau produsele Deltaica.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
Savables este o aplicație din Timișoara care ajută restaurantele să reducă risipa alimentară prin vânzarea surplusului la preț redus, articol cu povestea și planurile viitoare.

 

Alte vești din gastronomie:
Dine On – Soirée Club se pregătește de lansare – cu evenimente ce au în centru experiențe gastronomice speciale pregătite de Chefs cu experiență, în locuri deosebite.
– HotNews.ro recomandă Weekend trending în București – 15 localuri care s-au deschis în 2022.
– Micro-berăria artizanală Oriel Beer a accesat fonduri europene în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană care a ajutat la specializarea a doi tineri berari români în Belgia, aici mai multe detalii.
– Cum să îți deschizi o afacere în domeniul Street Food, un masterclass gratuit pe 4 februarie la Radisson Blu Hotel, Bucharest, detalii.

Credit foto: Manger Cluj-Napoca, Chef Silviu Chelaru

Articole Asemanatoare

23 iulie 2020
Terase din comunitatea extinsă: Brașov
Propunem o vizită la Brașov celor ce preferă muntele ca destinație de vacantă, unde 11 restaurante din comunitatea ex...
6 mai 2020
Vești din gastronomia locală #9
Proiectul #dinGrija se apropie de final, iar concluziile efortului de o lună a aproape 30 de restaurante, cât și ce u...
22 iulie 2020
[Locuri noi] Miss Alé – Central Culture, București
Miss Alé - Central Culture e locul primitor, deschis recent în centrul Bucureștiului, unde Cristina Mălai face legea ...