Vești din gastronomia locală #9

 

 Restaurantele și barurile care oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 100 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici #gomioacasa
– După o aventură cu mici de 1 mai, Radu Dumitrescu si Mihai Toader pregătesc o nouă experiență culinară, acum inspirată de microregiuni din țară, cu povești și mâncăruri și de sezon, și gourmet, pe 16 mai la Voilà! Tot cu meniu de take-away.
– Chef Johnny Șușală și Nico Lontras au lansat pachete de gătit cu ingrediente și instrucțiuni de pregătire. Găsiți meniurile săptămânale pe www.2cdelivery.com.
 City Grill oferă livrări de legume proaspete de la producători locali.
– Pe lângă livrări, acum puteți găsi sosurile marinara de la Balls., la Grain Trip, la Cooperativa FRUFRU și la Artichoke Social House.
– Zexe Zahana livrează mâncărurile românești cu care ne-am obișnuit, direct acasă, iar transportul este gratuit la comenzi de peste 100 de lei
– Sardin au început să ofere meniuri de take-away, iar la comanda unei sticle de spumant din meniu, primiți și 30% reducere la prețul din meniu
– De pe 15 mai, și Pâine și Vin readuc pizza și platouri delicioase pe mesele noastre, oferind și livrări, dar și take-away.
– Blid – locantă românească au schimbat recent meniul, vând salate și legume și propun un eveniment inedit weekendul acesta.
– Paninaro Bucharest încep livrările din weekend. O să fie ouă în meniu. Și mai ce? Și noi suntem curioși.

 De unde vă puteți inspira și comanda vin:
Am publicat un album pe care il vom actualiza constant – conține recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vinuri românești Gault&Millau: Click aici
– Desprevin.ro s-au lansat de curând și propun vizite digitale la crame, precum și degustări în online. Urmărim cu interes proiectul, mai ales că toate cramele incluse până acum în proiect au vinuri selectate în ghidul nostru.

Inițiative caritabile:
– Proiectul #dinGrija se apropie de final, iar concluziile efortului de o lună a aproape 30 de restaurante, cât și ce urmează vor fi împărtășite într-un mesaj separat către voi curând.
– Între timp, bucătari din întreaga țară continuă să gătească voluntar pentru cei care luptă împotriva Covid-19.
– Toate inițiativele de care știm sunt reunite aici și vom continua să actualizăm albumul
– Vinto – Gastro Wine Bar au anunțat direcționează 10% din valoarea comenzilor către spitalul Victor Babeș din Timișoara. Comenzile se pot face direct de pe site-ul lor: Vinto – comanda online
– Roland Szegedi ne transmite câteva gânduri. Soția lui este unul dintre cei care sunt la datorie în spitale în perioada aceasta. În perioada aceasta el este acasă, are grijă de fetița lor, și transmite complimentele sale medicilor și colegilor de breaslă care gătesc pentru toți din linia întâi de luptă în perioada aceasta.

 Alte știri din gastronomia Românească:
– Arte vă pun la dispoziție o serie de filme despre bucătării regionale.
– Pe lângă rețetele lui de cocktailuri delicioase cu care deja ne-am obișnuit, Puiu Alexandru povestește colegilor despre pasiunea lui de mixologie și cum puteți face cocktailuri acasă, într-un podcast de la playtech.ro.
– chefsamuel.ro și Radu Rughinis de la Pasterra / La Bottega del Tartufo au organizat o lecție de gătit cu degustare de vinuri digitală, pe care o puteți urmări pe pagina lor de Facebook.
– Îi felicităm pe Cătălin Bejenariu de la Kane – New Romanian Cuisine și Radu CM Ionescu de la KAIAMO pentru apariția în lista Forbes Romania 30 sub 30 de anul acesta.
– Le urăm la mulți ani celor de la NOUA, pentru că tocmai au împlinit un an de la deschidere. Au și un meniu special pentru a sărbători cum se cuvine.
– Bucataria Hoinara caută bucătării autentice și gospodari care încă rămân aproape de tradițiile culinare din țară, pe care să îi poată include în ultima parte a trilogiei Bucătăria Hoinară.
– Pavel Bartos e dirijor. Iar Joseph Hadad, Adi HadeanChef FoaAlex Petricean, Tand NicolaiChef Sorin Bontea cântă. Împreună. Și nu oricum, ci cu camera video pornită.
– Meat the Foodie continuă să publice rețete simple, dar gourmet pe blogul său: http://blas.ro/
– Pe grupul Homebakers by Grain Trip veți găsi rețete, secrete și fotografii cu pâine de casă cu maia.

Fotografiile sunt de la gala Gault&Millau 2018. © Cătălin Olteanu

Articole Asemanatoare

19 iunie 2019
Ghidul de restaurante Gault&Millau 2019 – Metodologia de evaluare
Metodologia de evaluare se bazeaza pe mai mutle criterii pentru a reflecta conceptul de experiență completă
13 ianuarie 2023
Vești din gastronomia locală #91
Pe 13 ianuarie 2023 are loc evenimentul Vineri 13 la Lovin' Winebar & Bistro, alături de Cheese Up. Știm deja că ...
24 martie 2020
Gault&Millau deschide cel mai mare restaurant online din România
Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic-dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături ...