Să aveți un An Nou cu multă inspirație, cu descoperiri și cu bucurii gastronomice!
Evenimente din gastronomie:
– Restaurantul cu specific portughez Dancing Lobster pregătește o cină festivă de revelion, Uanderful – petrecere cu tema Big in Japan, Da Pino eveniment cu dresscode tastefully sophisticated iar la Energiea just walk-in.
– 1-2 ianuarie 2023: Balls. ne invită să începem anul cu borș de perișoare, pâine, smântână, ciușcă.
Restaurante și bucătari:
– În meniul de brunch Pâine și Vin găsiți și Griș cu lapte brulee, cu caramel și mere prăjite în unt cu zahăr brun și scorțișoară.
– Între 27-30 decembrie PAPILA propune Good Evenings dinner într-o variantă interactive menu – sub bagheta Chef Andrei Junghietu.
– Ați gustat Zacusca făcută în casă cu vinete și hribi alături de focaccia proaspătă, la Simbio?
– La Ancora Restaurant poți începe cu o gustare caldă – Rapane la tigaie cu ardei iute, roșii, usturoi, vin alb, unt și continua cu Creveții în tigaie în stil mediteraneean.
– Atelierul de Tarte ne așteaptă în cele două locații ale sale, cu program normal până pe data de 31 decembrie.
– Nu ratați coastele barbeque afumate în casă, la Steak HUB Oradea.
– Poftă de gusturi mediteraneene în Arad? Comandați dish-uri cu fructe de mare la Ema del Mar Arad.
– Echipa ZORI Restaurant Iași este în vacanță între 30 decembrie – 4 ianuarie, YUKI japanese home dining revine pe 6 ianuarie iar Baracca Cluj-Napoca pe 10 ianuarie.

Vinuri și crame:
– 19 ianuarie 2023 – Lovin’ Winebar & Bistro propune o verticală Thesaurus Wines reserve 2014-2018.
– Un interviu cu Livia Gîrboiu, Crama Gîrboiu – Despre trenduri, piața Horeca, pasiune și echilibru în lumea vinului.
– Vinuri pentru mesele de sărbători: un interviu cu un reprezentant Villa Vinèa.
Producători locali:
– Până la sfârșitul anului, puteți beneficia de oferte speciale, detalii pe pagina Produse lactate Torockoi.
– Seminte pentru viitor organizează online Curs de grădină pădure/ food forest în perioada 9-18 ianuarie 2023.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Food Heroes este un program care promovează educația alimentară sustenabilă în școli – cu noțiuni teoretice și practice despre ce înseamnă un consum responsabil de alimente, un meniu alimentar echilibrat și cum se poate evita risipa alimentară.
Alte vești din gastronomie:
– Un interviu IQads cu Cosmin Dragomir, despre proiectele și călătoriile lui 2022 și ce pregătește anul viitor.
– Visit Harghita organizează concursul „Tineri Bucătari” o competiție culinară adresată liceenilor din 16 județe din țară.
– Curs în luna februarie la Fundatia Calea Victoriei: Ciocolată, cafea şi ceai. Delicatese şi tabieturi în cultura europeană.
– Atelierele ILBAH au împlinit 10 ani iar în perioada aceasta oferă reduceri și la cursurile de cooking.
Credit foto: restaurant NOUA, Chef Alex Petricean