Vești din gastronomia locală #89

Să aveți un An Nou cu multă inspirație, cu descoperiri și cu bucurii gastronomice!

Evenimente din gastronomie:
– Restaurantul cu specific portughez Dancing Lobster pregătește o cină festivă de revelion, Uanderful – petrecere cu tema Big in Japan, Da Pino eveniment cu dresscode tastefully sophisticated iar la Energiea just walk-in.
– 1-2 ianuarie 2023: Balls. ne invită să începem anul cu borș de perișoare, pâine, smântână, ciușcă.

 

Restaurante și bucătari:
– În meniul de brunch Pâine și Vin găsiți și Griș cu lapte brulee, cu caramel și mere prăjite în unt cu zahăr brun și scorțișoară.
– Între 27-30 decembrie PAPILA propune Good Evenings dinner într-o variantă interactive menu – sub bagheta Chef Andrei Junghietu.
– Ați gustat Zacusca făcută în casă cu vinete și hribi alături de focaccia proaspătă, la Simbio?
– La Ancora Restaurant poți începe cu o gustare caldă – Rapane la tigaie cu ardei iute, roșii, usturoi, vin alb, unt și continua cu Creveții în tigaie în stil mediteraneean.
Atelierul de Tarte ne așteaptă în cele două locații ale sale, cu program normal până pe data de 31 decembrie.
– Nu ratați coastele barbeque afumate în casă, la Steak HUB Oradea.
– Poftă de gusturi mediteraneene în Arad? Comandați dish-uri cu fructe de mare la Ema del Mar Arad.
– Echipa ZORI Restaurant Iași este în vacanță între 30 decembrie – 4 ianuarie, YUKI japanese home dining revine pe 6 ianuarie iar Baracca Cluj-Napoca pe 10 ianuarie.

restaurant Noua

Vinuri și crame:
– 19 ianuarie 2023 – Lovin’ Winebar & Bistro propune o verticală Thesaurus Wines reserve 2014-2018.
– Un interviu cu Livia Gîrboiu, Crama Gîrboiu – Despre trenduri, piața Horeca, pasiune și echilibru în lumea vinului.
– Vinuri pentru mesele de sărbători: un interviu cu un reprezentant Villa Vinèa.

 

Producători locali:
– Până la sfârșitul anului, puteți beneficia de oferte speciale, detalii pe pagina Produse lactate Torockoi.
– Seminte pentru viitor organizează online Curs de grădină pădure/ food forest în perioada 9-18 ianuarie 2023.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Food Heroes este un program care promovează educația alimentară sustenabilă în școli – cu noțiuni teoretice și practice despre ce înseamnă un consum responsabil de alimente, un meniu alimentar echilibrat și cum se poate evita risipa alimentară.

 

Alte vești din gastronomie:
– Un interviu IQads cu Cosmin Dragomir, despre proiectele și călătoriile lui 2022 și ce pregătește anul viitor.
– Visit Harghita organizează concursul „Tineri Bucătari” o competiție culinară adresată liceenilor din 16 județe din țară.
Curs în luna februarie la Fundatia Calea Victoriei: Ciocolată, cafea şi ceai. Delicatese şi tabieturi în cultura europeană.
Atelierele ILBAH au împlinit 10 ani iar în perioada aceasta oferă reduceri și la cursurile de cooking.

Credit foto: restaurant NOUA, Chef Alex Petricean

Articole Asemanatoare

19 martie 2020
Timp de 10 zile, >100 de restaurante vor participa la Zilele GO-MIO – Data exactă urmează să fie stabilită
Promovarea gastronomiei din România continuă să fie o prioritate a ghidului Gault&Millau
4 ianuarie 2021
Interviurile #cutoțiifoodies | Alexandra și Cătălin Cincu, Calatoriisifarfurii.ro
Alexandra & Cătălin Cincu au 9 ani de relație și 4 ani de blog: calatoriisifarfurii.ro. Au absolvit amândoi Facul...
24 noiembrie 2023
Vești din gastronomia locală #135
𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞: - Pe 25 noiembrie AMBASADA Timișoara organizează un #brunch cu Ciorbă de castraveți mura...