Vești din gastronomia locală #86

La mulți ani, Bistro de l’Arte Brașov – mulțumim Oana Coantă pentru curaj și creativitate!

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– S-a deschis lista rezervărilor pentru 𝙻𝙰 𝙷𝙰𝙼𝙱𝙰𝚁 𝚁𝙴𝚂𝚃𝙰𝚄𝚁𝙰𝙽𝚃 unde gătește Chef Alexandru Dumitru – începând cu 25 ianuarie. Este disponibil și noul lor site unde se pot face rezervări pentru 10-course menu.
– Noua B. A. R. – B.ucătărie A.proape R.omânească se deschide pe 8 decembrie iar între 9-11 decembrie ne invită deja la ,,Slovenian Breakfast’’ în interpretarea echipei Noua conduse de Chef Alex Petricean.

 

Evenimente din gastronomie:
– 8 decembrie – eveniment La Cuptor Sibiu, o cină fine dining creată de Chef Damien Brunet cu wine pairing crama Liliac și acompaniamentul muzicii jazz.
– 9 decembrie, ora 18:00 – Sanki ramen bar organizează a doua ediție tip pop-up event #ramen la Ou_bucuresti.
– 10 decembrie Privé ArtWine & Fromage: eveniment Sushi & Wine.
KAIAMO a anunțat “kaiAMOUR” – Le Petit Paris, eveniment pe care îl organizează de revelion, cu 9-course menu semnat de Chef Radu CM Ionescu.
Restaurant Canta Cuisine – Castelul Cantacuzino din Bușteni pregătește o petrecere de Revelion ,,Royal Night’’. Până în februarie puteți vizita și o expoziție Goya & Dali, cu care să asociați experiența gastronomică.

 

Restaurante și bucătari:
Szikra Sfântu Gheorghe ne invită să testăm noul lor meniu de iarnă.
– Testează specialitățile bucătăriei spaniole în Craiova, la IBERICO!
Restaurant Pizzerie Via29 s-a redeschis în Oradea de peste o lună și propune un meniu Business Lunch, între orele 11-15.
– Panino sau pizza la Gourmet Pizza Bacău?
– La Luado Chocolate Brașov găsiți mai multe variante de Calendarele Advent cu surprize de ciocolată.
Rawdia a lansat serviciul lor de catering, rawdia vegan corner, iar în această perioadă recomandă produsele din categoria ,,Postul Bun’’.
– Sunt mai multe aniversări în perioada aceasta, printre acestea și: Caju by Joseph Hadad – 6 ani, Miez Brutărie Artizanală – 6 ani, Krud Iași – 5 ani, Noeme – 5 ani de la primul service.

Restaurant La Cuptor Sibiu

Vinuri și crame:
Wine Mood organizează pe 9 decembrie un eveniment wine tasting Alira Vinul, o cramă-boutique din Dobrogea. Dine by Beca’s Kitchen – Homemade Food.
– Pe 10 decembrie în piața Amzei – la Librairie Kyralina are loc o degustare de vinuri Catleya Wines cu oenologul cramei, Laurent Pfeffer.
– Winesday propune 7 idei de cadouri pentru iubitorii de vin, de la abonamente de vin, cărți or vizite la crame.

 

Producători locali:
– Asociația Terra Mellis a luat naștere în 2020 și înseamnă un grup de pasionați de miere care vor să deruleze proiecte de prezervare și promovare a mierii – aceștia au lansat de curând o enciclopedie online a mierii. Și-au propus să identifice, inventarieze, documenteze și să clasifice tipurile de miere existente – mai întâi din România, apoi din Europa și din lume.
– Despre rețeta veche din Banat „Păturata pe crumpi” povestește Romana Rista – Fata Care Găteşte Cu Flori în Ghidul Banatului.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Magazin Zero Waste București aniversează pe 14 decembrie 2 ani cu un eveniment (re)Conectarea ZeroWaste #3.
– Au apărut pe piață coșuri inteligente BIN-e de sortare automată a deșeurilor – pentru colectarea selectivă a bateriilor, ambalajelor TetraPak, deșeurilor din plastic și metal.

 

Alte vești din gastronomie:
– Despre patru ani de când se sărbătorește Ziua Naţională a Gastronomiei și Vinurilor din România, într-un interviu cu inițiatorii acestei zile în articol Trends by HRB.
– „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fotografie (ultimul din trilogie, alături de „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”) semnat de Razvan A. Voiculescu se lansează pe 12 decembrie.
Cosmin Dragomir descoperă mâncare și locuri, într-o călătorie de 5000 kilometri prin Europa, o introducere pentru o viitoare călătorie în Balcani și un studiu de gastronomie comparativă regională, urmăriți conturile sale de social media.
– Despre băuturi de sezon în Restograf: Raftul cu băuturi românești tradiționale – țuică, palincă&Co.
– Revista CARIERE organizează pe 13 decembrie un eveniment aniversar care marchează împlinirea a 20 de ani de la prima apariție editorială – celebrează excelența, implicarea, profesionalismul și premiază oamenii și poveștile care inspiră, și reprezentanți din horeca în această listă, aici puteți vota.

Credit foto: Iphoto, La Cuptor Sibiu – Chef Damien Brunet

Articole Asemanatoare

1 septembrie 2023
Vești din gastronomia locală #124
Evenimente din gastronomie: - 2 septembrie ATRA Doftana: Fine Dining & wine tasting – cu vinul Purcari Wines ce ...
8 septembrie 2018
[Locuri noi] Corto Maltese, București
Editare ulterioară 2: Acest Restaurant a fost între timp închis. Editare ulterioară 1: Acest restaurant a fost eva...
24 aprilie 2018
Gault&Millau anunță finalizarea evaluărilor pentru primul ghid din România
Ghidul Gault&Millau a selectat 90 de restaurante și 51 de localuri POP din România în prima ediție