Vești din gastronomia locală #83

Pe 25 noiembrie experiența gastronomică începută în Italia, la Abruzzo, se mută la București, la KAIAMO: 4 hands dinner cu Chef Davide Pezzuto și Chef Radu CM Ionescu.

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Los Amantes este un loc deschis luna aceasta pe Calea Victoriei, inspirat din bucătăria mexicană.

 

Evenimente din gastronomie:
– Luni începe IDEAL Evolution Sibiu, programul complet e publicat pe pagina lor.
Bacania Veche a pregătit 2 evenimente în str. Barbu Văcărescu nr. 49 în weekend: Degustare Mangalitza FOOD ART (19 noiembrie) și Poale’n brâu la tot poporul (20 noiembrie).
– 19-20 noiembrie Ou_bucuresti: meniu ,,Turcisme’’ cu Supă de linte, Chiftele de linte și bulgur, Plăcintă turcească etc.
– O cină specială cu un invitat special, miercuri 23 noiembrie, începând cu ora 19:00 la Relais & Chateaux Le Bistrot Francais. 
– Pe 1 decembrie Beautyfood pregătește un Tasting Menu alături de prietenii de la Catleya Wines, urmăriți canalele lor de comunicare pentru detalii. Și tot pe 1 decembrie Casa Timiș și Terra Carpatica – Conacul Grigorescu organizează evenimente dedicate Zilei Naționale.
– 10-11 decembrie J’ai Bistrot București organizează prima ediție ,,J’ai Christmas Market’’, link eveniment, în comentarii.

 

Restaurante și bucătari:
– S-a dus vestea despre noile variante de tacos de la M.A.T Restaurant – din meniu și tacos cu iz de toamnă, cu vinete coapte, alune, ceapă caramelizată și sos din ardei Guajillo cu merisoare, urmăriți detalii pe Instagram.
– Vești de la Popina Constanța: teste pentru meniul de iarnă și ne anunță noul lor program, de joi până duminică, inclusiv.
– Brutăria artizanală Casa del Pan ne îmbie în perioada aceasta cu Panettone.
– Oana Coantă – Chef Bistro de l’Arte Brașov participă la evenimentul Super Antreprenori care are loc pe 22 noiembrie 2022 la Brașov, hotel Radisson Blu Aurum.
– Din cel mai recent meniu Cimbru Author Cuisine Cluj-Napoca: Steak de vită, dovleac plăcintar, vinete, parmesan, demi-glace.

Chef Ionuț Crișan
Chef Ionuț Crișan

Vinuri și crame:
– Abonamentele lunare Dor De Vin aduc și noutăți – vinuri lansate în premieră, precum Domeniul Bogdan, Pătrar, 2019 – un Riesling biodinamic, maturat 10 luni în barrique de stejar francez și învechit 6 luni în sticlă.
– 22 noiembrie – Poveștile vinului continuă la Wine Stories by Fényes Brașov cu cea a cramei Davino.
Școala Vinului RO continuă în Bacău în perioada 21-22 și 28-29 noiembrie, link în comentarii cu proiectul.

Producători locali:
Gradina Verde Sibiu propune o mare varietate de frunze cultivate în sistem bio – Mangold, salată tip lollo, baby kale dar și microplante și flori comestibile precum Crăițe roșii, Panseluțe negre, purple or orange, Oxalis etc.
– Printre participanții la Sial Paris de luna trecută se numără și producători precum: Deltaica, De la Ferma, Țarina lactate, Răzvan Idicel etc., detalii.
– Chef Sosin, Oriel Beer şi Casa del Pan au pregătit pachete numai bune de împărţit, cu beri artizanale (de tip ale, de inspirație belgiană produse în București), sosuri artizanale produse în Jilava și biscuiți sărați or dulci de la brutăria artizanală din București.

 

Alte vești din gastronomie:
5 locuri din București cu eclere bune (French Revolution, Grace Couture Cakes, Ohlala Patisserie, Miez Brutărie Artizanală, Pain Plaisir).
– Și gastronomia este prezentă în articolul ‘’Bucharest city guide: your weekend break sorted’’ semnat de The Times, cu menționări precum Chef Alex Petricean și restaurante Kaiamo și Bucataria.localfood.
10 înregistrări audio scurte despre istoria deserturilor din România, inspirate de textele și rețetele publicate pe dulceromanie.ro.
ICEP HOTEL SCHOOL organizează cursul ‘’We love chocolate – Christmas delights’’ în 26-27 noiembrie, alături de Pastry Chef Mirela Cata.
– Despre bistro Acuarela și aniversarea de 10 ani, au povestit în publicația lor Acuarela Gazette.
The Beer Institute – Romanian Craft Beer Shop ne invită să testăm un Advent Calendar cu 24 beri diferite, de la producatori diferiți.

 

Credit foto: Chef Ionuț Crișan: Sarma, iepure, mămăligă crocantă și smântână afumată.

Articole Asemanatoare

10 noiembrie 2018
[Locuri noi] She’s green, Sibiu
Dacă ajungeți în Sibiu, nu ocoliți strada Timotei Popovici, unde veți găsi un loc ideal de mic-dejun sau/și prânz pen...
21 iulie 2023
Vești din gastronomia locală #118
Evenimente din gastronomie: - 21 iulie: eveniment Jazzy Friday Nights la Hotel PRIVO Târgu Mureș, à la carte menu &a...
29 septembrie 2018
[Locuri noi] Vibes 19, București
În centrul vechi al orașului, pe strada Franceză, s-a deschis Vibes 19, un restaurant mex-tex