Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– WOS – World of Sandwiches, deschis recent în str. Mendeleev 21-25, promite o experiență fast gourmet, cu ingrediente locale pentru sandwiches faimoase în toată lumea.
– Feluri de mâncare din bucătăria italiană pot fi descoperite într-un nou loc deschis luna acesta, la Ciao Niki Vilacrosse.
Restaurante și bucătari:
– Pâine și Vin are meniu nou de brunch în weekend, printre acestea și Flatbread cu smântână, mozzarella, Pancetta, ou de fermă, Pecorino și piper proaspăt măcinat.
– Începând de miercuri, 9 noiembrie 2022, Plai Sibiu s-a transformat într-un Pop-Up Restaurant – funcționează la adresa locației soră mai mică, ANISE.sweetspot, de pe Str. Timotei Popovici 19. Oaspeții vor putea astfel să facă cunoștință cu ambele concepte.
– Nu uitați, PAPILA ne invită să încercăm 3 meniuri, lucrate de 3 echipe diferite: long brunch, good evenings, Ramen Sunday.
– Le Bab Bucharest are noutăți în meniu, în locațiile din Calea Victoriei și Charles de Gaulle.
– Printre felurile tradiționale de la Bella Muzica din Brașov regăsiți și: Cotlet de miel cu sos de mentă și mămăliguță, Tocaniță gulaș de vită cu galuște, Papricaș și Bulz ardelenesc.
– Hambar Brasserie ne ademenește cu Tartar de vită Charolaise din Bucovina, tăiată la satâr.
– La Homemade Timișoara găsiți și desert #LavaCake, bineînțeles, homemade.
Vinuri și crame:
– Crama Oprișor dezvăluie treptat colecția Ispita, by Liviu Grigorică ,,un Codex ezoteric de artă și vin format din 6 părți/ vinuri distincte’’.
– Un articol Trends by HRB ne spune că doar 20% din suprafața cultivată cu viță de vie din România este exploatată la standarde europene.
– 18 noiembrie: la Lovin’ Winebar & Bistro are loc Descoperă România #3 – invitată va fi Catleya Wines iar degustarea va fi condusă de către Laurent Pfeffer, unul dintre proprietari dar și oenologul și inginerul viticol.
Producători locali:
– Urmăriți selecția de produse de la food hub Iași Roade si Merinde, de curând și Avanpost Radio Guerrilla.
– Un produs nou, Mentă Dulce, se alătură ceaiurilor certificate ecologic de la Biofarmland Manufactura produse în sat Firiteaz, comuna Șagu, Arad.
Alte vești din gastronomie:
– Despre 8 locuri nou deschise și alte noutăți din gastronomie, citiți în cel mai recent articol De Corina – ,,Ce mai găsim bun prin oraș?’’.
– Un articol din presa italiană despre cina la 4 mâini din Abruzzo – cu Davide Pezzuto (D.one Ristorante Diffuso Montepagano) și Radu CM Ionescu (KAIAMO).
– Cosmin Dragomir scrie despre chiftelele Balls. și ciorbă de burtă de la Trafalgar Pub, aici articolul.
– Un material ZF Dupa Afaceri Premium: Cine sunt antreprenorii care produc primele ginuri româneşti.
– O discuție despre Poke House – Bucharest sau Poke bowl – concept originar din Hawaii care se răspândendește și în București.
Credit foto: De Corina Blog, eveniment Experiențe pe pâine: Soro.lume, Chef Mihai Toader – Porc glazurat cu varză în 3 texturi.