Vești din gastronomia locală #82

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
WOS – World of Sandwiches, deschis recent în str. Mendeleev 21-25, promite o experiență fast gourmet, cu ingrediente locale pentru sandwiches faimoase în toată lumea.
– Feluri de mâncare din bucătăria italiană pot fi descoperite într-un nou loc deschis luna acesta, la Ciao Niki Vilacrosse.

 

Restaurante și bucătari:
Pâine și Vin are meniu nou de brunch în weekend, printre acestea și Flatbread cu smântână, mozzarella, Pancetta, ou de fermă, Pecorino și piper proaspăt măcinat.
– Începând de miercuri, 9 noiembrie 2022, Plai Sibiu s-a transformat într-un Pop-Up Restaurant – funcționează la adresa locației soră mai mică, ANISE.sweetspot, de pe Str. Timotei Popovici 19. Oaspeții vor putea astfel să facă cunoștință cu ambele concepte.
– Nu uitați, PAPILA ne invită să încercăm 3 meniuri, lucrate de 3 echipe diferite: long brunch, good evenings, Ramen Sunday.
Le Bab Bucharest are noutăți în meniu, în locațiile din Calea Victoriei și Charles de Gaulle.
– Printre felurile tradiționale de la Bella Muzica din Brașov regăsiți și: Cotlet de miel cu sos de mentă și mămăliguță, Tocaniță gulaș de vită cu galuște, Papricaș și Bulz ardelenesc.
Hambar Brasserie ne ademenește cu Tartar de vită Charolaise din Bucovina, tăiată la satâr.
– La Homemade Timișoara găsiți și desert #LavaCake, bineînțeles, homemade.

De Corina Blog eveniment, restaurant Soro Lume
credit De Corina Blog, Experiențe pe pâine event: Soro Lume restaurant

Vinuri și crame:
– Crama Oprișor dezvăluie treptat colecția Ispita, by Liviu Grigorică ,,un Codex ezoteric de artă și vin format din 6 părți/ vinuri distincte’’.
– Un articol Trends by HRB ne spune că doar 20% din suprafața cultivată cu viță de vie din România este exploatată la standarde europene.
– 18 noiembrie: la Lovin’ Winebar & Bistro are loc Descoperă România #3 – invitată va fi Catleya Wines iar degustarea va fi condusă de către Laurent Pfeffer, unul dintre proprietari dar și oenologul și inginerul viticol.

 

Producători locali:
– Urmăriți selecția de produse de la food hub Iași Roade si Merinde, de curând și Avanpost Radio Guerrilla.
– Un produs nou, Mentă Dulce, se alătură ceaiurilor certificate ecologic de la Biofarmland Manufactura produse în sat Firiteaz, comuna Șagu, Arad.

 

Alte vești din gastronomie:
– Despre 8 locuri nou deschise și alte noutăți din gastronomie, citiți în cel mai recent articol De Corina – ,,Ce mai găsim bun prin oraș?’’.
– Un articol din presa italiană despre cina la 4 mâini din Abruzzo – cu Davide Pezzuto (D.one Ristorante Diffuso Montepagano) și Radu CM Ionescu (KAIAMO).
Cosmin Dragomir scrie despre chiftelele Balls. și ciorbă de burtă de la Trafalgar Pub, aici articolul.
– Un material ZF Dupa Afaceri Premium: Cine sunt antreprenorii care produc primele ginuri româneşti.
– O discuție despre Poke House – Bucharest sau Poke bowl – concept originar din Hawaii care se răspândendește și în București.

Credit foto: De Corina Blog, eveniment Experiențe pe pâine: Soro.lume, Chef Mihai Toader – Porc glazurat cu varză în 3 texturi.

Articole Asemanatoare

10 iunie 2020
Gault&Millau România lansează proiectul #maideparte
go-mio.ro se transformă în destinația digitală în gastronomie, reunind experiențe culinare deosebite oferite de bucăt...
4 ianuarie 2021
Interviurile #cutoțiifoodies | Alexandra și Cătălin Cincu, Calatoriisifarfurii.ro
Alexandra & Cătălin Cincu au 9 ani de relație și 4 ani de blog: calatoriisifarfurii.ro. Au absolvit amândoi Facul...
23 iunie 2020
Vești din gastronomia locală #13
Restaurantele merg #maideparte, iar într-o perioadă plină de limitări, creativitatea, optimismul și curajul lor nu pa...