Vești din gastronomia locală #80

Gusturi create de Chef Alexandru Dumitru vor putea fi descoperite în curând la noul La Hambar Restaurant – Modern Romanian Cuisine din pădurea Singureni, în apropiere de București. Restaurantul Anika, unde Alex a fost Heaf Chef, s-a închis.


Alte locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:

– De curând s-a lansat Champagne and more Radisson – Champagne bar cu un meniu pregătit de Chef Andrei Adlah.
ANISE.sweetspot Sibiu este un ,,locșor de bine în care plăcerile variază de la dulce la sărat’’ ce poartă semnătura Petra Hianu de la restaurant Plai.
– Tot la Sibiu s-a deschis un nou restaurant cu un concept fusion: SIA Sibiu.

 

Evenimente din gastronomie:
– 27 octombrie – Pastramă și vin fiert la Lovin’ Winebar & Bistro.
– 28 octombrie – eveniment Italian Dinner | Restaurant Pasaj Sibiu x Cămara Europei.
– 29 octombrie – Gust de toamnă la Agape artă&natură, un eveniment cu trei bucătari (Ciprian Spancioc, Răzvan Jurja, Raul Vidican) și un winemaker, Adalbert Marton, pe vârful dealului din Silagiu, în Timiș.
– 30 octombrie – Experiențe pe pâine, De Corina trece din online în offline și merge la Soro.lume.
– 17 noiembrie – eveniment food&wine pairing Noeme și Catleya Wines.

 

Restaurante și bucătari:
Kane – New Romanian Cuisine au un meniu nou de toamnă – trebuie încercat cât mai curând.
– Printre premiile Gala Romanian Hospitality Awards – Hospitality Culture Institute se numără și: Alex Petricean – cel mai bun Chef, restaurant NOUA, Baracca Cluj – cel mai bun restaurant, French Revolution – cea mai bună cofetărie, lista completă.
– Un scurt interviu video cu Chef Ioan Bebeșelea la Selfie-TVR Timisoara.
– Interviu cu Chef Mădălina Roman – restaurant Szikra din Sfântu Gheorghe despre premiul „Best Chef” la Gala Horeca Women Awards 2022 dar și despre cea mai recentă aventură a sa ca voluntar în Kenya, aici.
– Ați încercat cele mai noi feluri #desezon de la Pickles – Conopidă, buffalo sauce, dovleac murat și coriandru plus Plum crumble?
– Gusturile vacanței din Grecia dar și un loc pe care îl poți vizita 12 luni pe an, Nikos Greek Taverna.
– Un prânz special sau o cină fine dining și o priveliște pe măsură sunt accesibile ușor, la doar, la o oră jumătate de București, la ATRA Doftana.

 

Vinuri și crame:
Winter Wine, cel mai mare festival din Brașov dedicat vinului, va avea loc în perioada 4-6 noiembrie.
– Un interviu video Wines Of Romania cu Leonello Anello, consultant Domeniul Bogdan, despre vinurile biodinamice.
Cu ce vinuri nu dai niciodată greș? Cele mai populare tipuri de vin și cu ce le asociezi, pentru cei la început de drum.
– Despre conceptul Bring Your Own Bottle (BYOB) cu fondatoarea unui club de vin BYOB, un interviu Intervin.
Revino Cheese & Wine a anunțat data următorului Salon de vinuri și turism viticol: 6-8 mai 2023.

 

Producători locali:
– Ce înseamnă Descântatu’ VALEPUTNA? Păstrăv afumat din inima Bucovinei (păstrăv cu certificare bio) cu ardei gras copt și multe legume.
Primitiv Foods vine cu miere crudă de pe Valea Buzăului dar o puteți testa și în mied la Miedăria.
– Rețete din bătrâni – minimonografii gastronomice săsești, un proiect My Transylvania și Teach for Romania – o culegere de 29 de rețete locale, din bătrâni, printre care plăcinta de căpriță, rântavița, ciorba de jumări, raci cu usturoi, tocană țigănească. Detalii pentru precomandă, la sfârșitul lunii.
– Cultura de toamnă în legumicultura ecologică, un video din solarul și grădina La Borcan.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Despre microplante în sere verticale și reducerea consumului de energie, articol despre Ultragreens.
– Asociatia CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare a preluat provocarea de a face un eveniment „altfel”, în cadrul Timișoara 2023, subscriind principiile de #solidaritate si #sustenabilitate în organizarea festivalului La PAS,  detalii în articol.

 

Alte vești din gastronomie:
– Noutăți din gastronomie din luna septembrie în București, citiți în articol ,,Ce mai găsim bun prin oraș?’’ semnat De Corina.
– Despre deserturile de demult aduse în contemporan – Incursiune în lumea cofetăriei cu Pastry Chef Ana Consulea într-o discuție cu Gruia Dragomir HotNews.
– Cum gătesc MasterChef-ii: Voilà și Mace, un articol de Cosmin Dragomir în Zile și nopți.
– V-aţi gândit vreodată să faceţi asocieri de brânză şi bere? Citiți articolul Dupa Afaceri Premium ZF și detalii pe acest subiect.
– În cadrul Webstock Cosmin Dragomir a obținut locul III Best Company Blog – pentru Salata de vorbe și locul II – Best Branded Podcasts cu Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali.
– La evenimentul Revista Biz – ADN Antreprenor au participat mai mulți reprezentați HoReCa, printre aceștia și Marius Tudosiei Bacania Veche – Delicatese & Gradina, Ana Consulea Zelato și Zexe Braserie.
– Descoperiți 6 brutării – patiserii artizanale deosebite în țară (București, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), detalii aici.

 

Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine

Articole Asemanatoare

24 septembrie 2020
Vești din gastronomia locală #22
Anika Restaurant este deja în a doua săptămână a meniului de toamnă, iar the ARTIST Restaurant a adăugat Rusia, Guate...
13 ianuarie 2023
Vești din gastronomia locală #91
Pe 13 ianuarie 2023 are loc evenimentul Vineri 13 la Lovin' Winebar & Bistro, alături de Cheese Up. Știm deja că ...
9 iunie 2020
Terase din comunitatea extinsă: Constanța
Începem seria cu terase din comunitatea extinsă cu litoralul Mării Negre și orașul Constanța