Gusturi create de Chef Alexandru Dumitru vor putea fi descoperite în curând la noul La Hambar Restaurant – Modern Romanian Cuisine din pădurea Singureni, în apropiere de București. Restaurantul Anika, unde Alex a fost Heaf Chef, s-a închis.
Alte locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– De curând s-a lansat Champagne and more Radisson – Champagne bar cu un meniu pregătit de Chef Andrei Adlah.
– ANISE.sweetspot Sibiu este un ,,locșor de bine în care plăcerile variază de la dulce la sărat’’ ce poartă semnătura Petra Hianu de la restaurant Plai.
– Tot la Sibiu s-a deschis un nou restaurant cu un concept fusion: SIA Sibiu.
Evenimente din gastronomie:
– 27 octombrie – Pastramă și vin fiert la Lovin’ Winebar & Bistro.
– 28 octombrie – eveniment Italian Dinner | Restaurant Pasaj Sibiu x Cămara Europei.
– 29 octombrie – Gust de toamnă la Agape artă&natură, un eveniment cu trei bucătari (Ciprian Spancioc, Răzvan Jurja, Raul Vidican) și un winemaker, Adalbert Marton, pe vârful dealului din Silagiu, în Timiș.
– 30 octombrie – Experiențe pe pâine, De Corina trece din online în offline și merge la Soro.lume.
– 17 noiembrie – eveniment food&wine pairing Noeme și Catleya Wines.
Restaurante și bucătari:
– Kane – New Romanian Cuisine au un meniu nou de toamnă – trebuie încercat cât mai curând.
– Printre premiile Gala Romanian Hospitality Awards – Hospitality Culture Institute se numără și: Alex Petricean – cel mai bun Chef, restaurant NOUA, Baracca Cluj – cel mai bun restaurant, French Revolution – cea mai bună cofetărie, lista completă.
– Un scurt interviu video cu Chef Ioan Bebeșelea la Selfie-TVR Timisoara.
– Interviu cu Chef Mădălina Roman – restaurant Szikra din Sfântu Gheorghe despre premiul „Best Chef” la Gala Horeca Women Awards 2022 dar și despre cea mai recentă aventură a sa ca voluntar în Kenya, aici.
– Ați încercat cele mai noi feluri #desezon de la Pickles – Conopidă, buffalo sauce, dovleac murat și coriandru plus Plum crumble?
– Gusturile vacanței din Grecia dar și un loc pe care îl poți vizita 12 luni pe an, Nikos Greek Taverna.
– Un prânz special sau o cină fine dining și o priveliște pe măsură sunt accesibile ușor, la doar, la o oră jumătate de București, la ATRA Doftana.
Vinuri și crame:
– Winter Wine, cel mai mare festival din Brașov dedicat vinului, va avea loc în perioada 4-6 noiembrie.
– Un interviu video Wines Of Romania cu Leonello Anello, consultant Domeniul Bogdan, despre vinurile biodinamice.
– Cu ce vinuri nu dai niciodată greș? Cele mai populare tipuri de vin și cu ce le asociezi, pentru cei la început de drum.
– Despre conceptul Bring Your Own Bottle (BYOB) cu fondatoarea unui club de vin BYOB, un interviu Intervin.
– Revino Cheese & Wine a anunțat data următorului Salon de vinuri și turism viticol: 6-8 mai 2023.
Producători locali:
– Ce înseamnă Descântatu’ VALEPUTNA? Păstrăv afumat din inima Bucovinei (păstrăv cu certificare bio) cu ardei gras copt și multe legume.
– Primitiv Foods vine cu miere crudă de pe Valea Buzăului dar o puteți testa și în mied la Miedăria.
– Rețete din bătrâni – minimonografii gastronomice săsești, un proiect My Transylvania și Teach for Romania – o culegere de 29 de rețete locale, din bătrâni, printre care plăcinta de căpriță, rântavița, ciorba de jumări, raci cu usturoi, tocană țigănească. Detalii pentru precomandă, la sfârșitul lunii.
– Cultura de toamnă în legumicultura ecologică, un video din solarul și grădina La Borcan.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Despre microplante în sere verticale și reducerea consumului de energie, articol despre Ultragreens.
– Asociatia CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare a preluat provocarea de a face un eveniment „altfel”, în cadrul Timișoara 2023, subscriind principiile de #solidaritate si #sustenabilitate în organizarea festivalului La PAS, detalii în articol.
Alte vești din gastronomie:
– Noutăți din gastronomie din luna septembrie în București, citiți în articol ,,Ce mai găsim bun prin oraș?’’ semnat De Corina.
– Despre deserturile de demult aduse în contemporan – Incursiune în lumea cofetăriei cu Pastry Chef Ana Consulea într-o discuție cu Gruia Dragomir HotNews.
– Cum gătesc MasterChef-ii: Voilà și Mace, un articol de Cosmin Dragomir în Zile și nopți.
– V-aţi gândit vreodată să faceţi asocieri de brânză şi bere? Citiți articolul Dupa Afaceri Premium ZF și detalii pe acest subiect.
– În cadrul Webstock Cosmin Dragomir a obținut locul III Best Company Blog – pentru Salata de vorbe și locul II – Best Branded Podcasts cu Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali.
– La evenimentul Revista Biz – ADN Antreprenor au participat mai mulți reprezentați HoReCa, printre aceștia și Marius Tudosiei Bacania Veche – Delicatese & Gradina, Ana Consulea Zelato și Zexe Braserie.
– Descoperiți 6 brutării – patiserii artizanale deosebite în țară (București, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), detalii aici.
Credit foto: Kane – New Romanian Cuisine