Vești din gastronomia locală #8

[Vești din gastronomia locală #8]

 

 Restaurantele și barurile care oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 100 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici #gomioacasa
– Împreună cu La Pachet, Raul Vidican gătește mâncare pentru acasă în Arad
– ialoc.ro lansează #ialocinsufragerie, propria lor campanie de încurajare a restaurantelor care livrează. Serviciul este gratuit și pentru restaurante și pentru clienții lor, iar în lista care sigur se va extinde în zilele următoare găsiți deja restaurante din comunitatea Gault&Millau: MAIZE farm to table, GRANONOUA, Noeme – former GUXTRocca by The JarBistroMarEl ToritoNido Kitchen & Wine, Four Seasons BucharestAtelierul de Tarte

 De unde vă puteți inspira și comanda vin:
– Am publicat un nou album pe care il vom actualiza constant – conține recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vin Gault&Millau: click aici

Si dacă tot am vorbit despre băuturi:
– Oficiul 1 îți aduce acasă cocktailuri deja amestecate.
– The Beer Institute – Romanian Craft Beer Shop au creat o listă de peste 200 de beri artizanale românești pe care le livrează.

Inițiative caritabile:
– JW Marriott Bucharest Grand Hotel, NOMAD Skybar și Radisson Blu Hotel Bucharest s-au alăturat de curând celor peste 20 de restaurante din București care gătesc pentru cadrele medicale de la Spitalul Colentina, proiect coordonat de noi, cu sprijin de la Microgreens Romania Community, Carrefour Romania, Biodeck, EY Romania – peste 4.000 de porții gătite cu grijă pentru cei care au grijă au fost deja livrate. #dinGrijă.
– La Oradea continuă proiectul Kreuzet. Povesti cu gust., initiat de Razvan Chiriac, la care s-au alaturat Lavinia Maier, Cosmin Blajovici, Adrian Turcutiu și Ovidiu Copil. Se gătește la Reliva, iar beneficiarii celor deja peste 500 de porții sunt personalul medical de la Spitalul Municipal Oradea, centru pentru tratarea celor afectati de Covid-19
– Restaurant Rod Cluj-Napoca continuă, la rândul lor, proiectul caritabil. Îi puteți susține prin achiziționarea unui meniu pentru medici
– Împreună cu Rotary Club Brasov, Rotary Kronstadt, RoundTable 11 Brasov și Autonom, Breasla Cârciumarilor Brașoveni asigură mese calde medicilor și asistentelor din spitalele din Brașov. Susțineți inițiativa prin orice donație către ei.
– Pain Plaisir a pregătit 50 de cozonaci în weekendul de Paște și s-a alăturat inițiativei KAIAMO: mese calde pentru eroii anonimi

Alte inițiative gastronomice:
– Artichoke Social House își transformă spațiul într-un magazin care va susține mici afaceri locale.
– Chef Salvo Lo Castro a lansat un grup pe Facebook prin care dorește să susțină industria HoReCa în această perioada: click aici

 Alte știri din gastronomia din România:
– Răzvan Exarhu a dezbătut locul rahatului în cozonac, împreună cu Melinda Teohari si Claudiu Teohari într-un nou podcast: click aici
– Sunday Chef împărtășește rețete cu maia, chiar și banana bread pe contul său de Instagram!
– Dacă am ajuns la banana bread, facem o oprire și pe pagina Pâine și Vin, găsiți și rețeta lor acolo. Rețeta de la Mazilique nu mai are nevoie de nicio prezentare, o găsiți pe blogul ei, iar în magazinul ei online sunt acum și tricouri cu banana bread.
– Adrian Hadean publică rețete noi pe YouTube: click aici

Fotografiile sunt făcute de Cătălin Olteanu la două dintre evenimentele noastre: lansarea Ghidului Gault&Millau de Restaurante 2018 și lansarea Ghidului Gault&Millau de Vinuri Românești 2019

Articole Asemanatoare

17 septembrie 2019
Restaurant Preview: Kane | Interviu cu Catalin Bejenariu
[Restaurant preview] Kane se redeschide oficial pe 18 septembrie, în noua sa casă, cu un meniu actualizat. Vă invităm...
23 septembrie 2019
Noua Bucătărie Românească | Punctul de vedere Gault&Millau
Revoluția pe care o aduce Noua Bucătărie Românească este explorarea ambițioasă pe care bucătarii români o fac în prez...
24 martie 2020
Gault&Millau deschide cel mai mare restaurant online din România
Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic-dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături...