Vești din gastronomia locală #76

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Alex Petricean și echipa NOUA pregătesc un nou concept – Noua B.A.R., ,,bucătărie aproape românească’’.


Evenimente din gastronomie:

– 22 septembrie: restaurant Plai Sibiu este gazda unui eveniment 4 Hands dinner: Petra Hianu va găti alături de Oldřich Sahajdák (La Degustation – Bohême Bourgeoise din Praga).
– 23 septembrie: are loc un eveniment 4 Hands dinner cu un tasting menu de 12 feluri – la restaurant Noua din București, cu Alex Petricean și Miha Dolinar (Restaurantul Mama Marija – Slovenia).
– 5 octombrie – La Ateneul Român vor fi acordate premiile Romanian Hospitality Awards 2022.
– 22 noiembrie – Se vor acorda premiile Horeca Awards 2022 by Horeca Insight Magazine.


Restaurante și bucătari:

Zexe Zahana s-a mutat într-un loc nou, pe bd. Aviatorilor nr. 40 (locația de pe strada Icoanei s-a închis).
– Descoperiți felurile vegetariene din noul meniu NOMAD Skybar.
Grain Trip a deschis sezonul noutăților de toamnă cu Escargot sărat cu kimchi făcut în casă, brânză cheddar şi roşii uscate.
– Săptămâna aceasta NOBEL cuisine Craiova propune meniul #SaptamanaArdealului după #SaptamanaOlteneasca.
Steak HUB Oradea are meniu nou, ocazie bună să încercați steak-urile lor acompaniate de vinuri românești.

 

Singureni Manor, Chef Alexandru Dumitru
Singureni Manor


Vinuri și crame:

– Pe 17 septembrie Crama Rotenberg invită la cules de vie în Ceptura de Jos, Prahova, detalii eveniment aici.
– 23-25 septembrie Crama La Salina – Cheile Turzii și Cheile Turenilor – Bicicletă și drumeție.
– 26-27 noiembrie are loc la World Trade Center Hotel Pullman – Goodwine – Romania’s wine fair.

 

Producători locali:
– 24-25 septembrie Gust de Iași organizează evenimentul ,,Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale’’ – Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.
– 8-9 octombrie Artisan Food Market – ediția a doua are loc la Restaurant Hanu’ lui Manuc.
– Cosmin Dragomir a povestit despre experiețele gastronomice de la câteva puncte gastronomice locale de pe Via Transilvanica, proiectul Cronicari Digitali, aici.


Alte vești din gastronomie:

– Citiți două interviuri – cu Daniel Pălici, Head Chef Restaurant Grai, aici și Pastry Chef Cristina Mehedințeanu – Cofetaria Zmeur, aici.
– Ați auzit de desertul pe bază de cartofi ,,Budinca de cartofe a lui Kogălniceanu’’ (an 1841)? Detalii despre rețeta.
– Un material despre cinele #ZeroWaste semnate de Amuse Bouche și evenimentele din această toamnă, în articol FineDiningLovers.


Credit foto: Singureni Manor, Equestrian Retreat – Chef Alexandru Dumitru.

Articole Asemanatoare

5 mai 2020
#dinGRIJĂ pentru cei care au grijă
Grija, ingredientul principal al unui proiect prin care echipa medicală din Spitalul Colentina din capitală va primi ...
10 noiembrie 2023
Vești din gastronomia locală #133
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - #Dumicat este un nou loc care se va deschide pe 1 decembrie ...
26 iulie 2019
[Locuri noi] Aizkora Gastro, București
Dacă sunteți în București și vă e poftă de vacanță, ce spuneți de o escapadă gastronomică în Spania?