Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Alex Petricean și echipa NOUA pregătesc un nou concept – Noua B.A.R., ,,bucătărie aproape românească’’.
Evenimente din gastronomie:
– 22 septembrie: restaurant Plai Sibiu este gazda unui eveniment 4 Hands dinner: Petra Hianu va găti alături de Oldřich Sahajdák (La Degustation – Bohême Bourgeoise din Praga).
– 23 septembrie: are loc un eveniment 4 Hands dinner cu un tasting menu de 12 feluri – la restaurant Noua din București, cu Alex Petricean și Miha Dolinar (Restaurantul Mama Marija – Slovenia).
– 5 octombrie – La Ateneul Român vor fi acordate premiile Romanian Hospitality Awards 2022.
– 22 noiembrie – Se vor acorda premiile Horeca Awards 2022 by Horeca Insight Magazine.
Restaurante și bucătari:
– Zexe Zahana s-a mutat într-un loc nou, pe bd. Aviatorilor nr. 40 (locația de pe strada Icoanei s-a închis).
– Descoperiți felurile vegetariene din noul meniu NOMAD Skybar.
– Grain Trip a deschis sezonul noutăților de toamnă cu Escargot sărat cu kimchi făcut în casă, brânză cheddar şi roşii uscate.
– Săptămâna aceasta NOBEL cuisine Craiova propune meniul #SaptamanaArdealului după #SaptamanaOlteneasca.
– Steak HUB Oradea are meniu nou, ocazie bună să încercați steak-urile lor acompaniate de vinuri românești.
Vinuri și crame:
– Pe 17 septembrie Crama Rotenberg invită la cules de vie în Ceptura de Jos, Prahova, detalii eveniment aici.
– 23-25 septembrie Crama La Salina – Cheile Turzii și Cheile Turenilor – Bicicletă și drumeție.
– 26-27 noiembrie are loc la World Trade Center Hotel Pullman – Goodwine – Romania’s wine fair.
Producători locali:
– 24-25 septembrie Gust de Iași organizează evenimentul ,,Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale’’ – Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.
– 8-9 octombrie Artisan Food Market – ediția a doua are loc la Restaurant Hanu’ lui Manuc.
– Cosmin Dragomir a povestit despre experiețele gastronomice de la câteva puncte gastronomice locale de pe Via Transilvanica, proiectul Cronicari Digitali, aici.
Alte vești din gastronomie:
– Citiți două interviuri – cu Daniel Pălici, Head Chef Restaurant Grai, aici și Pastry Chef Cristina Mehedințeanu – Cofetaria Zmeur, aici.
– Ați auzit de desertul pe bază de cartofi ,,Budinca de cartofe a lui Kogălniceanu’’ (an 1841)? Detalii despre rețeta.
– Un material despre cinele #ZeroWaste semnate de Amuse Bouche și evenimentele din această toamnă, în articol FineDiningLovers.
Credit foto: Singureni Manor, Equestrian Retreat – Chef Alexandru Dumitru.