Roland Suciu, head Chef Baracca Cluj-Napoca, gătește pe 27-28 august la MARe/Muzeul de Artă Recentă, eveniment #bruchlamuzeu.
Evenimente din gastronomie:
– 25 august: Lovin’ Winebar & Bistro vă așteaptă la Autobaza de bule maniere #2, cu povești, mâncare și Cava.
– 26 august verv.kitchen propune o călătorie culinară în jurul lumii vegane, pe str. Italiană 26.
– 27-28 august are loc Festivalul Borsului Lipovenesc de Jurilovca.
– 27 august – NOUA Bucătărie Estivală încheie seria de evenimente #poolparty la Casa de Mare Olimp.
– 29 septembrie are loc Horeca Women Gala Awards, eveniment Trends by HRB.
Restaurante și bucătari:
– ZORI Restaurant Iași sărbătorește 2 ani cu un meniu aniversar (cu cele mai bine vândute feluri din toate meniurile de până acum) și evenimente diverse în weekendul 26-28 august.
– Cavateli Pesto Basilico sau Tortellini con mortadella e prosciutto crudo – primi piatti la Grano?
– Cu gândul la vacanță, Amvrosia Restaurant Grecesc ne așteaptă cu Portokalopita, pentru început, însă toate felurile din meniu aduc Grecia aproape.
– Serile de joi sunt dedicate #sushi la The Manor Restaurant & Lounge Craiova.
– Meniul italian Unico Vero poate fi savurat în grădina lor, unde te simți tot anul ca în vacanță.
– De curând, pachețelele de primăvară din meniul Tuk Tuk sunt gluten free.
– Krud Iași pregătește deschiderea Krud Express, pentru comenzi mâncare acasă sau la birou.
– La Restaurant Pizzerie Via29 Oradea poți alege dintre pastele integrale sau cele fără gluten din meniul lor.
Vinuri și crame:
– Istoria cramei Bolgiu îşi are începuturile în anul 1934, detalii aici.
– ,,Vinul noii generaţii? Depinde de tehnologie, de educaţie, de vânzător’’ un material de Cezar Ioan pentru Trends by HRB.
– 30 sept.- 2 oct – Pe cărările Dobrogei – Bike&Wine weekend, un eveniment Carpatbike.
– 1-2 oct. – Hai cu pluta! Festival de vin la Iași cu Ora de Vin.
Producători locali:
– Pe 3 sept. are loc Sărbătoarea Zacuştii – ediția a II-a la Camping Zori în satul Cloaşterf, comuna Saschiz, județul Mureș, link în comentarii cu evenimentul.
– Un material despre antreprenori locali și fabrica Deltaica Seafood Tulcea.
– De luna trecută, Mosia Corbeanca este gazdă pentru întâlniri ROMO – de la producător direct la consumator.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Un articol despre proiectul Ateliere Fara Frontiere ,,bio&co’’: o fermă socială unde se cultivă legume bio, lucrători fiind oameni vulnerabili, fără șanse pe piața muncii, din sat Ciocănari, Dâmbovița. Se pot comanda coșuri lunare, detalii aici.
Alte vești din gastronomie:
– Podcastul Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali s-a întors cu un nou sezon de la Reșița: Cosmin Dragomir ne face cunoștință cu Robert Dragoescu de la restaurant Moft Resita, detalii aici.
– CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare Timișoara invită bucătarii să participle la proiectul „Gustul ca patrimoniu” – reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO, aflat în pericol. Aici detaliile proiectului.
– În luna septembrie cursuri de gătit precum Bella Italia sau Pan Asian Barbecue Cooking sunt organizate de Artisan Cooking Classes.
– 12-14 septembrie are loc ROaliment Show 2022 la Hotel Clermont Covasna cu tema ,,Alimente. Dezvoltare. Tehnologie – Adaptarea soluțiilor moderne la contextul actual”.
Credit foto: Zori restaurant Iași, Chef Marian Zancianu.