Vești din gastronomia locală #73

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Animaletto Pizza Bar a deschis de curând restaurant Animaletto house, pe str. Dianei 4.

 

Evenimente din gastronomie:
– De neratat duminicile Ramen Sundays – care revin la PAPILA, cu un meniu nou. Și pentru că au aniversat de curând 4 ani, urările sunt binevenite!
– 20-21 august: ,,VinSTORIA. Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin’’ este un proiect pilot care se va desfășura la situl arheologic Capidava. Printre activități sunt și vizite ghidate în cetate, prezentări și degustări de vinuri și produse locale, expoziție de artă, expoziție de hărți medievale etc., detalii aici.
– Între 29 septembrie – 2 octombrie are loc Bucharest Food Expo.

 

Restaurante și bucătari:
Voilà a revenit din vacanță și ne așteaptă pe terasa din str. Gral Constantin Budișteanu nr. 18. Între timp, Radu Dumitrescu a pregătit o rețetă cu ,,Paste cu sos alb și dovlecei Patison’’.
– La Via Cluj-Napoca poți începe masa cu un starter cu foie gras, pepene galben în vin dulce din Tokaj, strugurei, brioșă iar pentru încheiere sunt recomandate Găluștele Somlói.
Linea / Closer To The Moon este destinația potrivită pentru apusurile spectaculoase de soare pe rooftopul lor dar și pentru mic dejunuri târzii de weekend, până la ora 17:00.
Casa Sattler Piteşti propune un pairing cu Paste proaspete cu creveți, sos de smântână și trufe alături de Primordial Chardonnay de la Domeniul Bogdan.
Restaurant Casa Doina sărbătorește anul acesta 130 ani de la construcția în stil neo-românesc a ,,bufetului de la șosea’’ și ne invită în grădina lor generoasă cu un meniu românesc și feluri internaționale.
Băcănia Veche – Delicatese & Grădină are în meniul scris pe tablă și Supă cremă de hribi și Gălbiori de pe Valea Doftanei cu smântână și mămăligă.
– Pe terasa MercatoKultur din București găsiți și arome thailandeze ISAN Thai Kitchen, meniu de burgers de la Burger Van dar și gelato Friddi, alături de băuturi artizanale și cocktailuri de vară.
Acuarela a pregătit multe surprize, printre acestea și Cimbrișorată sau pepene cu brânză și pâine, toată luna august.
– Echipa KAIAMO este în vacanță în perioada 21 august – 15 septembrie iar Noeme revine pe 23 august.

Pastry Chef Cristina Mehedințeanu
Pastry Chef Cristina Mehedințeanu

Vinuri și crame:
– S-a lansat #FreeZante rose, primul vin petiant Caii de la Letea din struguri de Băbească Neagră.
– Pe 27 august Asociația Dealu Mare organizează o nouă ediție a evenimentului ,,Sâmbăta Sticlelor Deschise’’.
– ,,Teatru la cramă’’: pe 3 septembrie Vinarte Romania invită la teatru ,,Ce avem noi aici?” de Lia Bugnar, distribuție – Carmen Tănase, Marius Manole, Maria Obretin. Se poate vizita și crama și domeniul – Crama Bolovanu din Dobroteasa, Olt.
Povestea cramei Avincis Drăgășani, o afacere de familie continuată de cinci generaţii.

 

Producători locali:
– Un material ZF – Afaceri de la zero cu povestea platformei Gastro Local dedicată punctelor gastronomice locale din Vama Buzăului.
– Sâmbătă, 20 august, are loc primul eveniment Banat Brunch în Duboz – printre felurile de mâncare regăsiți: salam de casă cu chimion, șonc și untură din căloiul cu cârnați plus legume de sfârșit de august.
– În cel mai recent Newsletter De la sat aflăm cum se face o tochitură de vită la ceaun. #DeLaSat este un proiect editorial independent dedicat satului românesc, scris de 6 săteni.

 

Alte vești din gastronomie:
– Cosmin Dragomir scrie în Zile si Nopti despre Șampanie & caviar versus zacuscă & pelin.
Valea Verde Retreat – Transylvania organizează vânătoare de trufe în perioada septembrie – februarie, detalii aici.
– Idei roșcate ne invită să citim un Newsletter cu povești gastronomice de peste tot din lume.

Pastry Chef Cristina Mehedințeanu
Pastry Chef Cristina Mehedințeanu

Credit foto: Pastry Chef Cristina Mehedinteanu – Prajitură Champigny cu coacăze negre (rețetă inspirată de „Jurnal culinar Maria Cantili Golescu – rețete, gusturi, obiecte și experimente”)

Articole Asemanatoare

25 iunie 2019
Gault&Millau lansează Ghidul de Restaurante 2019 pentru România
Alexandru Dumitru (Bistro Ateneu) este bucătarul-șef al anului 2019
25 august 2017
Gault & Millau – o poveste de peste 50 ani
Povestea Gault & Millau ne trimite cu peste 50 de ani în urmă, când Henri Gault și Christian Millau publică o colecți...
28 aprilie 2023
Vești din gastronomia locală #106
Evenimente din gastronomie: - Festival de street food Festival du Bonheur: în weekendul 27 aprilie - 1 mai la comple...