Vești din gastronomia locală #72

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Privé ArtWine & Fromage este un loc nou deschis în cartierul Armenesc unde brânzeturile artizanale franțuzești se împrietenesc cu vinuri alese din podgorii din întreaga lume.
Kraft Market e o terasă urbană deschisă în București pe Matei Millo 8-10, unde cocktailurile de vară fac pereche bună cu gusturile Smokăreală și Hushimo.
Gattini Pasta a deschis o nouă locație lângă Cișmigiu, pe str. George Vraca nr 7. Punem la pachet și un interviu #stup cu antreprenorul din spatele Gattini, Cristian Niculescu.

 

Evenimente din gastronomie:
– 12-14 august: Ancora Restaurant face echipă cu YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca pentru un eveniment ,,Sushi weekend’’ cu peste 40 de feluri de mâncare japoneze.
– 13-14 august: NOUA continuă seria petrecerilor tematice la mare, la #NOUAbucatarieestivala din Olimp. Tartar de chefal cu pepene galben și salată de lubeniță cu telemea proaspătă în meniul ,,Watermelon party’’ din acest weekend.

 

Restaurante și bucătari:
– Casa Capșa sărbătorește anul acesta 170 de existență iar cofetăria s-a redeschis – cu acces de pe Calea Victoriei.
Dei Frati aniversează 7 ani de când a întâmpinat primii oaspeți în Piața George Enescu 16 din Brașov.
– După succesul avut la public, regăsiți în vitrina de zi cu zi Grain Trip – Cruffin cu coulis de afine şi lămâie conservată, cremă de brânză cu masala chai şi zahăr cu perilla.
Mahala restaurant ne îmbie cu meniul de weekend: chifteluțe de dovlecel cu sos tzatziki, mâncare de fasole galbenă cu pulpă de porc, pandișpan cu caise și înghețată de vanilie.
– Un prânz în Constanța poate suna așa: o porție de paste quattro formaggi și o felie de tort Medovik la Restaurant Pizzico din Piața Ovidiu, pe terasă sau în grădina de vară.
– pe 13&14 august Balls. se mută în bucătăria Albastru Corbu unde vor pregăti conopidă nuggets cu hamsie, iar din 18 august revin în București.
Cimbru Restaurant Cluj-Napoca are și meniu de mic dejun – de luni până duminica, între orele 10:00 – 12:00, de savurat pe terasă.
– Apoi, poți continua cu un brunch la Samsara de la 12:00 la 15:00.
Pickles București intră în vacanță de pe 15 august până pe 9 septembrie iar Mâncurry Timișoara revine din vacanță după 22 august.

restaurant Szikra
restaurant Szikra

Vinuri și crame:
Casa de Vinuri Cotnari a lansat o gamă de vinuri pentru segmental HoReCa: Naiv – doar soiuri pure românești, cu o reprezentare vizuală de arta naivă.
– Noutăți de la Crama Dradara: își prezintă povestea pe site-ul propriu, inclusiv echipa, cu proprietari, vinificator, director dar și ,,oamenii buni la toate’’.
– 12 august – prezentare de vinuri crama Catleya Wines la Agape by Kripton Drobeta-Turnu Severin.
– 13 august – Wine Tasting Crama Rasova la Le Premier Constanta.
– ,,Focusul pe varietățile locale de struguri reprezintă o șansă imensă pentru România și îi poate asigura un loc fruntaș în lumea vinului.’’ – Miron Radić CEO Crama Liliac, aici interviul.

 

Producători locali:
– Produsele Origini – produse naturale de la Ferma lui Țane de la poalele Carpaților le găsiți de acum înainte și la Real Foods online ori în magazine.
– Aflați povestea Produse lactate Torockoi de la poalele Munților Trascău ,,în locul unde soarele răsare de două ori’’.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
Amuse Bouche a anunțat o nouă serie de evenimente #ZeroWaste #4hands între lunile septembrie – noiembrie la Plai Sibiu, Bistro de l’Arte Brașov, Baracca Cluj-Napoca, Epoque Hotel Bucharest Relais & Châteaux București – urmăriți detalii pe paginile lor.

 

Alte vești din gastronomie:
– Despre meniul de degustare din restaurante, degustări profesioniste pe verticală sau orizontală și alte comparații cu gust, în articolul semnat de Cosmin Dragomir în Zile si Nopti.
Brâncoveanu Vinars – Romania’s Grand Pairing Tour continuă seria cu pairinguri noi semnate de Chef Ovidiu Malisevschi, aici un nou video de la RO Wine – International Wine Festival of Romania.
FNDA – Federatia Nationala a Degustatorilor Autorizati organizează în noiembrie un curs de degustător de uleiuri de măsline virgine si extravirgine.
– Luna trecută, prima generație Ohma Romania a absolvit programele Culinary și Hotel Administration și vor păși în lumea ospitalității.
– Un articol recent BBC Travel despre satele săsești, și cu gust de caș și brânză de burduf.

 

Credit foto: Szikra, Chef Mădălina Roman
<<Arome de vară în ,,ambalaj” delicat: agrișe, zmeură, coacăze și busuioc.>>

Articole Asemanatoare

17 februarie 2023
Vești din gastronomia locală #96
Revino Cheese & Wine a anunțat evenimentele de anul acesta: Salon de vinuri și turism viticol, între 6-8 mai 2023...
16 martie 2019
[Locuri noi] Lovin’ Winebar & Bistro, București
Radu Dumitrescu, cunoscut pentru meniurile sezoniere și locale de la Voilà, a preluat de curând, în calitate de co-pr...
26 ianuarie 2019
[Locuri noi] Grain Trip, București
Chiar dacă e frig afară și vacanța s-a terminat, puteți călători în jurul lumii printr-un simplu drum în București. L...