Vești din gastronomia locală #70

Jamoneria by Alioli este cel mai nou proiect La Finca Alioli – un tapas bar și magazin gourmet cu produse din Spania, deschis recent la Pipera Plaza.

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– La Agora Floreasca s-a deschis un nou restaurant japonez, Ruka izakaya, unde gătește Chef Cătălin Petrescu.

 

Evenimente din gastronomie:
– Pe 29-30 iulie Visuin.potaissa și Carastelec Sparkling Winery propun un pairing inedit în Cluj-Napoca: trei tipuri de cartofii prăjiți alături de trei spumante Carassia.
– Pe 31 iulie, înainte de vacanță, Soro.lume organizează un eveniment în care prezintă 4 feluri noi (parte dintre ele se vor regăsi în următorul meniu): porumb copt și afumat, supă rece de roșii cu telemea, mâncare armenească de vinete cu oaie și un desert surpriză pe bază de creier de vițel și fructe de pădure.
– A doua ediție a Festivalul Trufelor din Bucovina are loc pe 6-7 august la Ferma Sava din Suceava.
– Pe 12 august la RUAL primul AproBistro din București are loc un eveniment – 8 course tasting menu cu wine pairing.

 

Restaurante și bucătari:
Ierburi Uitate vine (iar) cu inspirație și prezintă 12 rețete cu vinete pe rețelele de socializare.
– Ana Consulea este invitata unui interviu la RADIO GUERRILLA.
Acuarela are în meniu o tartă cu blat de bezea și nucă & ciocolată albă cu zmeură.
– Curtea umbroasă de la JULES – Bistro Restaurant Sibiu e gazdă perfectă pentru o masă cu produse de sezon, printre ele și salată cu burrata, roșii și pesto proaspăt.
– Descoperiți cel mai nou meniu Restaurant Merlot Timișoara, printre preparate și Șalău în crustă de verdețuri cu fasole verde și piure de conopidă cu sos hollandaise.
– Dish-urile cu pește de la Ivan Pescar & Scrumbia Bar pot fi însoțite de un vin dobrogean dar și de o bere proprie #ivanpescar
– La Miez Brutărie Artizanală au revenit în meniu eclerele cu ciocolată.
– O masă la Pâine și Vin poate începe cu unt cu trufe și usturoi de întins pe pâinea lor proaspătă cu maia.
– Pe parcursul întregii veri Balls. are în meniul de marți, după ora 18:00, 3 feluri de langoși.
PAPILA revine din vacanță pe 2 august.

L'Atelier Relais & Chateaux
L’Atelier Relais & Chateaux

Vinuri și crame:
– În perioada 5-13 septembrie se lansează la Iași prima ediție ,,Școala Vinului”, un curs intensiv de introducere în enogastronomie pentru amatori, detalii aici.
– În zilele de joi, descoperiți câte un vin natural, din România sau Europa, la verv.kitchen.
– Un interviu cu oenologul și directorul de producție Domeniile Averești – „Zghihara de Huși este un soi care se recolteaza cand vrea el, nu cand vrea oenologul”.
– Sergiu Nedelea semnează articolul ,,Educarea consumatorilor ca metodă de promovare a vinului’’.

 

Producători locali:
Deltaica prezintă pe rețelele de socializare în ce orașe și magazine se găsesc produsele sale.
– După 10 ani, magazinul fizic Origini – produse naturale se închide, rămân deschise căile de comunicare online cu ferma lui Ţane.

 

Alte vești din gastronomie:
– Cosmin Dragomir povestește în Dilema veche despre Piftiile de iulie, parte din jurnalul unui gurmand pe Via Transilvanica – urmăriți în social media poveștile de la fața locului.
– NOUA se regăsește într-un top So Wine So Food – zece restaurante din Europa recomandate în vacanță, aici articolul în limba italiană.

– Ultimul episod din acest sezon Amintiri Gustoase Cronicari Digitali se încheie cu o corespondenta din Africa de Sud – o discuție cu Răzvan Macici despre vinul românesc și alte povestiri.
– Despre restaurantul Szikra care s-a mutat în noua locație, citiți un interviu cu Mădălina Roman în Trends by HRB.
Purcari Wines a realizat un rebranding pentru gama de vinuri în ediție limitată Freedom Blend în semn de susținere pentru poporul ucrainean. Freedom Blend este un cupaj produs din trei soiuri autohtone de struguri, originare din Ucraina (Bastardo), Republica Moldova (Rară Neagră) și Georgia (Saperavi).

 

Credit foto: L’Atelier Relais & Chateaux – Bogdan Alexandrescu (Dexter Chef)

Articole Asemanatoare

9 august 2019
[Locuri noi] La Pescaderia by Alioli, București
La Pescaderia by Alioli este cel mai nou membru al familiei Alioli (din care mai fac parte Restaurant ALIOLI și La Fi...
3 august 2020
Restaurantele merg #maideparte cu meniuri speciale de sezon
Experiențele gastronomice sunt binevenite, iar cu ajutorul ialoc.ro, o ieșire la restaurant poate fi oferită cadou
8 februarie 2021
Interviurile #cutoțiifoodies | Adriana Sohodoleanu, biscuit.ro
“Un foodie este individul care consumă mâncarea nu doar ca nutrient și plăcere, ci și ca obiect de interes, de studiu...