Vești din gastronomia locală #7

 

 Restaurantele oferă take-away sau livrare acasă:
– Lista celor peste 100 din comunitatea Gault&Millau e actualizată continuu, iar meniurile sunt disponibile aici #gomioacasa
– După creativitatea bucătarilor aplicată meniurilor de Paște, așteptăm cu drag meniurile de 1 mai. Primii care anunță ceva special pentru atunci sunt Radu Dumitrescu de la Voilà și Mihai Toader de la FRAGMENTE care plănuiesc un eveniment online cu mici, de 1 mai.

 De unde vă puteți inspira și comanda vin:
– Am lansat un album cu recomandări de vinuri inspirate din ghidul de vin Gault&Millau pe care il vom actualiza constant: click aici
– Vinto – Gastro Wine Bar au deschis magazinul lor online vintoshop.ro

 Inițiative caritabile:
– Peste 20 de restaurante din București gătesc pentru cadrele medicale de la Spitalul Colentina, cu ajutorul celor de la Microgreens Romania, Carrefour, Biodeck, EY Romania și îndrumarea noastră – peste 2000 de porții gătite cu grijă pentru cei care au grijă au fost deja livrate. #dinGrijă
– Sardin donează 100% din veniturile provenite prin vânzarea a 200 de sticle de vinuri din meniul lor către Daruieste Viata.
– Mesange Fromagerie organizează o vânzare caritabilă a cărei încasări vor ajuta SOS Satele Copiilor Romania.
 Marius Tudosiei de la Bacania Veche – The Charity Shop a lansat proiectul #mancareinasteptare prin care transforma orice donație, de la clienți, parteneri sau furnizori, în mese pentru cei care nu își permit.
– Adi Hadean continuă proiectul #activsocial, iar de săptămâna aceasta gătește în bucătăria pusă de la dispoziție de Fratelli.
Radu CM Ionescu revine în bucătăria KAIAMO după o lună de pauză și se alătură celor care gătesc pentru cei care sunt în prima linie de luptă cu CoVid 19. Proiectul începe de mâine.

 Restaurante și mici producători care livrează produse proaspete:
La Ceaun – Piata Sfatului au lansat Piața de Sâmbătă, unde puteți găsi produse lactate, carne și legume proaspete.
– Pe lângă meniurile zilnice, MAIZE farm to table livrează și cutii cu verdețuri, legume, fructe, dulcețuri, zacuscă și pâine cu maia, luate de la producătorii cu care lucrează în bucătăria restaurantului.
– Real Foods oferă un coș săptămânal produse proaspete de la mici producători locali.
– Paul Alexandru a compus o listă de mici producători de la care puteți comanda legume, fructe, carne și lactate în România

 Rețete și inspirație culinară:
– Pâine și Vin au împărtășit rețeta lor de flatbread.
– Andrei Chelaru a lansat un blog de rețete. Cu borș, firește. Abia așteptăm interpretarea proverbului de pe prima pagina: De departe trandafir, de aproape borş cu ştir. click aici
– BistroMar publică rețete cu pește și fructe de mare pe acest site
– Puteți găsi rețete simplu de făcut acasă la PrajiturEla.

 Alte știri și articole din gastronomie:
– În ultimul număr al revistei, Igloo media puteți citi poveștile interiorului de la Kane – New Romanian Cuisine: click aici
– De Corina a publicat recent un interviu cu Asociatia My Transylvania: click aici

Fotografiile sunt de la Cătălin Olteanu si Cătălin Georgescu

Articole Asemanatoare

4 iunie 2020
Gustul – Numitor comun.
Gustul - Numitor comun. Alăturări potrivite de vinuri de la Crama Oprișor și feluri de mâncare
9 iulie 2018
De la Noua Bucătărie la un brand gastronomic internațional
1961, Paris. Încet-încet, Franța începea să se desprindă de autosuficiența anilor ʼ50, să renunțe la ingredientele ex...
20 aprilie 2019
[Locuri noi] Unison Food & Yoga, București
Tania Bordianu, cunoscută deja pentru rețetele de cultivare a unei vieți sănătoase și armonioase, a deschis săptămâna...