Vești din gastronomia locală #69

La Anna Charisma Chalet, pe 10 august, va avea loc ,,Charisma Opera Dinner’’ – o cină fine dining în aer liber în colaborare cu Andrei Luminea de la Restaurant Pasaj Sibiu.

Evenimente din gastronomie:
– 21 iulie: SyndicatGourmet Takeover este o cină în care se regăsesc dish-uri Syndicat Gourmet pregătite de Ioan Bebeselea în curte la Mâncurry Timișoara, cină care se va desfășura o dată la câteva săptămâni.
– 27 iulie: Cafe Wien și Carastelec Sparkling Winery propun un eveniment în Sibiu, Vin la Café Wien – Sunset Winetasting.
– În fiecare duminică din luna septembrie Casa Timiș invită la ,,Desfăț şi răsfăț cu must proaspăt, barbeque şi voie bună!’’

 

Restaurante și bucătari:
Noua vă invită la Noua bucătărie estivală cu Cold Brew Pool Party, iar până la sfârșitul sezonului vor organiza săptămânal câte o petrecere tematică.
Bacania Veche – Delicatese & Gradina aniversează un an de la deschidere cu feluri #desezon în grădina lor. În perioada aceasta, tomatele se regăsesc în Cash-preze, Supersandwich sau Supă cremă de roșii coapte.
Vinto – Gastro Wine Bar a lansat de curând propriul vin – Vinto Roze, disponibil la pahar și potrivit cu felurile de mâncare disponibile la prânz – urmăriți-le pagina și vizitați-i în Timișoara pentru gusturi memorabile.
Szikra Sfântu Gheorghe au un nou program vara: de miercuri până sâmbătă între orele 12:00-21:00 (cu ultima comandă la ora 20:00).
– New entry în brutăria Pain Plaisir: o pâine cu maia pentru sandvișuri dintr-un amestec de 5 tipuri de semințe și ulei de măsline.
Balls. pregătește noi francize – curând Apaca, Matache plus Vitan, cu aceleași chiftele și sosuri, delivery-only.
– Urmăriți meniurile ‘’Sunday Roast’’ de la Visuin Cluj-Napoca, cel mai recent a fost un ‘’one-time-only‘’ cu slow cooked meat – vită Black Angus în yakitori, miere și muștar Dijon.
– Cu gândul la vacanță, bucurați-vă de un un prânz de vară cu arome mediteraneene la Prato Restaurant Brașov.
– Dacă v-au lipsit choux-urile din vitrina Ohlala Patisserie, vă anunțăm redeschiderea cofetăriei din Piața Amzei.

Grain Trip
Grain Trip

Vinuri și crame:
– 24 iulie: eveniment Bike&Wine of a kind! – la Crama Ferdi.
– 27 iulie: Forumul de EnoTurism editia I la Corks Cozy Bar – și-a propus să contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului viticol din România.
– 27-28 iulie: Plecați la crame – eveniment organizat de Ora de Vin cu un itinerariu care ajunge la Casa de Vinuri Cotnari și Strunga Winery cu plecare din Iași.
– 29 iulie: La Conacul Nucu, începând cu ora 18:00, vă așteaptă o degustare de 5 vinuri rose din Dealu Mare. A doua zi va fi inaugurat traseul de drumeție și cicloturism amenajat de voluntari pe malul râului Cricovul Sărat, cu mini-brunch inclus.
– 30 iulie: a 12-a ediție a evenimentului Sâmbăta sticlelor deschise continuă cu următoarele crame care fac parte din Asociația Dealu Mare: Apogeum, Budureasca, Domeniul Aristiței, Dagon Wines.
Terroir Journey, platformă care oferă experiențe legate de vin, propune între 20-23 octombrie ‘’Romania Wine Tour’’ în Dealu Mare și Drăgășani.
– Interviu cu CEO Crama Liliac despre povestea vinului care celebrează o prietenie.

 

Producători locali:
Laptaria cu caimac – un interviu la aniversarea a 4 ani: cum s-a dezvoltat în această perioadă & planurile de viitor.
– Pe 6 august are loc un #brunch în satul Veneția de Jos în Brașov, aici programul evenimentului.

 

Alte vești din gastronomie:
– Chef Radu CM Ionescu de la KAIAMO este invitatul Corinei Dima în interviul video ,,Gusturi cu povești’’ blog De Corina.
– Citiți în revista Biz un interviu cu Oana Coantă de la Bistro de l’Arte din Brașov ,,un bistro mic, cu expoziții de artă, mâncare bunicică, muzică live, meniu dinamic. Un bistro curajos.’’
– Georgiana Ilie de la Meal planning de care te poți ține este gazda unui nou Newsletter – ,,Gustografia – Hai să descoperi de ce iubim gustul bun românesc!’’.
– Despre Cartofi prăjiți ca la bunica și alte mâncăruri și povești de la Paninaro Bucharest – un interviu video cu Melinda Teohari.
Aurelia Visinescu Wines a adoptat o carte în cadrul campaniei #bookvertising de la Editura NEMIRA: ”Curatorul de zacuscă” de Cosmin Dragomir ,,O carte de savurat la umbră, alături de un pahar de vin bun, din care să aflați ”De ce a tăiat Deceneu viile?”
– Tazz a lansat serviciul de livrare direct pe plajă în Mamaia și Constanța pe perioada verii, detalii aici.
– Iașul nostru provoacă cititorii cu o întrebare: unde se găsește cea mai bună înghețată din Iași? 

 

Credit foto: Grain Trip #weekendspecials – Baklava
Foi phyllo rulate de mână, nuci și caju aromatizate cu cardamom, sirop din muguri de conifere, pralină de fistic.

Articole Asemanatoare

18 septembrie 2020
Premiile Gault&Millau în România
Ghidul Gastronomic Gault&Millau a fost lansat pentru prima oară în România în mai 2018 și a debutat cu un volum d...
8 octombrie 2020
Vești din gastronomia locală #23
Echipa de la KAIAMO, condusă de Radu Ionescu, invită la unitate și responsabilitate, la #fararisipa. Le redăm în tota...
15 septembrie 2022
Vești din gastronomia locală #77
Evenimente din gastronomie: - 16-17 septembrie: VINO de pe Iancu de Hunedoara din București reia evenimentele de wee...