Vești din gastronomia locală #67

Noua Bucătarie Estivală by NOUA revine din 1 iulie la mare, în același loc din Olimp unde ne-am bucurat de meniul lor și sezonul trecut.

Evenimente din gastronomie:
– 2 iulie: Joy Sessions & Brunch la Samsara – brunch de weekend cu preparate sezoniere, băuturi creative & muzică în ton cu vara.
– 7 iulie: ZORI Restaurant Iași – eveniment gastronomic cu Adrian Hadean care va găti prânzul și cina alături de Marian Zancianu.
– 7 iulie: eveniment #WinePairing la Hochmeister Sibiu alături de crama Avincis din Drăgășani.
– Între 8-10 iulie are loc Vinfest la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Sibiu cu o selecție de vinuri alături de mâncare și concerte live.
– Festivalul turcesc revine în Parcul Titan în perioada 1-3 iulie, iar Asian Food Fest Romania are loc între 8-10 iulie.

 

Restaurante și bucătari:
– Noutăți de la Restaurant Grai: pregătește un nou meniu care va avea noi variante de tasting, unul de 3 dish-uri și altul de 5, cu sau fără wine pairing.
Anika by the sea și-a încheiat activitatea la mare și predă ștafeta noului concept care aparține Restaurant Carmelo.
French Revolution are o ediție specială de vară: eclerul Chantilly Framboise (vanilie, zmeură și frișcă).
– Dacă ajungeți în Brașov, încercați meniul de la Simone – se întâmplă ceva nou în fiecare zi în farfuriile lor, iar noi vă recomandăm să vă bucurați de felurile de mâncare chiar în grădina lor.
– 2 rețete de sezon cu rețete video: Sparanghel cu ouă poșate – gătite de Adi Hădean și Conopidă la cuptor 2.0 & alte povestiri cu Radu Dumitrescu.
– Pe 2 iulie are loc Ziua Portilor deschise la Fork Ana Tower – pentru cei pasionați de gastronomie & care vor să facă parte din echipa Fork.
– Chef Roland Suciu și Sous Chef Alexandru Nistor de la Baracca au pregătit 5-course dinner într-un proiect în Croația, în cadrul JRE-Jeunes Restaurateurs association.

 

Vinuri și crame:
– Începând cu jumătatea lunii iulie, crama Domeniul Bogdan din Medgidia vă invită la turul cramei & degustări. Citiți articol Vinul.ro despre o degustare cu vinurile lor cu certificările BIO și Biodinamic.
– Un interviu video Wines Of Romania cu Marius Iliev, coproprietar Caii de la Letea & Domeniile Prince Matei.
– 2 iulie: eveniment din seria Arta & vin – cu degustare la Crama Gramofon Wine și vizită la Muzeul George Severeanu.
– Pentru serile calde de vară, wine bar La Spritz București propune peste 50 vinuri românești la pahar.

Restaurant Kaiamo

Producători locali:
– 23 iulie: eveniment Aperitivo la Albastru si Origini alături de My Transylvania cu mâncare oltenească, acompaniată de un apus special, concert & un mic târg de artizani locali.
– Șase sate românești s-au înscris în competiția „Best Tourism Villages”, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului dedicată recunoașterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinații turistice rurale (inclusiv ca destinații culinare), un articol semnat Trends by HRB.
–  Detalii aici program LA PAS Timișoara 2022 – despre valorificarea patrimoniului gastronomic local și promovarea practicilor sustenabile pentru organizarea evenimentelor culturale, un proiect parte a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

 

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Georgiana Ilie de la Meal planning de care te poți ține organizează pe 4 iulie un workshop de planificare a meselor – axat pe cum reducem risipa alimentară.
– Ambalajele comestibile din alge sunt o alternativă la plastic? Despre ambalajele viitorului care sunt comestibile, complet biodegradabile și nu schimbă gustul sau proprietățile produselor, detalii în acest articol.

 

Alte vești din gastronomie:
– Un interviu cu Cosmin Dragomir despre educația culinară și câteva recomandări de zacuscă.
– Despre tendințele în patiserie și cofetărie, detalii aici.
– 1 iulie: Blind date cu un vin – atelier cu degustare la Fundatia Calea Victoriei.
– Detaliile unei degustări de vinuri în realitatea virtuală la Iași, articol aici.

 

Credit foto: KAIAMO, Chef Radu Ionescu – “Greu la deal cu boii mici”.

Articole Asemanatoare

20 aprilie 2019
[Locuri noi] Unison Food & Yoga, București
Tania Bordianu, cunoscută deja pentru rețetele de cultivare a unei vieți sănătoase și armonioase, a deschis săptămâna...
30 iunie 2023
Vești din gastronomia locală #115
Pe 30 iunie 2023: Restaurant Pasaj Sibiu organizează evenimentul Cină italiană | Pasaj x Cămara Europei. Locuri no...
5 august 2022
Vești din gastronomia locală #71
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - La Champagnerie s-a deschis de curând în Arad, cu un meniu t...