Vești din gastronomia locală #66

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Pastry Chef Cristina Mehedințeanu va deschide curând o cofetărie artizanală în București: Cofetaria Zmeur.

 

Evenimente din gastronomie:
– 24-25 iunie: Ileana Braniște gătește la VINO, bineînțeles că va fi și pairing cu vinuri, în cadrul seriei de evenimente ,,Dezinhibiții culinare cu Ileana’’.
– 25 iunie: Bacania Veche – Delicatese & Gradina propune evenimentul ,,Noile derapaje ale verii – cocktail night’’, cu o colecție de 6 noi cocktailuri.
– 25 iunie – pentru cei în căutarea culorilor și aromelor indiene, Festivalul ,,Namaste India” revine la Casa Universitarilor București, după doi ani de pauză.
– 30 iunie: eveniment – Food&Wine Pairing Thesaurus Wines la restaurant Noeme, având un meniu cu 5 dish-uri.
– 3 iulie: Andrei Luminea de la Restaurant Pasaj Sibiu gătește cu ingrediente de la producători din regiune la ,,Brunchul de Duminică – Joyard, Porumbacu de Sus’’.
– 8-9 oct.: Revino Cheese & Wine a anunțat data salonului ,,Revino Gourmet Show’’ – cu brânzeturi, specialități din carne, vinuri, bere artizanală și alte delicatese locale și internaționale care vor putea fi degustate în cele două zile ale evenimentului.

 

Restaurante și bucătari:
– Mâncarea semnată de Mădălina Roman (ex-Santa) este o destinație obligatorie vara aceasta: restaurantul său Szikra din Sfântu Gheorghe s-a redeschis de curând într-o nouă locație, la Isabella Boutique Hotel.
Anika Restaurant ne dezvăluie dish-uri din meniul actual de degustare: Coadă de vițel care s-a odihnit timp de cinci ore la cuptor, învelit în păstârnac și pe un pat de sos brun.
– Înghețată de urdă? Da, în desertul din ultimul meniu Cimbru Author Cuisine care poate fi savurat la ,,înălțime”, adică pe terasa de pe acoperiș, recent deschisă.
– O zi la mare poate începe cu un mic dejun la terasa Irish Pub din Constanța.
– Ați încercat florile de zucchini cu brânză de capră la Le Bab Bucharest?
at Fabrika – crafted food & marketplace ne așteaptă pe terasa lor cu #CraftedBusinessLunch în timpul săptămânii.
– Un clasic, de savurat înăutru sau pe terasa Kombinat Gastro-Brewery: Mousse de telemea de la Sadu – o cremă fină din telemea de oaie, pudră de sfeclă roșie, crocant din brânză cu cărbune activ și chimen, salată picantă, ridichi, ulei de verdețuri și turtă de casă coaptă pe grătarul cu cărbuni.
Liberté intră în vacanță & promite să revină pe 1 august cu un nou concept, tarte & cafea.

restaurant Plai Sibiu

Vinuri și crame:
– Un interviu cu Oliver Bauer – Crama Bauer despre piața de vin din România, despre degustările de vin online și offline și filosofia unei crame mici.
– 25 iunie: Asociația Dealu Mare continuă seria lor de evenimente ,,Sâmbăta sticlelor deschise în Dealu Mare’’ – care a ajuns la ediția 11.
– 25 iunie: Domeniul Aristiţei a pregătit un eveniment în lanul de lavandă: ,,Sunset over the lavender field – Rosé night’’.

 

Producători locali:
– 9 iulie: Burduf Challenge 2022 este un demers ce promovează produsele locale, anul acesta susține și proiectul comunității locale, Țara Colibelor în Unesco. Evenimentul My Transylvania include, după concurs, și un brunch cu produse locale de sezon.
– Satul Meșendorf aniversează 700 ani pe 7 august – cu obiceiuri și tradiții ale locului dar și un târg cu produse locale pregătite de săteni, detalii eveniment, aici.
– Ați testat cele mai noi produse Lăptăria cu caimac? Trei noi tipuri de unt așteaptă în vitrină: cel lăptos, cel sărat-afumat și cel cu leurdă.
– Un interviu la Radio Cultural cu Paula Bora de la Cămara din Totești – despre produse din Țara Hațegului.

Alte vești din gastronomie:
De Corina povestește într-un material cu multe informații despre ,,Restaurant Grai, Chef Daniel Pălici și un meniu de degustare de 9 feluri.’’
– Marius Constantinescu a lansat ieri cartea „Café gourmand” – o invitație într-un univers personal în care mâncarea aleasă are un loc bine stabilit.
– Pe 23 iunie Fundatia Calea Victoriei organizează ,,Vinurile Lumii Noi – Atelier de vară, cu degustare’’.
– Un interviu cu Alexandra Blaș despre cum deschizi un restaurant în pandemie cu murături prăjite, Pickles – citiți în cel mai nou număr Decât o Revistă.
– #WeekendTrending HotNews recomandă ,,10 locuri din oraș unde te duci să mănânci de plăcere nu neapărat de foame (comfort food)’’.
– Lovedeco.ro a cutreierat orașul și ne prezintă ,,Hotspots: 11 gelaterii din București care-ți vor satisface toate poftele de dulce și design’’, detalii aici.

Credit foto: restaurant Plai Sibiu – Chef Petra Hianu.

Articole Asemanatoare

24 septembrie 2020
Vești din gastronomia locală #22
Anika Restaurant este deja în a doua săptămână a meniului de toamnă, iar the ARTIST Restaurant a adăugat Rusia, Guate...
20 ianuarie 2023
Vești din gastronomia locală #92
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Pe 25 ianuarie se deschide în București Vié restaurant, avân...
1 iunie 2019
[Locuri noi] Balls., București
Deschis pe Calea Dorobanți nr. 69, Balls. este un mic stabiliment cu un concept cât se poate de rotund: chiftele, punct