Vești din gastronomia locală #65

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
Ou_bucuresti renovează locația din strada Dianei și pregătește un Ou.2, la o nouă adresă.
– Raul Vidican a anunțat că va fi Executive Chef la restaurantul de la Aniroc Signature Hotel, primul hotel de 5 stele care se va deschide curând în Arad.
La Spritz, wine barul condus de somelier Andrei Popa, se deschide azi în Centrul Vechi, cu peste 50 de vinuri românești.

 

Evenimente din gastronomie:
– 16-17 iunie: are loc VegFest 2022 în București, la Casa Universitarilor.
– 17-19 iunie: La Târgul „100 de Tradiții Românești” de la Muzeul Taranului veți găsi șuberec, printre multe alte feluri de mâncare.
– 19 iunie: are loc Brunch în grădină la ZORI Restaurant Iași.
– 20 iunie: Ukrainian Street Food Day la TIFF 2022 – Adrian Hadean gătește alături de bucătari ucraineni feluri tradiționale din țara vecină, iar evenimentul va fi unul caritabil. Nu uitați și de secțiunea #filmfood din cadrul festivalului.
– 22 iunie: ,,Wine & Dessert Tasting’’ înseamnă o alăturare inedită între deserturile Angeline Cake Boutique și vinuri seci românești propuse de Winesday.
– 25 iunie: Recomandăm wine & dine experience la crama Dagon Wines ce include 5 courses tasting menu & wine pairing, tur al domeniului, dj sets & povești.
– 2-3 iulie are loc un street food festival la mare în Mamaia, Constanța: Festival du Bonheur.

 

Restaurante și bucătari:
Papila vine cu noutăți: este deschis și seara, până la ora 23:00.
– Ați încercat noul sandviș Paninaro Bucharest? Fălcuțe de porc gătite lent, cremă de telemea și boabe de mustar murate, pâine Casa del Pan.
– Un nou fel in meniul Soro Lume: Chifteaua de păstrav este înlocuită de sarmaua de somn.
Bucataria.localfood serbează 1 an cu socată și trandafirată.
Restaurant Mahala propun săptămânal un meniu de weekend, dispobil acolo (au si terasă) sau cu livrare.
Little Texas Iasi are în meniul de vară Mini Taco Bites și Summer Sunset Salad, printre altele.
– Destinație în Cluj-Napoca: Manger restaurant – rasol de miel cu sos brun, morcovi și sparanghel.

4 hands dinner #zerowaste: Oana Coantă și Mihai Toader.

Vinuri și crame:
– 21 iunie: ,,The Magical Grape’’ – eveniment la Lovin’ Winebar & Bistro pentru pasionați de vinuri.
– 21 iunie: la WineOut Bar&Bistro are loc degustarea de vinuri ,,Summer WINE Tasting – de la Crama Rasova’’.
– 25 iunie – eveniment Apus in vie cu degustare la crama Licorna Winehouse.
– 4-5 iulie – sommelierii Zoltan Szabo & Ladislau Kristof vor susține cursul ,,Arta Vinului și managementul băuturilor’’ la Sheraton Bucharest, eveniment Winsedswiss Romania. 
Un interviu ZF cu Aurelia Vişinescu, proprietara cramei cu acelaşi nume, Aurelia Visinescu Wines – despre piața vinurilor din România.

 

Producători locali:
– Sâmbătă, 25 iunie, are loc primul eco-brunch de vară în Tara Dornelor la Domeniul Cailor Bucovina iar pe 19 iunie are loc un Brunch în lanul de lavandă, sat Mândra – Sibiu, detalii aici.
Haferland, festivalul dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania – includem aici și gastronomia locală – se va desfășura în perioada 29 – 31 iulie.

 

Alte vești din gastronomie:
– Înregistrările Food Bloggers Conference sunt disponibile online.
– Chef Mădălina Roman ex-Santa vine povestește despre restaurantul său Szikra din Sfântu Gheorghe și relocarea acestuia, detalii aici.
– Pe parcursul acestui an, fundația Pro Patrimonio desfăşoară la Câmpulung Muscel un proiect cultural interdisciplinar care pune împreună traducători şi lingvişti, chefi şi experţi culinari, elevi şi meşteşugari, într-un concept original dedicat patrimoniului material şi imaterial de la Vila Golescu. Inițiativa a plecat de la descoperirea recentă a două caiete de reţete din jurul anilor 1900 scrise de Maria Cantili Golescu – Recettes de Cuisine. Câțiva Chefs vor readuce în actualitate reţetele vechi, printre aceștia și Andrei Chelaru, Oana Coantă, Horia Simon, Alex Petricean.
– Weekend trending în București, varianta pe bicicletă: 3 trasee cu pedalat, food & drinks (fără alcool).
– Alexandrion Group a lansat primul whisky single malt românesc, Carpathian.
– ‘’FuckUp Nights’’ este o mișcare globală care constă în împărtășirea, chestionarea și sărbatorirea unor povești de afaceri și proiecte eșuate, iar pe 23 iunie puteți asculta live povești din HoReCa cu Ana Consulea (Zexe Braserie), Alexandra Blaș (Pickles) Ala Dumitrache (Balls.) și Cristina Mazilu (Arzu), link în comentarii.
– Ana Consulea amintește despre Cofetării și cofetari din Micul Paris – despre frații Capșa, despre polonezul stabilit în România, Fialkowski, și Emil Frederic, cofetar școlit în Franța, detalii aici.

 

Credit foto: Amuse Bouche – 4 hands dinner #zerowaste, 9 iunie 2022, Oana Coantă (Bistro de l’Arte) și Mihai Toader (Soro.lume).

Articole Asemanatoare

16 mai 2020
Vești din gastronomia locală #10
M.A.T Restaurant au deschis pentru prima dată ușile restaurantului astăzi. Oferă patru variante de tacos.
10 august 2020
Vești din gastronomia locală #18
S-au întors deserturile lui Chef Dragoș Radu (de la Frank Dessert Bar, între timp închis)
16 iulie 2020
Vești din gastronomia locală #15
Nu ne stă în fire să vă invităm la birt, pentru că aici e despre bucătari, restaurante, vinuri și crame care se dedic...