Vești din gastronomia locală #64

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Sergiu Nedelea anunță deschiderea UVA Wine Shop & Bar – în curând, pe str. Constantin Mille din București.
Alveola este o microbrutărie cu produse artizanale cu maia – dospite încet și timp îndelungat, în loturi mici, proiectul lui Liviu Tudoran sau Sunday Chef pe Instagram, link în comentarii.

 

Evenimente din gastronomie:
-11-12 iunie, Amuse Bouche organizează ultimul ‘’Brunch la muzeu’’ înainte de vacanța de vară avându-l ca invitat pe Andrei Chelaru – Great Chefs of Tomorrow, Gault&Millau 2019. Din meniu: Ișler cu păstrăv afumat, cremă de ciuperci, chipsuri de drojdie & Supă rece de mazăre cu tarhon și papanaș moldovenesc cu brânză de burduf și cimbrișor.
– 13 iunie – BBQ Brunch de Rusalii la Valea Verde Retreat – Transylvania – include 6 feluri de mâncare din legume locale proaspăt culese & din carne de la fermierii din zonă.
– 15 iunie la Fork Ana Tower are loc un eveniment cu 5 courses dinner & champagne pairing.

Casa Timiș

Restaurante și bucătari:
Kane – New Romanian Cuisine lucrează la noul lor meniu de vară.
Krud Iași au în meniu curcan scăldat în sos de bere neagră, care face echipă bună cu dovleacul plăcintar și dulceața de la producători locali.
– Pasta Cacio e Pepe la Casa di David e o alegere ideală pentru o zi de vară.
Toscana Constanta e alternativa potrivită pentru cei care nu sunt weekendul acesta în Italia.
Hochmeister au descoperit un producător de vin austriac care se numește #Hochmeister, de la care au încercat două vinuri din soiuri de struguri austriece, Welschriesling & Zweigelt – vi le recomandăm ca pairing la feluri de mâncare din meniul lor.
– Stăm cu ochii pe meniul Balls.: căutăm Crema de telemea veche de oaie cu căpșuni și busuioc.
Atelierul de Tarte a lansat meniul ‘’Summer Brunch’’, în 2 variante!
– Recomandăm noutatea din vitrina Pain Plaisir: Croissantul cu căpșuni!
Ză Lokal de pe Calea Victoriei se reinventează, avându-l pe Chef Salvo în bucătărie.
Hadar Chalet aniversează 10 ani – La mulți ani!

 

Vinuri și crame:
– Concours Mondial de Bruxelles și-a desemnat câștigătorii, printre acestea și 49 vinuri din România, detalii aici.
Stirbey a lansat vinul Sauvignon Blanc Vitis Vetus – recolta 2019.
– Wines Of Romania propun o discuție podcast cu Dan Balaban, coproprietar Davino.
Alira Vinul a inaugurat crama Aliman din județul Constanța, detalii articol.

 

Producători locali:
– Pe 18 iunie Laptaria cu caimac serbează 4 ani cu un picnic la Roaba de Cultura din București.
Agromalim: 1-4 septembrie Arad – are loc cea mai mare expoziție agricolă din vestul României.

Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Cum ne organizăm lista de cumpărături ca să reducem risipa alimentară? Alex Petricean și Alexandru Dumitru ne dezvăluie răspunsul în episodul 3 – Cumpără.Gătește.Regândește.

 

Alte vești din gastronomie:
– Pe 11 iunie la Artisan Food Market se lansează Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends – un proiect cu recomandări enogastronomice din România pus la cale de Cosmin Dragomir (gastroart.ro) și Cezar Ioan (Vinul.ro).
– Un interviu cu Ana Consulea – despre pasiunea care transformă efortul în bucurie.
– Pe lângă felurile create de Chef Nico Lontras, la Casa Timiș puteți descoperi și cazarea la noile bungalouri.
– IAȘI mănâncă – Povești în farfurie cu Soro.lume – Melinda Teohari & Chef Mihai Toader.
– În weekendul 11-12 iunie se desfășoară Tusnad Gastro Blues Fest un #EcoFriendlyFestival unde regăsim Papa la Şoni plus diverse intermezzo-uri culinare & vinuri.

 

Credit foto: Casa Timiș – Chef Nico Lontras.

Articole Asemanatoare

21 martie 2020
Vești din gastronomia locală #3
CUIB a publicat o carte de bucate online cu Hrană Pozitivă - ei o numesc așa pentru că rețetele propun nicio risipă ș...
11 iunie 2022
Vești din gastronomia locală #64
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - Sergiu Nedelea anunță deschiderea UVA Wine Shop & Bar - ...
16 mai 2020
Vești din gastronomia locală #10
M.A.T Restaurant au deschis pentru prima dată ușile restaurantului astăzi. Oferă patru variante de tacos.