Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– Sergiu Nedelea anunță deschiderea UVA Wine Shop & Bar – în curând, pe str. Constantin Mille din București.
– Alveola este o microbrutărie cu produse artizanale cu maia – dospite încet și timp îndelungat, în loturi mici, proiectul lui Liviu Tudoran sau Sunday Chef pe Instagram, link în comentarii.
Evenimente din gastronomie:
-11-12 iunie, Amuse Bouche organizează ultimul ‘’Brunch la muzeu’’ înainte de vacanța de vară avându-l ca invitat pe Andrei Chelaru – Great Chefs of Tomorrow, Gault&Millau 2019. Din meniu: Ișler cu păstrăv afumat, cremă de ciuperci, chipsuri de drojdie & Supă rece de mazăre cu tarhon și papanaș moldovenesc cu brânză de burduf și cimbrișor.
– 13 iunie – BBQ Brunch de Rusalii la Valea Verde Retreat – Transylvania – include 6 feluri de mâncare din legume locale proaspăt culese & din carne de la fermierii din zonă.
– 15 iunie la Fork Ana Tower are loc un eveniment cu 5 courses dinner & champagne pairing.

Restaurante și bucătari:
– Kane – New Romanian Cuisine lucrează la noul lor meniu de vară.
– Krud Iași au în meniu curcan scăldat în sos de bere neagră, care face echipă bună cu dovleacul plăcintar și dulceața de la producători locali.
– Pasta Cacio e Pepe la Casa di David e o alegere ideală pentru o zi de vară.
– Toscana Constanta e alternativa potrivită pentru cei care nu sunt weekendul acesta în Italia.
– Hochmeister au descoperit un producător de vin austriac care se numește #Hochmeister, de la care au încercat două vinuri din soiuri de struguri austriece, Welschriesling & Zweigelt – vi le recomandăm ca pairing la feluri de mâncare din meniul lor.
– Stăm cu ochii pe meniul Balls.: căutăm Crema de telemea veche de oaie cu căpșuni și busuioc.
– Atelierul de Tarte a lansat meniul ‘’Summer Brunch’’, în 2 variante!
– Recomandăm noutatea din vitrina Pain Plaisir: Croissantul cu căpșuni!
– Ză Lokal de pe Calea Victoriei se reinventează, avându-l pe Chef Salvo în bucătărie.
– Hadar Chalet aniversează 10 ani – La mulți ani!
Vinuri și crame:
– Concours Mondial de Bruxelles și-a desemnat câștigătorii, printre acestea și 49 vinuri din România, detalii aici.
– Stirbey a lansat vinul Sauvignon Blanc Vitis Vetus – recolta 2019.
– Wines Of Romania propun o discuție podcast cu Dan Balaban, coproprietar Davino.
– Alira Vinul a inaugurat crama Aliman din județul Constanța, detalii articol.
Producători locali:
– Pe 18 iunie Laptaria cu caimac serbează 4 ani cu un picnic la Roaba de Cultura din București.
– Agromalim: 1-4 septembrie Arad – are loc cea mai mare expoziție agricolă din vestul României.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Cum ne organizăm lista de cumpărături ca să reducem risipa alimentară? Alex Petricean și Alexandru Dumitru ne dezvăluie răspunsul în episodul 3 – Cumpără.Gătește.Regândește.
Alte vești din gastronomie:
– Pe 11 iunie la Artisan Food Market se lansează Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends – un proiect cu recomandări enogastronomice din România pus la cale de Cosmin Dragomir (gastroart.ro) și Cezar Ioan (Vinul.ro).
– Un interviu cu Ana Consulea – despre pasiunea care transformă efortul în bucurie.
– Pe lângă felurile create de Chef Nico Lontras, la Casa Timiș puteți descoperi și cazarea la noile bungalouri.
– IAȘI mănâncă – Povești în farfurie cu Soro.lume – Melinda Teohari & Chef Mihai Toader.
– În weekendul 11-12 iunie se desfășoară Tusnad Gastro Blues Fest un #EcoFriendlyFestival unde regăsim Papa la Şoni plus diverse intermezzo-uri culinare & vinuri.
Credit foto: Casa Timiș – Chef Nico Lontras.