Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– S-a deschis cherhanaua Lotca din cadrul resortului ARCA (comuna Blăgești, la 30 km de Bacău), cu un meniu semnat de Chef Ștefan Popescu.
– Sciccheria este un nou restaurant italian care se va deschide în nordul capitalei, Michael Passarelli se află în spatele acestui concept.
Evenimente din gastronomie:
– 4&5 iunie: Amuse Bouche revine cu ,,Brunch la muzeu’’ cu un meniu semnat de Alex Petricean.
– 4-18 iunie: timp de 2 săptămâni Breasla Cârciumarilor Brașoveni ne invită la ,,Turul Breslei – Ișlerul 2.0”.
– 5 iunie: Crama Ferdi Vâlcănești, Prahova – Ferdi Wines & Ileana Braniște’s cooking.
– 9 iunie: #ZeroWaste 4 hands dinner by Amuse Bouche cu Oana Coantă Bistro de l’Arte și Mihai Toader Soro.lume care are loc în București la Soro Lume.
– 14 iunie: Are loc conferința Horeca Insight Magazine cu tema ,,Horeca Next Level – Pastry, Dessert & Coffee’’.
– 18-19 iunie Appetito la Verde Stop Arena este un festival nou și promițător, dedicat specialităților italiene, cu intrare liberă.
Restaurante și bucătari:
– Adrian Hadean a anunţat că a devenit acționar și ambasador de brand în proiectul Bookingham – o platformă de rezervări online pentru mese la restaurant prezentă în 39 orașe din țară.
– Bacania Veche – Delicatese & Gradina continuă meniurile cu ingrediente #desezon, printre care: Supă cremă de broccolini și Lasagna cu hulubițe de pe Valea Doftanei.
– Coastele de porumb s-au întors de curând în meniul Pickles.
– Dacă ajungeți în Floreasca, încercați meniul cu pește & fructe de mare de la Raionul de Pește.
– Ați încercat faimoasa supă cremă de usturoi Mâncurry Timișoara semnată de Chef Ioan Bebeșelea?
– Kulinarium Sibiu vă așteaptă la terasa lor din Piața Mică, încercați Salată cu telemea de oaie sau Păstrăv la grătar cu sos de capere și legume la grătar.
– La Ceaun trebuie să fie pe lista de vizitat în Brașov.
– Casa Antinori Timișoara a trecut printr-un proces de rebranding și se numește acum DantinoRistorante.

Vinuri și crame:
– 4 iunie: Are loc Seară Regală la Villa Vinèa – Fetească Regală, Jazz & Slow Food.
– Un interviu Vinul.ro despre enolog – creator, artist sau tehnolog, cu Nicu Mateescu Beciul Domnesc într-o discuție despre inovație și tradiție, export și recunoașteri internaționale.
– 18 iunie: Carastelec Sparkling Winery organizează la cramă un ,,Curs de vinuri spumante’’.
– Concursul de Vinuri Rose ediția a zecea și-a desemnat câștigătorii la cele două categorii seci din soiuri nearomate și seci aromate: Geneza Caii de la Letea și Strunga Winery – Busuioacă de Bohotin.
Producători locali:
– Pe 4 iunie are loc un Garden Party în gospodăria familiei Ferma Căţean din Rotbav, Brașov.
– Fata Care Găteşte Cu Flori a demarat ,,Meniul Banatului’’ un proiect care își propune să valorifice bucătăria bănățeană, parte din identitatea gastronomică națională.
Alte vești din gastronomie:
– Pe 8 iunie, la Food Bloggers Conference ediția 14 îi regăsiți printre invitați pe Joseph Hadad, Nico Lontras, Alexandra Blaș și Melinda Teohari.
– Citiți un interviu cu Cezara Tănase, co-fondator & project manager KAIAMO, aici.
– Despre glicinată și deserturile Noeme, într-un material Biscuit.ro, aici.
– Cosmin Dragomir semnează un articolul Istoria pastelor la români și cum în 1900 i-am bătut pe italieni în Mindcraft Stories, link în comentarii.
– Un articol într-o publicație italiană Cookinc despre locuri cu mâncarea bună din București cu Pickles, PAPILA, Balls., Simbio, Grain Trip, detalii aici.
credit foto: Restaurant Grai – Chef Daniel Pălici.