Vești din gastronomia locală #63

Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– S-a deschis cherhanaua Lotca din cadrul resortului ARCA (comuna Blăgești, la 30 km de Bacău), cu un meniu semnat de Chef Ștefan Popescu.
Sciccheria este un nou restaurant italian care se va deschide în nordul capitalei, Michael Passarelli se află în spatele acestui concept.

 

Evenimente din gastronomie:
– 4&5 iunie: Amuse Bouche revine cu ,,Brunch la muzeu’’ cu un meniu semnat de Alex Petricean.
– 4-18 iunie: timp de 2 săptămâni Breasla Cârciumarilor Brașoveni ne invită la ,,Turul Breslei – Ișlerul 2.0”.
– 5 iunie: Crama Ferdi Vâlcănești, Prahova – Ferdi Wines & Ileana Braniște’s cooking.
– 9 iunie: #ZeroWaste 4 hands dinner by Amuse Bouche cu Oana Coantă Bistro de l’Arte și Mihai Toader Soro.lume care are loc în București la Soro Lume.
– 14 iunie: Are loc conferința Horeca Insight Magazine cu tema ,,Horeca Next Level – Pastry, Dessert & Coffee’’.
– 18-19 iunie Appetito la Verde Stop Arena este un festival nou și promițător, dedicat specialităților italiene, cu intrare liberă.

 

Restaurante și bucătari:
Adrian Hadean a anunţat că a devenit acționar și ambasador de brand în proiectul Bookingham – o platformă de rezervări online pentru mese la restaurant prezentă în 39 orașe din țară.
Bacania Veche – Delicatese & Gradina continuă meniurile cu ingrediente #desezon, printre care: Supă cremă de broccolini și Lasagna cu hulubițe de pe Valea Doftanei.
– Coastele de porumb s-au întors de curând în meniul Pickles.
– Dacă ajungeți în Floreasca, încercați meniul cu pește & fructe de mare de la Raionul de Pește.
– Ați încercat faimoasa supă cremă de usturoi Mâncurry Timișoara semnată de Chef Ioan Bebeșelea?
Kulinarium Sibiu vă așteaptă la terasa lor din Piața Mică, încercați Salată cu telemea de oaie sau Păstrăv la grătar cu sos de capere și legume la grătar.
La Ceaun trebuie să fie pe lista de vizitat în Brașov.
– Casa Antinori Timișoara a trecut printr-un proces de rebranding și se numește acum DantinoRistorante.

Restaurant Grai

 Vinuri și crame:
– 4 iunie: Are loc Seară Regală la Villa Vinèa – Fetească Regală, Jazz & Slow Food.
– Un interviu Vinul.ro despre enolog – creator, artist sau tehnolog, cu Nicu Mateescu Beciul Domnesc într-o discuție despre inovație și tradiție, export și recunoașteri internaționale.
– 18 iunie: Carastelec Sparkling Winery organizează la cramă un ,,Curs de vinuri spumante’’.
Concursul de Vinuri Rose ediția a zecea și-a desemnat câștigătorii la cele două categorii seci din soiuri nearomate și seci aromate: Geneza Caii de la Letea și Strunga Winery – Busuioacă de Bohotin.

 

Producători locali:
– Pe 4 iunie are loc un Garden Party în gospodăria familiei Ferma Căţean din Rotbav, Brașov.
Fata Care Găteşte Cu Flori a demarat ,,Meniul Banatului’’ un proiect care își propune să valorifice bucătăria bănățeană, parte din identitatea gastronomică națională.

 

Alte vești din gastronomie:
– Pe 8 iunie, la Food Bloggers Conference ediția 14 îi regăsiți printre invitați pe Joseph Hadad, Nico Lontras, Alexandra Blaș și Melinda Teohari.
– Citiți un interviu cu Cezara Tănase, co-fondator & project manager KAIAMO, aici.
– Despre glicinată și deserturile Noeme, într-un material Biscuit.ro, aici.
– Cosmin Dragomir semnează un articolul Istoria pastelor la români și cum în 1900 i-am bătut pe italieni în Mindcraft Stories, link în comentarii.
– Un articol într-o publicație italiană Cookinc despre locuri cu mâncarea bună din București cu Pickles, PAPILA, Balls., Simbio, Grain Trip, detalii aici.

 

 credit foto: Restaurant Grai – Chef Daniel Pălici.

Articole Asemanatoare

23 noiembrie 2020
Interviurile #cutoțiifoodies | Monica Roșu, Foodie Family
Monica Roșu și-a dat seama că devine foodie prin 2009, când a început să gătească de plăcere, nu de nevoie. Tot atunc...
15 septembrie 2023
Vești din gastronomia locală #126
Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare: - S-a redeschis restaurantul Prime Steaks & Seafood în inc...
19 ianuarie 2019
[Locuri noi] GastroLab Piata Victoriei, București
GastroLab Piata Victoriei este un spațiu generos și primitor, cu mult lemn și „tapetat” cu sticle de vin – ceea ce se...