Locuri nou deschise sau care se pregătesc de lansare:
– NAZ Restaurant se deschide curând în Cluj-Napoca, avându-l ca Head Chef pe Ionuț Crișan.
Evenimente din gastronomie:
– Alexandru Dumitru continuă evenimentele tematice la Anika Restaurant pe 1-2 mai, apoi pe 7-8 mai 2022.
– 1 mai 2022: la Casa Timiș are loc ,,Live Grill by Casa Timiș’’ cu un meniu bogat pregătit de echipa condusă de Nico Lontras.
– Tot pe 1 mai, Paninaro Bucharest propune bucureștenilor (și nu numai) o variantă inedită de mici la cornet & cartofi prăjiți.
– 4 mai 2022: ,,Autobaza de bule maniere’’ by Lovin’ Winebar & Bistro este un eveniment cu degustarea a 5 etichete șampanie Palmer & Co alături de un meniu gourmet.
– Pe 5 mai 2022 are loc la Voilà ,,Gin, ceva fin!’’ bineînțeles, în compania unor tapas-uri deosebite.
– 5 mai 2022: Private Wine organizează o degustare de vinuri ORANGE, printre cramele participante se numără și Crama Bauer, Crama Jelna, Crama La Salina, Crama Dradara.
– 10 mai 2022: are loc ,,Horeca Next Level – Food&Drinks’’, organizată de Horeca Insight Magazine – între discuții este și un panel dedicat ,,pairing food&drinks’’.
– 14-15 mai 2022 pe bd. Kiseleff se desfășoară Bucharest Street Food Festival.
Restaurante și bucătari:
– Printre aniversările din perioada aceasta: Zexe Braserie împlinește 6 ani, iar brutăria artizanală Grain Trip 4 ani.
– Ați testat cel mai nou meniu de brunch de la Pâine și Vin?
– Le Bab Bucharest Charles de Gaulle propune o experiență tasting trio cu 3 tipuri de bere.
– Dacă mergeți în Sibiu, la Local găsiți și feluri vegane în meniu.
– Tarta cu infuzie de lavandă și ciocolată albă poate fi savurată pe rooftop-ul CRAFT din Craiova
– Casa Boema Cluj propune un humus ușor după sărbători.
– Dacă ajungeți în Arad, faceti din timp rezervare și la Marin&Friends și testați meniul de sezon.
Vinuri și crame:
– Pe 7 mai 2022 se desfășoară ,,Vinificat în Iași’’ – unde se vor degusta noile etichete de la 5 crame din județ: Domeniile Bohotin, Crama Hermeziu, COTNARI, GRAMMA, Strunga Winery.
– 21 – 22 mai 2022 are loc la Fratelli RO Wine – International Wine Festival of Romania cu o selecție de vinurilor românești și internaționale. Organizatorii au pregătit și o zonă ,,gourmet experience” cu degustari, pairing și live cooking.
– 11-12 iunie 2022 la Hotel Kronwell din Brașov se desfășoară festivalul de vinuri ,,Vin la munte”.
Producători locali:
– Manufactura de Brânză Cund intenționează să producă și brânzeturi cu mucegai, citiți povestea cu refugiata din Ucraina care e implicată în dezvoltarea noilor sortimente, link în comentarii.
– Laptaria cu caimac a pus în funcțiune o nouă linie de producție care va fi utilizată atât pentru producția unei game de unturi pentru publicul larg & HoReCa.
Sustenabilitate și responsabilitate în gastronomie:
– Sustenabilitatea în bucătărie într-un interviu video cu Alexandru Petricean NOUA și Gabriel Gavrilescu Amuse Bouche.
Alte vești din gastronomie:
– The Iconic Estate continuă Romania’s Grand Pairing Tour, de data aceasta ajunge la Paris, în bucătăria restaurantului Ibrik Kitchen, într-o discuție cu Ecaterina Paraschiv, chef și proprietar, aici.
– Ziua Profilurilor Deschise cu Adrian Hadean – despre Somebody Feed Phil și alte filme, urmăriți video.
– Despre bucătăria asiatică din Piața Amzei de la Hushimo, citiți interviul.
– Cezar Munteanu este invitatul Amintiri Gustoase, în podcast Cronicari Digitali.
– Într-un articol Zile si nopti, Cosmin Dragomir amintește despre câteva deserturi românești specifice unor zone ale țării: clătitele Ana Logojeana, clătitele brașovene, pesmeții de Brașov, pesmeții de Turda, tarta botoșăneană.
– Zaiafet ne propune un episod cu ,,Istoria dulciurilor din România’’ din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre (printre exemple, și zaharicalele de la Târgul Moșilor, cofetăriile uitate ale Bucureștilor secolului al XIX-lea, povestea Sandei Marin etc.).
– Tendințele anului 2022, de la arome la tehnologii, citiți în articolul Trends by HRB.
Credit foto: Le Petit Paris by Chef Samuel